Bu siz misiniz Sim : ddd„siz hic 1 tir’in tekerini kokladiniz mi?”
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bu siz misiniz Sim : ddd„siz hic 1 tir’in tekerini kokladiniz mi?”
Bu siz misiniz Sim : ddd
Bence pide yerler ;dZiftin pekini yesinler
Tamam işte aynı şeyBence pide yerler ;d
Samsun pidesi ama ;dTamam işte aynı şey
Ben mi yedireyim ne istiyorsunSamsun pidesi ama ;d
Valla ısmarlasan ben yerim ;dBen mi yedireyim ne istiyorsun
İlk işim oValla ısmarlasan ben yerim ;d
Bafra olsun lütfen ;dİlk işim o
Acaba bunlar ne durumda, çok merak ettim : dddYa arkadaş bizim gurbetçi meselesi, ucuz iş gücü olmak için gittiler zamanında. Öyle beyin göçüyle giden adamlar değil ki. Yani lümpen bunlar. Ne bekliyorsun. Türkiye'de işi gücü olan ya da olma umudu olan adam kaldı. Hiç bir baltaya sap olamayanlar maceraperestler gitti. Kur farkı bu macera sever ve çaresiz grubu ihya etti. Evet çalıştılar. Kimsenin yapmak istemediği işleri yaptılar. Zaten bunun için alındılar Almanya'ya Fransa'ya. Feodaller gidemedi. Ağa izin vermedi. Toprağı, hayvanı olan da gidemedi.
Bu gurubun özel bir zevki, lüksü, merakı yoktu. Zaten sosyal olarak da izole kaldılar. Dil bile öğrenemedi çoğu. Yemekhanede bile yan yana oturdular, gettolastılar. Dolayısıyla kamyon dolusu para biriktirdiler.
Lümpen cebine para koyunca aristokrat sandı kendisini. Ama havası yalnızca kendi köyündeki hemsehrisine oldu. Bak Çin'in bir sürü parası var. Girebiliyor mu Newyork borsasına. Hadi lan ordan asian! Git ötede oyna diyorlar.
Bu oldu bizimkilere de.
Şimdi bu kardeslerimden ne bekliyorsunuz. Elbette Türkiye cennet diyecekler. Elbette kurulu düzenleri olmasa bir dakika durmazlar gavur ellerinde.
Röportajlar geliyor;
Kesin kaçak yollardan tekrar geri gitmeyi deniyorlardır.Acaba bunlar ne durumda, çok merak ettim : ddd
![]()
Almanya’da 'Erdoğan’a hakaret eden sığınmacının yüzüne tüküren' şahıs, ailesiyle birlikte Türkiye’ye gönderildi
Almanya'nın Hessen eyaletindeki Sontra kasabasında yaşayan 7 kişilik Akyüz ailesi, gece evlerinin kapısı kırılıp polis tarafından gözaltına alındı. Polisin 'terör şüphelisi' muamelesi yaptığı aile, hiçbir açıklama yapılmadan, özel bir uçakla Türkiye'ye gönderildi. Almanya'nın Hessen...www.forumsal.net
Konu içinde Klaus ve yakalamaya çalıştığı gurbetçi kankileri;Gurbetci kankilerim orda oldugunuzu biliyorum saklanmayin![]()