Günümüz çalışan kadınları bunu isteyerek mi, yoksa zorunluktan mı yapıyor?

Konu sahibi son olarak 1422 gün önce görüldü
2018 yalındaki TÜİK verilerine göre, İşgücü olarak nitelendirilen nüfus 31 milyon 790 bin; bu sayının 10 milyon 287 binini kadınlar ve 21 milyon 503 binini erkekler oluşturuyor. Diğer bir ifadeyle, erkeklerin istihdam oranı 65.7, kadınların istihdam oranı ise yüzde 29.4 oldu.

Günümüz çalışan kadını isteyerek mi çalışıyor, yoksa zorunluktan mı?

Son düzenleme:
Kim çalışmak ister ki tabii ki zorunluluktan.

Kariyerine odaklı çalışan olduğu gibi zorunluluktan çalışan da var.
Kadınlar, hangi koşulda olursa olsun iş hayatından kopmamalı yoksa hep birilerine bağımlı bir yaşam sürmek zorunda kalırlar. Eş ya da baba parası cazip gelebilir ancak hayatınızda bir şeyler yolunda gitmediği takdirde, özgürce kararlar almanıza da engel olur. Bu sebeple kadınlar mutlaka bir meslek sahibi olmalıdır.

Köşede yüklü miktar param olsa, bir erkek olarak bende çalışmam. Delimiyim?

Hepimiz günü kurtarmak için yaşamıyor muyuz?

ataerkil toplumda kocanın kölesiyken şimdide sistemin değişen bir şey yok sadece köle kavramında eşitlendiniz ponçikler. yaşasın hayata karşı durmaya çalışırken yok olmak yey

Çalışın. Hobi olarak yine çalışın ama çoluğu çocuğu kaynanaya baktirip yemeği ütüyü angarya göreceksiniz çalışmayın kardeşim.

Varlığı , gücünü, kendi öz saygısı ve erkek egemen toplumda kadın olarak üretmenin kazanmanın kendi parasını kazanmanın özgürlüğünden, eğitiminin, yeteneğinin severek ya da sevmeyerek toplum içinde bir birey olmanın gerekliliğinden çalışır ve çalışmalıdır da bence.

Çoğunluğu kendi ayakları üzerinde durabilmek adına çalışan kadınlar.
Mecburi çalışan kadınlar daha az

CASPER_VIA_M1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir kaç tanıdığım var böyle masa başı işte çalışıyorlar kiz arkadaşlarım hala bi suratsizlar sabh 9 aksam 5.30 yani napmyi düşünüyorsunuz calismayip? 7 24 ewde oturmak tan kafayi yer insan kafa dolu olmali
yoksa gecmez hayat

Buyuk ihtimal zorunluluktan calisiyordur. Esine veya ailesine destek cikmak zorundadir. Bazilarida kariyer pesinde ama onlar daha bir azinlik sanki.

Evde durmaya tahammülüm yok benim, çalışmayı çok seviyorum. Bu süreçte cidden kafayı yemek üzereyim. Okulda yorulup evde kahve içmeyi özledim.

Bir kaç tanıdığım var böyle masa başı işte çalışıyorlar kiz arkadaşlarım hala bi suratsizlar sabh 9 aksam 5.30 yani napmyi düşünüyorsunuz calismayip? 7 24 ewde oturmak tan kafayi yer insan kafa dolu olmali
yoksa gecmez hayat

Kimi isteyerek

Kimi maddi imkansizliktan.

isteyen vardır
istemeyen vardır
herkes aynı değil
herkesinki aynı değil

İsteyerek çalışıyorum. Mesela ben okulun yaz tatilinde bile 1-2 ayın sonunda, başlasa mı ya okul kendimi amaçsız hissediyorum derdim. Yani hobilerimi uygulamak bile bir yerden sonra sıkıyor beni. Bir şey yapmaya çalışmam lazım. İşim de buna hitap ettiği için beni tatmin ediyor. Ürün görmek, ortaya çıkarmak, yaptığın şeyin, yazdığın kodun çalıştığını görmek. Bunlar benim için önemli. Bunun yanında maddi getirisini de eklersek muhteşem bir şey ortaya çıkıyor. Bazen yoğunluktan bunalıyorum ama kesinlikle çalışmayı çok seviyorum. Ayrıca sosyal anlamda da insanı geliştiren bir ortam çalışma ortamı, bu katkısı da önemli.

kadin kismina sormus ama bede cevaplayim bari
nasil olsa burda ayrim gayrim yok kim kadin kim erkek zaten belli deyil en azindan ben bilemiyom

calismaya gelince ben zaten keyfim oldukca calisiyom bende zorunlu calisma yok
cogu zaman yan gel yat yapiyom

Geri