Günümüz Türkçesinin Son Durumu Hakkındaki Düşünceleriniz

Konu sahibi son olarak 979 gün önce görüldü
Günümüz Türkçesinin Son Durumu Hakkındaki Düşünceleriniz

Son zamanlarda Türkçemize yeni yeni kelimeler eklenmeye devam ediyor ve bizde bu kelimeleri her zaman kullanıyoruz çoğu kelimeyi Türkçemize kattık zaten ve yeni kelimelerde gelmeye devam ediyor peki ilerleyen zamanlarda Türkçemizin sonu sizce ne olacak ? daha iyi anlaşabildiğimiz bir duruma mı gelecek yoksa daha farklımı olacak ?

Türkçe hakkındaki bir milyonuncu konu herhalde.
Üniversite okuyanlar bile düzgün Türkçeden bihaber. Hani tamam çok kullanılmayan kelimeler yanlış yazılabilir, buna müsamaha gösterilebilir de bağlaç olan "de"yi de bir zahmet ayırt edebilin artık.

Dil, nefes alabilen bir canlı gibi olduğundan, sürekli aynı yerde durması beklenemez. Hareket hâlindedir. Bu yüzden de günümüz ve ilerisi için herhângi bir sıkıntılı durum gözlemlemiyorum ben. Bir dili, o dili kullananlar şekillendirmektedir.

Herkez düzgün yazıyorsa eyer siz neden yanlış yazıyorsunuz ?

Burada tanık oldum bu kelimelere.

Türkçe, konuştuğumuz gibi yazmaya döndü.
Sosyal medya Türkçesi diye bi' gerçek var.

Omo oşkomm dan başka bişey duymuyorum babişko annişko son hali

Gunluk hayatta edebiyat parcalamak da ne bileyim

Türkçe'nin düzgün kullanımı son yıllarda önemini kaybetmeye başladı ve özellikle internet ortamında çoğu insan hiç özen göstermiyor.
Okullarda, ailede dil bilinci oluşturulmalıdır ve çocukların Türkçe'yi düzgün kullanmaya özendirilmesi gerekiyor.
Kelimelerde ve cümlelerde bilinçli olarak yapılan yanlışlar var ve bir de bakıyorsunuz ki herkes tarafından kullanılmaya başlamış. Fark etmez yerine "farkmaz" diyen insanlara denk gelmeye başladım ne yazık ki.

@Enigma Türkçe öğretmeni olarak ne düşünüyor bu konuda?

Geri