Günah olmasaydı neler yapardınız?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 590 gün önce görüldü
İnancımım zayıf olduğu günlerdeki halimi hatırlayarak tahmin edeyim kendimi.
Kumar, Zimmet, Zina, belki de cinayet. Ama hepsini de bir amaç uğruna yapardım. Belki de yine böyle kalırdım.
Her aklınızdan geçene imkanınız olmaz. Her imkanınız olanı da doğru bulmazsınız. Dengesiz biri olacağım ama kesin.
İnanç insana yol gösterir, sağlıklı karar vermesini sağlar ve dengede tutar.

Ateistlerin de inancı var. Şimdiye kadar bunu açıklayan olmadı ama ben tahmin edeyim. (Yanılabilirim) Paranın gücü, Aşk, Yıldızların etkisi, Etik, Humanizm v.s.

Ve, ......Gerçek Ateistler ve imanı sahih olanlar, Allah'a eş koşmayan tek kişiler.

Bizim Ateistler moda Ateist'i. Ateiszm'i kendilerine sorsak bilmezler.

yazabilecek kimse yok.
o özgüven yok kimsede forumda

Çıkarıp gösterirdim şeyimi kıllı göğsümü namahrem ve de haram olduğundan yapamıyorum ..

climax hocamın soyledigiyle ilgili m.kemal.ataturk'un bir lafı vardır.
tehdit esasına dayalı ahlak bir fazilet olmamaktan başka itimada da değildir diye .
hatta celal Şengör bununla ilgili şöyle bir konuşma yapar, eğer toplumun unsurlarından birinden korktuğumuz için kötülük yapmaktan geri duruyorsak ahlaklı değil korkagizdir.
devamı daha ilginçtir; birine yaptığınız kötülükten dolayı karşı tarafın zarar gordugunun bilincindeysek ve bu bilinç ışığında vicdanımız bizi rahatsız ediyorsa ahlaktan işte o zaman söz edilebilir.

günah diye yapmaktan geri durdugum hiçbir şey yok ancak başka birinin hakkına girmekten korktuğum için rahatsiz olduğum ve yapmadığım şeyler var, onun dışında toplumsal ahlak ve etik benim için bir unsur değil

Bazılarınızı çuvala koyup duvardan duvara top gibi sektirmek isterdim yani.
inançlı insanım da Allah korkusu taşıyorum. Hadi iyisiniz...

Oysa bir çoğu günah diye cezbeder ……ve yapmaktan alıkoyamyız kendimizi ….

Şunu yapardım dediğim bir şey yok

Namaz kilmayip @ibadeath etmedigimiz her gun allahtan biraz daha uzaklasip gunaha meyilli hale geliyoruz. Teorik olarak hep kufurde hep gunahin esigindeyiz. Dusunsenize sadece kufur ettigimiz zaman tovbe tovbe diyoruz. Oysa nefsimize karsi tovbe etmeliyiz. Gonulden tovbe etmeliyiz

Bazılarınızı çuvala koyup duvardan duvara top gibi sektirmek isterdim yani.
inançlı insanım da Allah korkusu taşıyorum. Hadi iyisiniz...
5 litre su taşıyamıyon milleti çuvala koyup duvardan duvara vurmaktan bahsediyosun
lan ayşe :dd

Namaz kilmayip @ibadeath etmedigimiz her gun allahtan biraz daha uzaklasip gunaha meyilli hale geliyoruz. Teorik olarak hep kufurde hep gunahin esigindeyiz. Dusunsenize sadece kufur ettigimiz zaman tovbe tovbe diyoruz. Oysa nefsimize karsi tovbe etmeliyiz. Gonulden tovbe etmeliyiz
İbaaaaa

Geri