Günün sözü: Atatürk diyor ki…

K
  • Kullanıcı Külkedisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Günün Sözü
Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben ulusumun en büyük ve atalarımın en değerli kalıtı olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, özel ve resmî yaşamımın her aşamasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir ulusa onurun, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o ulusun özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla mümkündür. Ben şahsen bu saydığım özelliklere, çok önem veririm. Ve bu özelliklerin kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için ulusumun de aynı özellikleri taşımasını temel koşul bilirim. Ben yaşayabilmek için mutlaka bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu nedenle ulusal bağımsızlık bence bir yaşam meselesidir. Ulusu ve yurdun çıkarları zorunlu olursa, insanlığı meydana getiren uluslardan her biriyle uygarlık gereği olan dostluk ve siyaset ilişkilerini büyük bir ciddiyetle takdir ederim. Ancak, benim ulusumu tutsak etmek isteyen herhangi bir ulusun, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım.

Geri