Günün Sözü

S
bir ömür kaç yıldır
kaç yıl bir ömür eder
haydi düşünün

İnsan, bu dünyaya ağlayarak gelir, yeterince ağladıktan sonra da ölüp gider.

W. Shakespeare

Değişmeyen yalnızca ölülerdir. (Nietzsche Ağladığında, Irvin D. Yalom)

Bir insana bir insan herhalde yeterdi. Fakat o da olmayınca?
(Sabahattin Ali)

Güzel görünen herkes bir gün yaşlanacak. Ama iyi insanlar, yaşlansa da iyi insan olarak hep kalacak. -La Edri

Kırk kere söyledim bir daha söylerim
Savaşta ve barışta, karada ve denizde,
Düşkünlükte ve esenlikte
Zamanımız apayrı bize göre
Yanyana olduk mu elele
Aç kalsak ağlamayız biliyorum.

-- Turgut Uyar

İnsan hiçbir şeyi gerektiğinden fazla büyütmemeli.(Yabancı/Albert Camus)

Farklılıklar, ah o farklılıklar. Çok muhteşem şeylerdir.

-Mastor

Cok yakaladim kendimi seni dusunurken
Kovdum ama hala, ama hala buradasin

Her insan güven ve ruhsal destek arar ama pek azı bunu bulur. Çünkü insanlar güveni kendilerinde değil de, başkalarına olan bağımlılıklarında aramaktadırlar. - Josef Kirschner

''İnsanların çoğu iyidir, yeter ki sen onları bir gün gör''

Harper Lee

" varmısın ki yok olmaktan korkuyorsun" ibn arabi

- Bu hayatta birine verilebilecek en güzel hediye bana verildi. Bir hediye ki, onun birden çok ismi var: beraberlik, arkadaşlık, ilgi, sevgi.

Viskningar och rop (1972) / Ingmar Bergman

En güzel direniş kalbi temiz tutmaktır.

Son düzenleme:
"Bir isteğim var sadece senden, onun kokusunu al getir, onu saçlarını al getir, hatta mümkünse onu al getir bana rüzgar."

- Cemal Süreya

Doğruluğun gemisi rüzgarda gider, Tanrı Utu ona bir liman bulur. Fenalığın gemisi de rüzgarda gider, fakat o kıyılara sürüklenir.

Nereye dönersen dön, popon hep arkanda kalır. -Çin atasözü.-

"Benim değil, logos’un sesini duyduktan sonra bütün şeylerin bir tek şey olduğunu logos’a uyarak söylemek bilgeliktir… Aynı şeydir yaşayanla ölmüş, uyanıkla uyuyan, gençle ihtiyar; çünkü bunlar değişince ötekilerdir, ötekiler değişince de bunlar. Ölümsüzler: ölümlüler, ölümlüler: ölümsüzler; çünkü bunların hayatı onların ölümü, onların hayatı da bunların ölümüdür. Soğuk ısınır, sıcak soğur, yaş kurur, kuru nemlenir. Birbirine karşı olan birlikte giden, birbirinden ayrılanlardan en güzeli uyumdur. Görünmez uyum görünenden daha kuvvetlidir."

-Herakleitos​

"Benim değil, logos’un sesini duyduktan sonra bütün şeylerin bir tek şey olduğunu logos’a uyarak söylemek bilgeliktir… Aynı şeydir yaşayanla ölmüş, uyanıkla uyuyan, gençle ihtiyar; çünkü bunlar değişince ötekilerdir, ötekiler değişince de bunlar. Ölümsüzler: ölümlüler, ölümlüler: ölümsüzler; çünkü bunların hayatı onların ölümü, onların hayatı da bunların ölümüdür. Soğuk ısınır, sıcak soğur, yaş kurur, kuru nemlenir. Birbirine karşı olan birlikte giden, birbirinden ayrılanlardan en güzeli uyumdur. Görünmez uyum görünenden daha kuvvetlidir."

-Herakleitos​

Ne diyo burda?

Geri