Güney Kore'de bir anne, lösemi sebebiyle ölen kızıyla, sanal gerçeklikle "yeniden bir araya geldi"

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Güney Kore'de bir anne, lösemi sebebiyle ölen kızıyla, sanal gerçeklikle "yeniden bir araya geldi"

@No Pasaran

Videoyu ben yıllar önce izledim ve hatta anne ile röportaj bile yapılmıştı. Sanırım bu eklediğin hesap yeni haberleştirmiş yoksa yıllar önce kızı öldü ve 2020 yılında da haber olmuştu.

Konuya da yorum yapacak olursam, sanal gerçeklik ile insanın kayıplarını gerçek gibi görmesi ne kadar sağlıklı bir durum tartışılır çünkü ölümü kabullenme aşamasını zorlaştıracaktır ayrıca o görüntü kızını yansıtsa da gerçekte kızı değil ve böyle bir şeye neden gereksinim duyulduğunu bilemiyorum.

Uzun vadede annede duygusal bir çöküntü yaratacağı aşikar. Annenin gözlüğü çıkarttığı andaki yaşayacağı boşluk ile kızının ölüm haberini aldığı andaki boşluk farksız olacaktır.

Benim cok sevdigim ve sahih bir hadis var.Cocuk vefatlarin da ana ve babayi teskin eden cinsten.

Bir adam, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm'ın yanına gelerek ağlayıp sızladı. Dedi: "Benim küçük bir kızım vardı, şu yakın derede öldü, oraya attım." Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm ona acıdı. Ona dedi: "Gel oraya gideceğiz." Gittiler. Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm o ölmüş kızı çağırdı: "Yâ filane!" dedi. Birden o ölmüş kız, "Lebbeyke ve sa'deyk" dedi. Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm ferman etti: "Tekrar peder ve vâlidenin yanına gelmeyi arzu eder misin?" O dedi: "Yok, ben onlardan daha hayırlısını buldum."

Geri