Günümüzdeki evlilikler neden kısa ömürlüdür?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 894 gün önce görüldü
Günümüzdeki evlilikler neden kısa ömürlüdür?

valahi bu sorunun cevabini ben de cok merak ediyorum , etrafta neden bu kadar cok bosanan cift var insanlar tahammulsuz mu olmus yoksa evlilik basindan beri zor birsey olup yurutmek icin cok buyuk cabalar mi gerektirir?

çünkü kimse kimseyi kaldıramıyor çekemiyor. Bayanın çalışması para kazanması kocasına karşı biraz daha dişli olmasına vesile oluyor bu yüzden de minnet etmiyor. eskiden babannelerimiz yokluk içinde yine de yuvalarını yıkıp kaçış yolu bulmamışlardır.

çünkü kimse kimseyi kaldıramıyor çekemiyor. Bayanın çalışması para kazanması kocasına karşı biraz daha dişli olmasına vesile oluyor bu yüzden de minnet etmiyor. eskiden babannelerimiz yokluk içinde yine de yuvalarını yıkıp kaçış yolu bulmamışlardır.

doğru tespit, artık ekonomik anlamda kadın da erkekte kendi kendine yetebiliyor bu nedenle eşinin aşırı kaprislerini kıskançlıklarını kavgaları en kötüsü dayaklarına katlanmak zorunda hissetmiyorlar :icon_yokcanim:

e öyle evet niye çeksin abi? derdinin adı ne sevgi çok mu lazım sanki.. aşk mı kalıyor hikayee geç !

Aslında evlılıklerın cogu uzun omurludur.bosanma olaylarını en cok buyuk sehırlerde gordugumuz ıcın bıze cok gıbı gelıyor.

Nedenine gelınce.cıftler bırbırlerını yeterınce tanımadan cabuk karar verıyorlar.bazı evlılıkler sadece aıleden kurtulmak ve bır yuva kurmak odaklı oldugu ıcın hızlı hareket edılıp cabuk sonlanamılıyor.cıftlerın aılelerı dınlememelerınden kaynaklanıyoru cunku hıcbır aıle evladının mutsuz olmasını ıstemez.tabı bırde su var bıtmek bılmeyen ıstekler ve abartılan onyargılar buda bır evlılıgı bıtrebılır.cıftlerın bırbırını dınlemeden konusması ve tartısması buda bır ılıskıyı yıpratır.
ve bana gore de en buyuk etken sanalda tanısılıp evlenenlerın cok olması.cunku sanal evlılıkler bana gore tam anlamıyla guven vermez.reelde ıstedıgını bulamaynın sanalda evlenmek ıcın partner aramasıda bana gore komk zaten.

Erkekler / Kadınlar, açgözlü oldukları için; empati kavramını hayatlarına sokmadıklarından.

Hayat kavgası diye bişey var ve bu hayat kavgasına o kadar dalıyor ki insan karşısındakinin duygularını isteklerini görmüyor. İş, ev, çocuk, geçim derken birde bakmışsınız evlilik sıradan bir şirket haline dönüşmüş ve şirket önemsiz gördüğünüz çatlaklardan dolayı çöküyor ve siz bunu farketmeden şirket iflas etmiş oluyor

İnsanların vurdum duymazlıkları, sorumsuzlukları yüzünden bitiyor evlilikler.
En önemli durumu da eşinden bulamadığı tatmini, dış çevrelerden bulmasıdır.
Bunun günlük hayata yansıması da internettir.

İnterneti özel hayatına sokan kişi, mutsuzlukları, mutlulukları ve arayışlarını bu çerceve içinde yaşar ve hepsinden birer örnek alır.

Eğer evlenirseniz, eşinizin tek olduğunu ve ondan başkasının olmadığını düşünürseniz her şeyi ile mükemmel gelecektir size.

Ama ben başkasını bulurum, alternatifim çok diyorsanız boşanmalar artar.

(Şiddet vb durumların oluşumundan sonra boşanmalardan bahsetmiyorum.
Sadece ikili anlaşmamazlıklar ve çözüm yollarını bulamayan insandan bahsettim)

<B>
İnsanların vurdum duymazlıkları, sorumsuzlukları yüzünden bitiyor evlilikler.
</B>

En önemli durumu da eşinden bulamadığı tatmini, dış çevrelerden bulmasıdır.
Bunun günlük hayata yansıması da internettir.

İnterneti özel hayatına sokan kişi, mutsuzlukları, mutlulukları ve arayışlarını bu çerceve içinde yaşar ve hepsinden birer örnek alır.

Eğer evlenirseniz, eşinizin tek olduğunu ve ondan başkasının olmadığını düşünürseniz her şeyi ile mükemmel gelecektir size.

Ama ben başkasını bulurum, alternatifim çok diyorsanız boşanmalar artar.

(Şiddet vb durumların oluşumundan sonra boşanmalardan bahsetmiyorum.
Sadece ikili anlaşmamazlıklar ve çözüm yollarını bulamayan insandan bahsettim)

ekleme yapacak bir şey bile bulamadım yahu Rüya Perisi beraber okuyalım hayatım

bn susayım resim konuşsun :D

481909_224019851056128_1101191073_n.jpg

pasta bile mesaj veriyo :D

Egitim yetersizliginden oldugunu dusunmuyorum.
Bu konuda acip agzimi yumarim gozumu.
Bir sevgiliniz varsa elalemin kizlariyla konusmayin!
'ben herkese böyleyim, ne yapayim' felan deyip de onlarla samimi olmayin.
Bu sizin ne kadar basit bir insan oldugunuzdan baska bir seye isaret degildir.
Ha eger kizla takilmaca cikiyosaniz, onu evlilik vaadiyle kandirmayin.
Siz evliligi agziniza alabilecek kadar masum insanlar degilsiniz.
'Haketti' felan diyorlar bazi kizlara.
Sanane hakettiyse?
O onun kendi kusru, sen niye kendini kucultuyosun??
Sevgilisinden ayrildiktan sonra o kizi/erkegi kotuleyenlere de bir cift lafim var.
Dunyanin en asagilik insanlari kim deseler, direk sizi gosteririm.
Cunku, sizdiniz o asagiladiginiz insanlarin elini tutan.
Kisisel bir sey yazmadim.
Tamamen benim gorusum budur.
Saygilar..

Artık şöyle bir bakınca evliliğin farkı kaldı mı ki ? Birlikte yaşantılar, evlenmeden çocuk sahibi olunmalar, evliliğe has bütün güzelliklerin bekarken zibidi hayatlarına mal olması ? Evliliğin ne gibi bir kutsallığı kaldı ki ? Aynı evde yaşamak desen ohoo, bir kadına ait olmak desen ? ASLA, aynı şekilde sadece bir erkeğe ait olma hissi ? ASLA. En güzel olan ÇOCUK sahibi olmak ? SIRADANLAŞTI . Cinsel yaşantı ( Evlenmeye ne hacet ? Söyle bir göz gezdir dünyaya ( Hey yavrum , hey ) ? Yani diyeceğim o ki evlenmeden zaten bütün haltı yiyolar evlelilğe heves mi kalır ? Heycan mı ? Evlendikten sorada herşey sıradanlaşıyo buyüzden, zamanında yaşanmaması gereken şeyler evlilik sürecinde aslında bedel oluyor . Bakınız ; Bıkkınlık , Heves bitimi , Heycan azalması, HERşeyin bir bir sıradanlaşması.. Evliliğin zamanla bitimi hazırlayacak zemin bekarken olan iradeden geçiyor aslında.. Dünyada kaç mutlu evli çift var ki ? Kimisi nette arar mutluluğu kimisi dışarıda arkadaş ortamında, kimisi iş yemeği adlı yalanlar altındaki çapkınlık ortamları... HAYIR bana bi desene ki buna bünye mi dayanır ? Akıl mı ? Ömür mü ?..

Eskisi gibi kimse kiymet deger bilmiyor, cabucak bikma hissi, her ufak kavgada butun ipleri koparabiliyor cogu insanlar.
Bide tabiki ozellikle bayanlarin kendilerine olan asiri guvenleri. Bosansam nolur, kendi ayaklarimin uzerinde durabilirim ona ihtiyacim yok diyip ikinci sansi vermek istemezler. Em!R arkadasimizin da saydigi faktorlerde var tabikide.. Bana evliyken yapilmasi gerekiyor dedigim seyler artik o kdr basit oldu ki su zamanda, evlenmeden cocuk da yapiyolar ayni evdedee yasiyor. Ee o zaman ne gerek var imza atmaya dimi ama?..

şöle üstü kapalı baktım da geneli eğitim yetersizliği demiş ula nineleriniz ilkokul mezunu bile değildi 50-60 sene dedelerinizin kahrını çekmiş .
görüşüm ise enfilasyon tavan yaptı şaka şaka :D kısa sürme sebeplerinin en başlıca sebebi seçeneklerimiz çoğaldı kadınların ekonomik özgürlüklerini elllerine almaları kötü bişey değil tabi yalnız erkek kısmının bir çoğu bunu kaldıramıyor işte farkında olmadan sınırlar daralıyor .konuşmadan önce bir daha düşünmek, titiz olmaya çalışmak, yanlış anlaşılmaktan korkmak , arkadaşların ya da ailenin yanında olduğu gibi doğal değil de düşünerek hareket etmek … olduğu gibi olamamak . onun sevdiği ve istediği gibi olmaya çalışmak… iki tarafta da gereksiz bir gerginlik yaratıyor.sonuç olarak seveceksen olduğu gibi sev bir yıllanmış binanın üstüne kat çıkarsan o bina yıkılır bilmem anlatabilem varmı esen kalın :)

Günümüzde kadının da iş hayatına atılmasıyla birlikte ekonomik gücünü ele geçirdi diyebiliriz,önceden bayanlar eşlerine birazda olsa ekonomik açıdan ihtiyaçları vardı artık öyle değil kadın istediği zaman boşanabiliyor bu da evlilik süresini düşürüyor

Günümüzde yeni nesil evliliği çocuk oyuncağı sanıp ha deyince evleniyorlar. Ya aşık oluyor hiç düşünmeden evleniyor, ya birinin zorlamasıyla vs... Ama aşk karın doyurmuyor. Evliliğin ne olduğunu bilmedikleri için nasıl eş adayı seçmeyi de bilmiyorlar otomatik olarak, yani tam tanımadan evleniyorlar, sonra en ufak bir çatışmada, fikir ayrılığında şıp diye ayrılıyorlar. Bence aileler evlatlarına biraz daha sahip çıkmalı ve akıl vermeli :)

İhanet,yalan,ilgisizlik,kumar,alkol,üçüncü şahıslar bunlara bağlı olarakta artan kavgalar sonucunda saygının bitmesi.

Geri