Haber Gürlek: Klavye delikanlılığı yapan açık kimliği ile yapacak

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
yiğidim ya
şimdi onlar düşünsün

Ayol ben usenirim uzun uzun yazmaya. Hic benlik degil

Siber suç oranındaki artışa çözüm olacak her kararı destekliyorum. Kontrolsüz bir ortamda suç oranı da her geçen gün artmaktadır ve bazı bilişim suçları 'resen soruşturma' kapsamında ele alınacakmış.

10 yaşındaki veletlerde bile bilgilerimiz var bundan önce onları engelleseler de inansak amaçlarının gerçekten de iyi olduğuna

10 yaşındaki veletlerde bile bilgilerimiz var bundan önce onları engelleseler de inansak amaçlarının gerçekten de iyi olduğuna
Çalınan veriler sadece dolandırıcılık amaçlı kullanılmıyor ve üst üste farklı suçlar işleniyor. Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak temini, başkaları ile paylaşılması, tehdit ve şantaj v.s diye uzayıp gidiyor. Tüm bu suçlar bazı durumlarda resen soruşturma kapsamında yer alıyor.

Çocuğunun suça karıştığının farkında olmayan ebeveynlere ne demeli peki?

Sonuçta ortada büyük bir sorun varsa bu duruma en kısa sürede çözüm üretilmesi oldukça mantıklı bir adım olmuş.

Son düzenleme:
Çalınan veriler sadece dolandırıcılık amaçlı kullanılmıyor ve üst üste farklı suçlar işleniyor. Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak temini, başkaları ile paylaşılması, tehdit ve şantaj v.s diye uzayıp gidiyor. Tüm bu suçlar bazı durumlarda resen soruşturma kapsamında yer alıyor.

Çocuğunun suça karıştığının farkında olmayan ebeveynlere ne demeli peki?

Sonuçta ortada büyük bir sorun varsa bu duruma en kısa sürede çözüm üretilmesi oldukça mantıklı bir adım olmuş.
Verilerimize bile sahip çıkılamıyorken niye millet buna güvenerek sosyal medyaya bilgileriyle girsin ki güven yok sorun o zaten

İlk yorumunda da fake hesaplarla ilgili bir şey söylemiştin mesela sana küfür hakaret vs eden kişiyi şikayet edersen kişiyi rahatlıkla bulabiliyorlar yani fake hesap o kişiyi bulunamaz kılmıyor

Verilerimize bile sahip çıkılamıyorken niye millet buna güvenerek sosyal medyaya bilgileriyle girsin ki güven yok sorun o zaten

İlk yorumunda da fake hesaplarla ilgili bir şey söylemiştin mesela sana küfür hakaret vs eden kişiyi şikayet edersen kişiyi rahatlıkla bulabiliyorlar yani fake hesap o kişiyi bulunamaz kılmıyor
Dijital ortamda var olan her veri için risk var maalesef. Yemek ya da alışveriş sitesine üye olurken de aynı riskler mevcut.

Sanatçılar bir fotoğraf paylaşıyor ve altına çok sayıda hakaret eden içeren yorum gelebiliyor. Çoğu da tek tek şikayet etmek ile uğraşamıyorlar. Futbolcular da aynı durumda ve ailelerine kadar küfür edenler var. Kendi adına hesap ile giriş yapanlar, bu şekilde davranmaya cesaret edemeyecektir.

Ip numarası ya da paylaştığı fotoğraf üzerinden de bulabiliyorlar ancak hep söylediğim gibi asıl önemli olan suç oluşmadan önlemektir yoksa suç işlendikten sonraki prosedür ve cezalar ayrı bir konu.

Geri