Gurbetçilerde itici bulduğunuz tavırlar.?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Gurbetçilere serzenişiniz nedir?

• Türkiye’nin geleceğine adına karar vermeleri,oy kullanmaları

Kullanılan: 4 100.0%
  • Yerlilere şükredin demeleri

Kullanılan: 0 0.0%
  • Baştaki’nin kıymetini bilin demeleri

• Yılın bir ayını izine gelip hava atmaları

• İzinde ehliyetsiz araba kullanmaları

• Kullanılan toplam oy
    4
Gurbetçilerin sizde negatif düşünceler bıraktıran durumlar nedir?

Oy kullanıp ülkenin kaderine etki etmeleri. Net bu yani. Yoksa fikirleri kendi bireysel tercihleri. Oy kullanma meselesi olmadığı takdirde icabında “konuş konuş zaten dinlemiyorum” moduna da girebilir insan…
Yok öyle orada helgaları olgalar kendilerine reis seçip bana badem bıyıklıları reva görmek.

Yaşamadığı ülke adına oy kullanmalarına. Diğerlerinin bir önemi yok gözümde.
Akrabalarımın çoğu yurtdışında, sırf hava atmak için Tr'ye arabasıyla 15465683 km yol yapıp gelen de var
burada zenginim imajı verip verip yurtdışında devletin sağladığı yerlerde kalanlar işsiz tayfa insanlar da. Her çeşidini gördüm, tanıyorum.
Bu karakterle alakalı aslında, Trde boşa hava basan insanlar gibi. Benim derdim sadece ortak ülkemiz olsa da yaşamadıkları yer için oy kullanmalarına...

Gurbetçi, geçimini sağlamak için uzaklara gidenlere denir.
Oralarda doğup büyümüş, vatandaşık hakkına sahip olmuş kişiler gurbetçi olmuyor.
Alman vatandaşı, İngiliz vatandaşı, Fransız vatandaşı insanlara gurbetçi denmesini doğru bulmuyorum.

Genel olarak çifte vatandaşlık zımbırtısını sevmiyorum.
Ya gel Türk vatandaşı ol ya da git Alman vatandaşı ol. Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya artık her nerede doğduysan işte...
Senin yaşadığın ülkenin derdiyle buranın derdi bir değil, birbirine benzemiyor bile.
Senin yaşadığın ülkenin güzelliğiyle buranın güzelliği? Yani, cümle tamamlanmıyor, bak...

Seçeneklerin hepsi ve daha fazlası ayrı bir dünya, fakat oy kullanmaları bambaşka bir alem...
Burada bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Tamam seçim zamanı düzeltiriz derken. Hoooop uzaklardan bir karar geliyor. Bizi bir 4-5 yıl daha bir şeylere mahkum ediyor.
Bir ay gelip tatil yaptığın yerde, derdini ve sıkıntısını yaşamadığın yerde OY KULLANMA.
Biraz onurun, şerefin, haysiyetin varsa OY KULLANMA.

Benim de sevmediğim durumlar var...
Çevremdeki gurbetçiler burada 2 bin ,3 binlik arabalara binerken tatil ayında 40 50 bin Euro Luk araçlar kiralayıp tr de hava atmalarını sevmiyorum... Bizim patron 1200 Euro'luk Clio ile gezer 7. Ay için Q7 kiralayacak. Kalabalığız diyor o yüzden.(4 kişi gidiyor tatile)
Onun dışında oy kullanma şeysi beni çok ilgilendirmiyor çünkü oy kullanacağım kişi cezaevinde.
Başka da beni rahatsız eden bir durum yok
Tşk.

Hepsi de bildiğimiz Türk işte. Palavracı çoğu.

Kendim patronum diye hava atan komşunun oğlunun arabasına sarhoşun biri dokundurunca, Araba kiralık çıktı ve yurt dışı için sigortası geçmiyormuş, çok uğraştırıcı oldu tamiri onun için. Belki yeterince parası da yok tu.

Artık hediye getirmemeleri veya en ucuzunu getirmeleri dışında bir sıkıntı görmüyorum. Severim hepsini.

gurbetçi çevrem çok ya
baya özleyen olmuş
evet bu yaz görüşecez

İtici değil de anlam veremedigim şeyler var mesela orda doğup büyümüş ama bir meslek sahibi olmamis insanlar bana tuhaf geliyor nasilsa yurtdışındayiz diye egitimini bosvermiş insanlari anlayamiyorum imkanlari sonuna kadar varken bilemedim

İtici değil de anlam veremedigim şeyler var mesela orda doğup büyümüş ama bir meslek sahibi olmamis insanlar bana tuhaf geliyor nasilsa yurtdışındayiz diye egitimini bosvermiş insanlari anlayamiyorum imkanlari sonuna kadar varken bilemedim
Orada kapalı toplum halinde yaşıyorlar. Dışarısıyla hiç bir temasları yok bazılarının. Burada ne gördülerse onu koruyorlar ve sanırım yabancılaşmaya karşı direniyorlar. Buradakilerden daha yobaz oradakiler. Bazıları da artık Türk değil. Türkçeyi bile aksanla konuşuyor yada hiç bilmiyor.

Ülke siyaseti ve gündemi hakkında bilip bilmeden yorum yaparak tavır almaları.

Geri