Gülse Birsel'in Elektrik Faturası

Konu sahibi son olarak 1023 gün önce görüldü
2000 kw enerji tüketmiş düz daire diyor.
bazı apartmanlarda ocaklar elektrikli oluyor, katlara doğalgaz hattı çıkmadığından alternatif olarak sadece tüp kullanabiliyorlar.

3+1 düz daire de bu kadar elektrik tüketmek imkansız.

2000 kw enerji tüketmiş düz daire diyor.
bazı apartmanlarda ocaklar elektrikli oluyor, katlara doğalgaz hattı çıkmadığından alternatif olarak sadece tüp kullanabiliyorlar.

3+1 düz daire de bu kadar elektrik tüketmek imkansız.
Henüz çok kullanmadığım elektriğe 850 TL geldiyse kullandığımda 1500 TL civarını bulur diye tahmin ediyorum çünkü evde her şey elektrikli ve bugüne kadar 500 TL üstü faturayı yazın bile ödememiştim. Klimalar ve elektrikli kombi açık olduğu için bu yeni tarife ile 3000 TL bile gelebilir.

Tahminimce onun evi de Amerikan mutfaktır ve salonla mutfağı soğutmak-ısıtmak için büyük bir klima mevcut olabilir. Güneş enerjisi olmadığı zamanlarda da elektrikli kombi devreye girdiği için bu yeni tarife ile başımız ciddi anlamda dertte olacağa benziyor.

Sözde tüm cihazları tasarruflu aldık ancak 150 kw üstüne çıkmadan yaşamak için hiçbir cihazı doğru düzgün çalıştırmamak gerekiyor.

O degil de gerek forumda gerek baska yerde paylasanlarin cogu yalniz yasayan insanlar . Simdi 3+1 evde iki çocuklu bı aile yasadigini dusunun. Napcaklar bir iki odayı yakmayip ailecek iki oda falan mı kullanacaklar tasarruf için . En mantikli öneri bu mu?

klimalar diyorsunuz. klima çalışmasa bile ismi yeter zaten. zamlı tarife öncesi bile klimayla ısınmaya çalışanlar zaten güzel faturalar ödüyordu.

klimalar diyorsunuz. klima çalışmasa bile ismi yeter zaten. zamlı tarife öncesi bile klimayla ısınmaya çalışanlar zaten güzel faturalar ödüyordu.
Bu kadar yüksek fatura hiç gelmedi hatta bu faturada klima çok az çalıştı. ( 850 TL fatura )

Bu fiyatın yarısı gelsin yine de asgari ücretle çalışan bir aileye fazla

%125 falan hikaye %300 oranında fark var faturalarda

Bu kadar yüksek fatura hiç gelmedi hatta bu faturada klima çok az çalıştı.
eğer kullanmadıysan 850 TL normal bir fatura değil. o klima az çalışmamıştır bence. dubleks daire, a sınıfı olmayan birçok elektrikli cihaza sahibim. haftada 4-5 kere çamaşır makinesi, iki günde bir bulaşık makinesi çalışır. laptop ve masaüstü bilgisayarlar açık durumda. doğalgaz yanında elektrikli ısıtıcı da belli bir süre çalışır durumda. fırın yemekleri yaptığım için haftada birkaç gün birkaç saat boyunca o da çalışıyor. geçen aya göre aynı gelmiş. şaşırdım. acaba kaçak mı kullanıyorum : /

eğer kullanmadıysan 850 TL normal bir fatura değil. o klima az çalışmamıştır bence. dubleks daire, a sınıfı olmayan birçok elektrikli cihaza sahibim. haftada 4-5 kere çamaşır makinesi, iki günde bir bulaşık makinesi çalışır. laptop ve masaüstü bilgisayarlar açık durumda. doğalgaz yanında elektrikli ısıtıcı da belli bir süre çalışır durumda. fırın yemekleri yaptığım için haftada birkaç gün birkaç saat boyunca o da çalışıyor. geçen aya göre aynı gelmiş. şaşırdım. acaba kaçak mı kullanıyorum : /
Tek bende böyle değil ki faturalar ve çoğu eve 1000 civarı gelmiş durumda hatta karşı komşuma da üç haftalık faturası 970 TL çünkü bir hafta boyunca evde yoktu.

Arayıp konuştum EnerjiSa ile ve 150 kw sınırını aştığınız için böyle diye açıklama yaptılar kendilerince...

231 lira geldi ve bu ay ekstra elektrikli ısıtıcı kullandım.

Nedense insanlar hep giderini söylüyor, hiç geliri söyleyen yok . :) Ne kadar samimiyetsiz .

@Plesk Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağız toplu olarak ve bakalım nasıl bir sonuç çıkacak çünkü 1000 lira üzeri çok sayıda fatura gelmiş ve bu insanların önceki faturaları 300-400 TL arası genelde ayrıca kimse de fazla kullanım yapmamış ki zaten önceki kw miktarı ile yeni yapılan kullanım aynı görünüyor.

Son düzenleme:
Geri