Günümüz Türkçesinin son durumu hakkındaki düşünceleriniz?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 896 gün önce görüldü
son zamanlarda Türkçemize yeni yeni kelimeler eklenmeye devam ediyor ve bizde bu kelimeleri her zaman kullanıyoruz çoğu kelimeyi Türkçemize kattık zaten ve yeni kelimelerde gelmeye devam ediyor peki ilerleyen zamanlarda Türkçemizin sonu sizce ne olacak ? daha iyi anlaşabildiğimiz bir duruma mı gelecek yoksa daha farklımı olacak ?

Çok kötü bir gidişatı var. Özellikli benimde içinde bulunduğum yaş grubu.

Şimdiki zamane gençleri Türkçe'nin önemini ne yazık ki bilmiyor.
Türkçe haricinde bütün kelimeler neredeyse kullanılıyor buda bizleri üzüyor tabiki.
Her ne kadar Türkçe'nin biteceği gibi bir düşünce olsada buna asla izin vermeyeceğiz.

Hiçbir zaman öyle bir şey olmayacak lakin gidişat iyi değil.

Önceki Yıllar Daha Vahim Durumdaydık. Şuan İçin Tam Düzelememiş OLsakta Yavaş Yavaş Toparlanıyoruz. Kendi Adıma Konuşursam,En Hassas OLduğum Konudur Türkçe. Konuşurkende,Yazarkende. Benim için Önce Gelen Tek Şey Lisandır..

Pardonda yani o kadar aklı olan beyni olan Türkiyemizin insanı değişirken yozlaşırken dilinin yozlaşmamasını beklemek aptallık olur.

En azından basit hataları yapmamak lazım. Herşey yerine her şey, mütevazi yerine mütevazı kelimesinin ayırdını yapmak lazım. Nedense Türkçe konuşurken araya İngilizce kelimeler sıralamayı çok sükseli bir hareket gördüğümüz için yazım yanlışları oluyor. Anlayım bozukluğuna hiç girmeyeyim.
Haber spikerleri bile Türkçeyi kullanamıyor.

Pardonda yani o kadar aklı olan beyni olan Türkiyemizin insanı değişirken yozlaşırken dilinin yozlaşmamasını beklemek aptallık olur.

haklısın insanlarımız yozlaştı yabancı hayranlıkları yüzünden dile ne kalmış:)

Bence Türkce'nin Gelmesinin O Kadar Bi Ayrıcalığı Yok ...

Bıraksalardı Enazından ESKİ Dil'de Kalıp Ana'dan Doğma KURAN'I KERİM Okuyabilseydik...

Gidişatınında Gözümde Bi Değeri Yoktur Öyle Güzel Nesiller Yetişicekken Şimdi ki Nesil'e Bakıcak Olursak İcler Acısı Bi Durumdayız...

Kimse Bana Kızmasın Herkez Düşüncelerini Paylaşıyor Diye Biliyorum Değil Mi ?

İyi Forumlar...

~Saygılar

Omo oşkoooom boboşko soçmolomo onno

Bence Türkce'nin Gelmesinin O Kadar Bi Ayrıcalığı Yok ...

Bıraksalardı Enazından ESKİ Dil'de Kalıp Ana'dan Doğma KURAN'I KERİM Okuyabilseydik...

Gidişatınında Gözümde Bi Değeri Yoktur Öyle Güzel Nesiller Yetişicekken Şimdi ki Nesil'e Bakıcak Olursak İcler Acısı Bi Durumdayız...

Kimse Bana Kızmasın Herkez Düşüncelerini Paylaşıyor Diye Biliyorum Değil Mi ?

İyi Forumlar...

~Saygılar
Adam Türkçe'nin içinden geçmiş ahah. Ulan otomatik olarak herkes yazıyor telefon ve bilgisayar. Nasıl "herkez" yazmayı beceriyor ilginç.
İyi forumlar efendim.

Türkçe'nin düzgün kullanımını önemsiyor ve her ortamda da dikkat etmeye çalışıyorum.

Geri