~Günün Özü~

Konu sahibi son olarak 76 gün önce görüldü
~~~
...Uzun bir kışın üzerimde kalan yorgunluğu,yeşillerinin avuçlarıma bıraktığı ikramıyla huzura boyandı. Hayallerimin çiçekleri açtı bir bir...

~~~
...Kocaman aç kollarını
Tüm yüreğinle hisset...
Avaz avaz bağır duygularını
Sıkı sıkı sarıl sevdiklerine
Zaman akıp gidiyor...

Her sabah bir çiçeği tut. Tebessümü gezdir ruhunda.
Dünya kötülere bırakılmayacak kadar güzeldir.

ChCCCNRXEAEZoXH.jpg

~~~
...Günlerden kırmızı...Gece kırmızı...
Vakit kırmızıya çalıyor,göğe açılan avcuma dolan dualarım kırmızı,amin dedikçe kalbimin tozunu alır gibi... kırmızılar giyinmiş bir tebessüm yanağını okşuyor hüznümün...kırgınlıklarıma "acımadı kiii"der gibi...yaralarıma merhem sürer gibi,en nazik dualarıma kırmızılar düşürdüm dilimden...Yine kıpkırmızı bir amin uçurdum gökyüzüme...Geceniz kırmızılara boyansın...

~~~
... Bazı kelimeler bazı kelimelere benzer sadece;anlam farklı,işlev farklı,görüntü çok farklı...tıpkı bazı insanlar gibi...İnsan insana benzer de,kalp kalbe benzemez be azizim...

~~~
...Son defa böyle tutmuştum elini aylar önce...
Biliyor musun babam,küçük kızın o eli aslında hiç bırakmadı...
Seni hatırlamadığım bir gecem bile yok...
Özlemin yine öyle bir vurdu ki ne sen sor ne ben söyleyeyim...
Burnumda tütüyorsun ah...

~~~
...Son defa böyle tutmuştum elini aylar önce...
Biliyor musun babam,küçük kızın o eli aslında hiç bırakmadı...
Seni hatırlamadığım bir gecem bile yok...
Özlemin yine öyle bir vurdu ki ne sen sor ne ben söyleyeyim...
Burnumda tütüyorsun ah...

Akşam gidip babama sarılacağım. Gözlerim doldu.
Üzülmeyin Allah rahmet eylesin :(

~~~
...Keşke anıları da parfüm gibi şişeleyebilen bir şey icat edebilselerdi. Hem kaybolmaz hem de bayatlamazlardı. Ne zaman istersem şişenin kapağını açıp, anıları baştan yaşayabilirdim o zaman.

~~~
...Gözlerinde böylesi sükunetle gizlediğin gizem midir; sana böylesi müptela oluşumun sebebi..
Karanlığının dilini bilmem diye mi susarsın bana böyle; ey gece..
Çehreni boyayan karartı;sana gönül sürenlerin resminden midir yoksa?
Umutlarından mıdır üzerine takılı yıldızların hikmeti..
Sen ki;nuruyla sana yüz süren, kameri bir tebessüme bile nazlanırken,
ben karanlığımı dahi göremeyen hangi göze bakayım?
Kime nazlanayım söyle...

~~~
...Her gece bir sabahı yüreğinde taşırken;bazı kalplere her dem karanlık renk olmuş,yıldızları çalınmış bir fukara...

Yoruldum, patron.
Yollarda yağmurdaki bir serçe kadar yalnız olmaktan yoruldum.
Yanımda hiç arkadaş olmamasından bıktım. Nereye gideceğimizi, nereden geldiğimizi söyleyecek biri..
İnsanların birbirine kötü davranmasından bıktım.
Her gün dünyada hissettiğim ve duyduğum acılardan bıktım.
Çok fazla var, sanki her an için kafama cam parçaları batıyor.
Anlıyor musun?

Karanlıktan korkuyorum patron lütfen ışığı kapatma…

Yeşil Yol, The Green Mile (1999)

~~~
...Birgün mavinin beyaza aşkına boyanacak gökyüzü..inanıyorum..dualar sürülü aminler emanet ettik güvercinlere..dualarımızı kabul buyur Allahım,bize mavinin huzuruyla yaşayabilmeyi nasip eyle,bizi birbirimizle "biz"eyle..

~~~
...İnsanoğlu çocukluktan sıkılır,
büyümek için acele eder, sonrada çocukluğunu özler.
Önce para kazanmak için sağlığını verir,
sonra da kaybettiği sağlığına kavuşabilmek için parasını.
Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar,
sonra ölür de hiç yaşamamış gibi olur.
Hayata hazırlanmaya ömrünü verir,
fakat o hayatını yaşamaya fırsat bulamaz.
Yarınını o kadar düşünür ki,
bugünü elinden kaçırdığını hiç fark etmez.

~~~
...Leylim..ne zaman gece olsa ve ne zaman perdelerini çekse gökyüzü;gözlerimi gözlerinin karasıyla örterim..adına uyku dersen ;rüya bilirim seni,yok eğer uyuyamazsam; geceme sebep seçerim seni..işte bundandır sana leylim değişim,işte bundandır seni ömrüme hep gece bilişim..umut vadeden tebessümlerinden ,yüreğime yıldızlar dizişim bundandır..sen hep gül ki leylim,hep gül ki nurun sürülsün kalbimin gökyüzüne..sabaha kapı aralayan dualarımla,kendime hep "iyi geceler"diyişim ;sebep olsun aminlerime...

~~~
...Gündüze sürülü bir gülüştü "bulut kokusu". Bulut kokusu ya; bilir misin tarifini? Şair der ki;”kimin yanında bulutların nefes aldığını hissedersen, bulutlarından solursan havayı”,o vakit bilirsin bulut kokusunu...

Geri