Güneş, Dünya'yı Yok Edebilir

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bilim insanları birkaç milyar yıl içinde Güneş'in kızıl bir deve dönüşüp Merkür, Venüs, Mars ve Dünya'yı yok edebileceği görüşünde.

biim-adamlari-gunes-dunya-yi-yok-edebilir-8348460_x_848_o.jpg

Bilim insanları birkaç milyar yıl içinde Güneş'in kızıl bir deve dönüşüp Merkür, Venüs, Mars ve Dünya'yı yok edebileceği görüşünde. Araştırmaya göre, Ay ise Güneş'in ilk kurbanı olabilir.

YILDIZLARIN GEZEGENLERE ETKİLERİ İNCELENDİ

ABD'li Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi ve İngiliz Warwick Üniversitesi'nden araştırmacılar beyaz cüce yıldızları ve bu yıldızların gezegen sistemleri üzerindeki etkilerini inceledi.
Araştırmalarında cüce yıldızların dinamik bir şekilde hareketlilik gösterdiği sonucuna varan bilim insanları, bu arada Dünya'dan 570 ışık yılı uzakta WD 1145+017 isimli bir cüce yıldızın olduğunu fark etti. Bu yıldızın çok sayıda gezegeni yok ettiğini gözlemleyen bilim insanları Güneş'in de birkaç milyar yıl içinde başta Ay olmak üzere, Dünya ve diğer gezegenleri yok edebileceğini kaydetti.

sondakika

3 milyar yıldan önce haber kanallarının her yaz dilimize pelesenk ettiği gerçek 'kavurucu' sıcakların gelmesi mümkün görünmüyor, tamamen yok olmak ise 5 milyar civarı sürecek, panik yok.

3 milyar yıldan önce haber kanallarının her yaz dilimize pelesenk ettiği gerçek 'kavurucu' sıcakların gelmesi mümkün görünmüyor, tamamen yok olmak ise 5 milyar civarı sürecek, panik yok.

yanlışın var bro
nasanın açıklamalarına göre de yaklaşık 4 milyar yıl sonra da bizim galaksimiz ile andromeda galaksisi çarpışıcak :D

bence bu galaksi çarpışmasından sağ çıkmamız mümkün değil. :/

[YOUTUBE]PrIk6dKcdoU[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]qnYCpQyRp-4[/YOUTUBE]

yanlışın var bro
nasanın açıklamalarına göre de yaklaşık 4 milyar yıl sonra da bizim galaksimiz ile andromeda galaksisi çarpışıcak :D

evet bunu bende duymuştum :D

ama şurada en fazla 50 sene daha yaşarım sıkıntı yok ben öldükten sonra kıyamet zaten kopmuştur:D

evet bunu bende duymuştum :D

ama şurada en fazla 50 sene daha yaşarım sıkıntı yok ben öldükten sonra kıyamet zaten kopmuştur:D

ya öyle tabi bro :D
ama valla şu galaksilerin çarpışma olayı çok heyecan verici değil mi :D
keşke görebilsem :D

lan olurda cennete gidersem valla böyle interstellar daki gibi bir hayat yaşamak isticem orada :D
biraz saçma oldu ama cennet sonuçta herşeyin mümkün olduğu tek yer :asd:

yanlışın var bro

Biliyorum onu, Kozmikanafor'da okumuştum, bizim nasıl etkileneceğimiz belli değil bu durumdan, o yüzden 5 milyar yıllık bir tahminde bulunmak sakıncalı değildir.

Sürekli insanların içine korku verme çabaları mayalar bitti güneş ve marduk başladı.

Biliyorum onu, Kozmikanafor'da okumuştum, bizim nasıl etkileneceğimiz belli değil bu durumdan, o yüzden 5 milyar yıllık bir tahminde bulunmak sakıncalı değildir.

biz daha 2 gün sonrayı zar zor tahmin ediyoruz adamlar milyar yıllık hesaplama yapıyor şaştık kaldık bu işe

Sürekli insanların içine korku verme çabaları mayalar bitti güneş ve marduk başladı.

mayalar güneş falan bir kenara bırak bak
5 milyar yıl sonra galaksimiz başka bir galaksi ile çarpışıcakmış :(

biz daha 2 gün sonrayı zar zor tahmin ediyoruz adamlar milyar yıllık hesaplama yapıyor şaştık kaldık bu işe

mayalar güneş falan bir kenara bırak bak
5 milyar yıl sonra galaksimiz başka bir galaksi ile çarpışıcakmış :(

5 milyar olsun gerçeklik payını o zaman konuşuruz bence :p

5 milyar olsun gerçeklik payını o zaman konuşuruz bence :p

ben demiyorum bizim orman ve tarım bakanımızın b*k attığı kurum diyor bunu sfösldöflö :D
bu olasılığı şimdi hesaplamaya kalksam sanırım çözmem 5 milyar yılı bulur :asd:

ben demiyorum bizim orman ve tarım bakanımızın b*k attığı kurum diyor bunu sfösldöflö :D
bu olasılığı şimdi hesaplamaya kalksam sanırım çözmem 5 milyar yılı bulur :asd:

Ben pek inanmıyorum yaa şimdiden bu kadar uzak bir geçmiş hakkında yorum yapmak imkansız geliyor olasıklıkları hesaplıyorlar tamam da bunu kesinmiş gibi dayatılması bilmiyorum yani.Belki belli açılarla yön değiştirecek çarpmayacak filan olamaz mı olabilir :p

Ben pek inanmıyorum yaa şimdiden bu kadar uzak bir geçmiş hakkında yorum yapmak imkansız geliyor olasıklıkları hesaplıyorlar tamam da bunu kesinmiş gibi dayatılması bilmiyorum yani.Belki belli açılarla yön değiştirecek çarpmayacak filan olamaz mı olabilir :p

yani olasılıkları hesaplıyorlar tahmini birşey söylüyorlar 5 milyar yıl o zamana kadar belki birşeyler değişir ne biliyim bir göktaşı gelir anamızı ağlatır falan güneş patlar birşeyler olur yani :p

ama nerden duydum hatırlamıyorum da en son nasa kesin doğrulamış bu çarpışmayı falan fişman öyle bi söylenti vardı :D

yani olasılıkları hesaplıyorlar tahmini birşey söylüyorlar 5 milyar yıl o zamana kadar belki birşeyler değişir ne biliyim bir göktaşı gelir anamızı ağlatır falan güneş patlar birşeyler olur yani :p

ama nerden duydum hatırlamıyorum da en son nasa kesin doğrulamış bu çarpışmayı falan fişman öyle bi söylenti vardı :D

Bu konuyu 5 milyar sonra yine konuşalım akjsajs :D

Geri