-
-
-
-
-
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Henüz çok kullanmadığım elektriğe 850 TL geldiyse kullandığımda 1500 TL civarını bulur diye tahmin ediyorum çünkü evde her şey elektrikli ve bugüne kadar 500 TL üstü faturayı yazın bile ödememiştim. Klimalar ve elektrikli kombi açık olduğu için bu yeni tarife ile 3000 TL bile gelebilir.2000 kw enerji tüketmiş düz daire diyor.
bazı apartmanlarda ocaklar elektrikli oluyor, katlara doğalgaz hattı çıkmadığından alternatif olarak sadece tüp kullanabiliyorlar.
3+1 düz daire de bu kadar elektrik tüketmek imkansız.
Bu kadar yüksek fatura hiç gelmedi hatta bu faturada klima çok az çalıştı. ( 850 TL fatura )klimalar diyorsunuz. klima çalışmasa bile ismi yeter zaten. zamlı tarife öncesi bile klimayla ısınmaya çalışanlar zaten güzel faturalar ödüyordu.
eğer kullanmadıysan 850 TL normal bir fatura değil. o klima az çalışmamıştır bence. dubleks daire, a sınıfı olmayan birçok elektrikli cihaza sahibim. haftada 4-5 kere çamaşır makinesi, iki günde bir bulaşık makinesi çalışır. laptop ve masaüstü bilgisayarlar açık durumda. doğalgaz yanında elektrikli ısıtıcı da belli bir süre çalışır durumda. fırın yemekleri yaptığım için haftada birkaç gün birkaç saat boyunca o da çalışıyor. geçen aya göre aynı gelmiş. şaşırdım. acaba kaçak mı kullanıyorum : /Bu kadar yüksek fatura hiç gelmedi hatta bu faturada klima çok az çalıştı.
Tek bende böyle değil ki faturalar ve çoğu eve 1000 civarı gelmiş durumda hatta karşı komşuma da üç haftalık faturası 970 TL çünkü bir hafta boyunca evde yoktu.eğer kullanmadıysan 850 TL normal bir fatura değil. o klima az çalışmamıştır bence. dubleks daire, a sınıfı olmayan birçok elektrikli cihaza sahibim. haftada 4-5 kere çamaşır makinesi, iki günde bir bulaşık makinesi çalışır. laptop ve masaüstü bilgisayarlar açık durumda. doğalgaz yanında elektrikli ısıtıcı da belli bir süre çalışır durumda. fırın yemekleri yaptığım için haftada birkaç gün birkaç saat boyunca o da çalışıyor. geçen aya göre aynı gelmiş. şaşırdım. acaba kaçak mı kullanıyorum : /