Güneş'in en net görüntüsü çekildi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Bilim insanları, Güneş'in yüzeyinde yalnızca 20 kilometre genişliğinde parlak ve karanlık şeritler tespit etti. Bu keşif, Güneş'in manyetik alanlarının gizemli yapısını ortaya çıkarıyor ve uzay havası tahminlerinde devrim yaratabilir.​

1751021041669.png

ABD Ulusal Bilim Vakfı'na bağlı Güneş Gözlemevi (NSO) araştırmacıları, Hawai'deki Daniel K. Inouye Güneş Teleskobu ile Güneş'in yüzeyinde yalnızca 20 kilometre genişliğinde ince parlak ve karanlık şeritler tespit etti. Bu keşif, Güneş'in yüzeyindeki manyetik alanların ve plazma hareketlerinin daha önce görülmemiş bir ayrıntıyla incelenmesini sağladı.

Araştırmacılar, bu bulguların Güneş'in dinamik yapısını ve uzay havasını anlamada önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

Güneş Yüzeyinde Tespit Edilen İnce Şeritler​

• Şeritler, 'granül' adı verilen sıcak gaz hücrelerinin kenarlarında oluşuyor.
  • İnce, perde gibi dalgalanan manyetik alanlar sayesinde ışık, Güneş yüzeyinde bir şerit deseni oluşturuyor.
  • Parlak alanlar daha güçlü manyetik alanları, karanlık bölgeler ise zayıf alanları temsil ediyor.

Araştırmanın Önemi ve Uzman Görüşleri​

• Araştırmanın başyazarı Dr. David Kuridze, "Bu çalışmayla Güneş yüzeyinin 20 kilometre gibi olağanüstü bir çözünürlükle incelenmesini başardık. Bu desenler, manyetik alanların ince yapısının izleri" dedi.
  • Dr. David Boboltz ise "Inouye Teleskobu, Güneş araştırmalarında çığır açıyor. Uzay havasını daha iyi tahmin etmek için küçük ölçekli fiziksel süreçleri anlamak kritik" ifadelerini kullandı.

Teleskobun Kullanımı ve Elde Edilen Bulgular​

• Elde edilen görüntüler, teleskobun 'G-bandı' adı verilen özel bir görünür ışık aralığını kullanan cihazıyla alındı.
  • Bu bant, güçlü manyetik aktivite bölgelerini, örneğin güneş lekelerini ve bu tür ince yapıları öne çıkarıyor.
  • Şeritlerin ardında yatan manyetik dalgalanmalar, yalnızca bir buzdolabı mıknatısı kadar güçlü (yaklaşık 100 gauss).
  • Bu küçük farklar, plazmanın yoğunluğunu değiştirerek Güneş'in görünen yüzeyini birkaç kilometre aşağı ya da yukarı kaydırıyor.
  • Bu olaya 'Wilson çöküntüsü' deniyor ve yalnızca bu düzeyde çözünürlükle tespit edilebiliyor.
  • Uzmanlar, Güneş'teki ince manyetik yapıların ilk kez böyle ayrıntılı şekilde gözlemlenebildiğini bildirdi.
Kaynak

Ne tuhaf bir görüntü, ilginç.

Üf herşeyin büyüsü bozuluyor bilim insanları herşeyin sırrına vakıf olmak isterken dünyanın sonu geliyor )

Yeterince zoomlayıp kıçımın fotoğrafını çeksem "aha bu güneş" desem kim aksini ispat edebilir. Önümüze ne koyarlarsa yiyoruz.
Bu konuda ben de katiliyorum. Cok fazla bilgi kirliligi mevcut. Gunesin yaydigi ses dalgalari vs
Benim de pek inanasim gelmiyor.

Arkadaşlar neyin anlatıldığına dikkat ettiniz mi manyetik dalgaların gönürülüğünden bahsediyor hahaha. Yani Dalga boylarından frekanslardan gözle görülemeyen tinsel olgulardan. Şahsen bu yazıyı okuduktan sonra artık batıya olan nefretim bir kat daha arttı. Bunun gibi saçma sapan düşünceleri bilimsel araştırmalar diyerek önümüze sunuyorlar ve biz de o çok büyük Amerika çok büyük bilim adamları diyerek önlerinde saygı ile eğileceğiz öyle mi. Gözle görülemeyen dalga boylarını keşfediyorlarsa eğer emin olun ki bunun dünyada yansıması Vatikan üzerinde veya Kudüs üzerinde İsa'nın görülmesi olarak adlandırılacaktır bilginiz olsun. Şu anda bu dediklerim size çok saçma gelebilir ama aklınızın bir yerinde tutun diyorum ben size. Ahlaksızlık karaktersizlik bunların ruhuna işlemiş hiçbir sözlerine inanmıyorum!!!

Allah'ın işine burnunuzu sokmayın cehenemlik olursunuz. Ben uyarayım da.

Şu anda bu dediklerim size çok saçma gelebilir ama aklınızın bir yerinde tutun diyorum ben size.
Su kullanınımı dışında saçma olmayan bir yorumunu okuyamadım daha ağam.

Sözcü Gazetesinden değilse lütfen O elindeki belgenin kopyasını paylaşabilir misin rica ediyorum...
İnanmıyorsan bay Recebe sor, devamlı Ahaber seyredersen bay Recebin bazı itiraflarını göremezsin, duyamazsın. Ortağınız bile bu iki yüzlülüğe dayanamayıp ittifakı terk etti ama sen şimdi bunun için de belge istersin. Neyse sizin zihniyetin uyduruk belgelerini yıllardır insanlar boşu boşuna mahkeme salonlarında görüyorlar.

İnanmıyorsan bay Recebe sor, devamlı Ahaber seyredersen bay Recebin bazı itiraflarını göremezsin, duyamazsın. Ortağınız bile bu iki yüzlülüğe dayanamayıp ittifakı terk etti ama sen şimdi bunun için de belge istersin. Neyse sizin zihniyetin uyduruk belgelerini yıllardır insanlar boşu boşuna mahkeme salonlarında görüyorlar.
Ya lütfen, Beylik sözlerle Kabadayı olunmaz. sana diyorum belgeni bana gönder sana söz veriyorum, resmi makamlara gidip bunu peşine düşeceğim ve eğer haklıysanız ölümüne arkanızdayım. buna Cesaretin varsa bekliyorum. Yok ben klavye delikanlısıyım diyorsan eyvallah Aynen devam et Tam Gaz Devam durmak yok yola devam Sen reis'e Uy ha ha.. lütfen Belgeyi bana kopyala...

Ya lütfen, Beylik sözlerle Kabadayı olunmaz. sana diyorum belgeni bana gönder sana söz veriyorum, resmi makamlara gidip bunu peşine düşeceğim ve eğer haklıysanız ölümüne arkanızdayım. buna Cesaretin varsa bekliyorum. Yok ben klavye delikanlısıyım diyorsan eyvallah Aynen devam et Tam Gaz Devam durmak yok yola devam Sen reis'e Uy ha ha.. lütfen Belgeyi bana kopyala...
Ticaret bakanliginin sitesine girip göremiyormusun?
Koskoca cuhurbaskani "bu saatten sonra ticaret olmayacak" dediginde yalan mi söylemis oluyor? daha ne belgesi isitiyorsun?
Kamil agam senin hangi iddialarinin belgesini gösterdin bize bugüne kadar?

Neyse sen günesi takip etmeye devam et daha iyi.

Ticaret bakanliginin sitesine girip göremiyormusun?
Koskoca cuhurbaskani "bu saatten sonra ticaret olmayacak" dediginde yalan mi söylemis oluyor? daha ne belgesi isitiyorsun?
Kamil agam senin hangi iddialarinin belgesini gösterdin bize bugüne kadar?

Neyse sen günesi takip etmeye devam et daha iyi.
Bak güzel arkadaşım, akıllı arkadaşım, Zeki arkadaşım, demokratik arkadaşım, aydınlıkçı arkadaşım Senden rica ediyorum; bizim gibi körü körüne giden makarnacıları uyandırmak için bu belge bana lazım.! uyanmamız lazım ya anlatamadım mı? Hani Hz internet lafları ile bize ne güzel yaftallamalar yapıyorsunuz ya bunların gerçek olduğunu görürsem inanacağım söz. Ha şöyle bir şey var; ben attım yalanı, öpeyim inanını diyorsan ona bir şey diyemem. mutlaka Onun da bir alıcısı vardır elbet. Ancak Benim nazarımda artık hiçbir sözünün hükmü olmaz. Ama lütfen senden rica ediyorum bizim gözümüzü biraz aç. Hem fena da olmaz. Nasıl olsa dijital izler asla kaybolmaz bunu yapanlar elbet bulunur. Mutlaka gündeme gelir bu sayede herkes gerçekleri Görür aydınlanırız. Gaz vermek olarak algılama ama hadi biraz cesaret gönder bana materyalleri.

Bak güzel arkadaşım, akıllı arkadaşım, Zeki arkadaşım, demokratik arkadaşım, aydınlıkçı arkadaşım Senden rica ediyorum; bizim gibi körü körüne giden makarnacıları uyandırmak için bu belge bana lazım.! uyanmamız lazım ya anlatamadım mı? Hani Hz internet lafları ile bize ne güzel yaftallamalar yapıyorsunuz ya bunların gerçek olduğunu görürsem inanacağım söz. Ha şöyle bir şey var; ben attım yalanı, öpeyim inanını diyorsan ona bir şey diyemem. mutlaka Onun da bir alıcısı vardır elbet. Ancak Benim nazarımda artık hiçbir sözünün hükmü olmaz. Ama lütfen senden rica ediyorum bizim gözümüzü biraz aç. Hem fena da olmaz. Nasıl olsa dijital izler asla kaybolmaz bunu yapanlar elbet bulunur. Mutlaka gündeme gelir bu sayede herkes gerçekleri Görür aydınlanırız. Gaz vermek olarak algılama ama hadi biraz cesaret gönder bana materyalleri.
Aynı; iddiaların asılsız iftira olduğunu kanıtlayarak iktidara sahip olmayı garantileyecek olan CHP ile aynı hatayı yapma! Bak ne güzel herkes görecek bilecek öğrenecek özellikle makarnacı diye baktıklarınız her şey tam istediğiniz gibi çok güzel olacak. Daha sana nasıl bir fırsat verebilirim bilmiyorum...

Düzgün çıktığım tek fotoğrafım olabilir,hehe..

Geri