Gün Boyu Etkisini Sürdüren Korkunç Rüyalar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Gün boyu etkisinde kaldığın çok gerçekçi rüyalar oluyor mu hiç? Özellikle kötü rüyalar...
Bunlar sanki beynin "ya böyle olsaydı daha mı iyiydi" deme şekli gibi geliyor bana. Çünkü uyandığında hayatına şükredebiliyorsun. Beynin o rüyalarla resmen korkularını teatral bir şekilde sunuyor.

Düşünsene işe gittiğinde gördüğün, görmek zorunda olduğun ve nefret ettiğin o egoist adam tekrar işe alınmış. Ayrıca senin ondan nefret ettiğini bilip göz ucuyla kinayeli bakışlar atıp tadını kaçıracak söylemlerde bulunuyor. Ayrıca eski günlerdeki mideni bulandıran tüm o kişilerle aynı anda ve ekipçe gelmişler. Bu aynı kişiyi rüyamda ikinci kez görüşüm oldu. Bu adamın bilinç altımda bu kadar yer ettiğini bilmiyordum. Hayatımda gördüğüm en egoist hatta megaloman adam. O kibirli dandik herif kendi gibi dandik ekibiyle. Onunla yollarımız ayrılalı yıllar oldu oysa. Olanlar karşısında patrona gidip ağzından tükürükler saça saça höykürerek hesap soruyor, istifanı veriyorsun. Patrondan sen çok değerlisin lütfen bunu yapma bakışları, yalandan sakinleştirme çabaları. Zaten sinirin geçer bir iki güne aslan gibi çalışırsın düşüncesini beyninin içinden okuyorsun. Lanet olsun.

Uyandığında rüya olduğuna şükrediyorsun. Hayat hala çok güzel deyip ona sarılabiliyorsun. Kısa bir an için. Hayatın gerçekleri bazen seni mutlu edebiliyor ama bu haz uzun sürmüyor. Belki de bu farkındalığı sürdürmenin bir yolu vardır.

birkaç gün önce sabaha karşı gördüğüm deprem rüyası, gün boyu olmasa da 2-3 saat sürdü. hatta ilk uyandığımda, bayağı çarpıntıdan nefes almakta zorlandım. depremin uzun sürdüğü ve şiddetli olduğunu hissettiğim bir rüyaydı. eski oturduğumuz mahalledeyim; bütün binalar ya yıkılmış ya yıkılmak üzere. insanlar sokaklara dökülmüştü. ailemi gördüm ama yine de korkmuştum; öyle de uyandım. ayy........

Korkunç değil de sonradan biraz ürpertici hissettirmiş bir rüya anım mevcut
11 yaşımda falandım.

Çocukken aşırı meraklı ve zırt bırt saçma ya da mantıklı soru soran bi tiptim.
Rüyamda 19 yaşında vefat eden teyzemi gördüm. Beyaz bir giysiyle köyde yeşilliklerin içinde dolaşıyordu. Ona doğru koştum, sarıldım sonra sorular sormaya başladım (geldi yine tipini s...m tiplemeli o çocuk benden türedi galiba) teyze cennette misin, orada her istediğin oluyor mu, cennette uçabiliyor musun vs vs. En son bir ışık hüzmesi artmaya başladı. Teyzem gidiyor ve rüyam da bitiyordu sanki..son bir soru sormak istedim heyecanla ''teyze senden sonra ölecek olan kişi kim, sırada kim var?'' mahçup bir ifadeyle yüzüme baktı ''bunu size söylememiz yasak muratcım söyleyemem''. dedi. İnatla ve defalarca merakla sordum. Işığa doğru yürümeye başladı ellerimi tuttu ve yavaşça '' babam ölecek muratcım,ona selam söyle'' dedi ve ellerini buruk bir şekilde bırakarak ışık hüzmesiyle kayboldu. Bu rüyayı yer sofrasında yemek yerken dedem de oradayken anlatmıştım (çocuk cahilliği) uzun uzun yere bakmıştı. 1 yıl sonra da vefat etti.

Rüyalarim pandoranin kutusu gibi.
Anlatamam.

Rüyalariniz hayir olsun sevgili azalar.

Uzun zamandır Rüya görmediğimi farkettim görüyor olsam bile hatırlamıyorum.!

Normal olarak kabul edilen bilinç dünyamız aslında tarif ve tahammül edilemeyecek derecede korkutucudur. Kısacası, şu anda hatırlayabildiğiniz en sıradan rüyanızın içine ansızın düşseniz, o rüyanın içinde uyandıracağı saf korku ve dehşet yüzünden, bir saat bile geçmeden aklınızı yitirirsiniz. Bilim insanlarının rüyaları işleyen beyin bölgelerini incelerken gördüğü şey, en huzurlu düşlerimiz bile aslında ilkel korku merkezlerimizin gölgesinde şekillenir, bu yüzden en saf ve güzel rüyalar bile, bilinç perdeyi araladığında ürkütücü bir yankı taşır.

Normal olarak kabul edilen bilinç dünyamız aslında tarif ve tahammül edilemeyecek derecede korkutucudur. Kısacası, şu anda hatırlayabildiğiniz en sıradan rüyanızın içine ansızın düşseniz, o rüyanın içinde uyandıracağı saf korku ve dehşet yüzünden, bir saat bile geçmeden aklınızı yitirirsiniz. Bilim insanlarının rüyaları işleyen beyin bölgelerini incelerken gördüğü şey, en huzurlu düşlerimiz bile aslında ilkel korku merkezlerimizin gölgesinde şekillenir, bu yüzden en saf ve güzel rüyalar bile, bilinç perdeyi araladığında ürkütücü bir yankı taşır.
sizinle bir radyo programı gidermiş hocam.

Pandemide deprem olmuştu ve burada da hissedildi. Uyuyordum. Yatağımı salladı sandım biri ilk etapta. O kadar çok etkilenmişim ki sürekli deprem rüyaları görmeye başladım.

Pandemide deprem olmuştu ve burada da hissedildi. Uyuyordum. Yatağımı salladı sandım biri ilk etapta. O kadar çok etkilenmişim ki sürekli deprem rüyaları görmeye başladım.

gerçek hayatta sürekli acaba deprem olacak mı diye korku ve stresle yaşamak, beynin tehdidi sürekli takip etmesine, taze tutmasına neden olur. yani beyin uyku sırasında tehlikeleri prova eder. dolayısı ile böyle rüyalar görmen gayet normal.

derin not : rüya tabircisi değilim : )

20 sene gecmesine ragmen unutamadigim tek bir ruyam var.

Evdeyim annem bana sesleniyor. Oturdugum yerden kalkip yanina gitmek icin koridorda yuruyorum.
Birden yandaki banyo kapisi acilip biri beni iceri cekiyor;
Hissssst konusma , ben de duydum diyor annem.

Gun boyu kendime gelememistim.
Daha bir suru var , hatta bir ara kaleme bile almistim boyle creepypasta da falan paylasiyordum.

Daha dün gece ilginç bir rüya gördüm. Bütün gün aklımın bir köşesindeydi ne anlama geldiğini düşündüm durdum.

Karabasan olayı çok olurdu bi dönem. Hatta neredeyse bir ay boyunca üst üste her gün yaşamıştım. En son bi gece uyurken hissetmiştim ve senden korkmuyorum demiştim…. Konuştu, korkma a… korkma dedi….. kaç sene geçti üzerinden dün gibi hatırlıyorum o ses tonunu…..

Geri