Gülmek

Ü
  • Kullanıcı Üyelik Silinmiştir.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Evet gülmek belki de en güzel şey değil mi? Mutluluk , huzur . Çok sempatik yahu. Günde bir bebek ortalama 200 kere gülerken , bir yetişkin 30 kere gülermiş. Sayılar doğru değil , ama o kadar fark var arada yani. Gülmek çok faydalı , bir zararı yok. Yani yüzümüz falan bozulmuyor gülünce , o yüzden gülelim yani hep , her fırsatta.

Hayatımız bizi kötü şeylerle yüzleştirse de gülelim. Yani o bizim o halimize güleceğine bizim gülmemiz daha iyi değil mi? Son zamanlarda çok güldüğümü farkettim. Arkadaşlarımla , tek başıma. Gülüyorum yani. Mutlu muyum? Evet de hayır da. Ama gülüyorum , mutsuzluk gülümsemeye engel değil.

E diyeceksiniz , annemi kaybettim , babamı kaybettim nasıl güleyim? Onlar için güleceksiniz ki işte. Onların cüzdanlarında vesikalıklarınız yok muydu? Böyle siz gülümsemişsiniz , o fotoğrafı çok sevmiyorlar mıydı? Düşünsenize sizi görüyor ve siz gülüyorsunuz. Ne kadar mutlu olmaz mı? Yaşanabilecek en kötü şeylerden birisini örnek verdim. Ama yapılabilecek en doğru şeyi de söyledim sanırım. Hayatta bazı şeylerin geri dönüşü yok. Bunu kabullenmekte zorlanabiliriz. Ama değiştirmeyiz. Biliyorsunuz.

Gülün , anneniz için , babanız , eşiniz , dostunuz için. Değer verdiğiniz her şey ve herkes için.

Son olarak bu yazıları nasıl yazdığımı paylaşmak istiyorum. Saat sabah 9. Uyumadım. Böyle bu saatlerde ya da biraz daha erken örneğin beş , altı gibi duygu doluyorum. Anlatmak istiyorum bir şeyleri. Ne olursa. Mesela bugün gülmeyi anlattım , önceden bir kadını anlatmıştım. Bu böyle oluyor ve böyle olacak. Sizler okuyacaksınız , beğenecek ya da beğenmeyeceksiniz ama ben okuduğunuz için size minnettar olacağım siz bilmeseniz de.

İyi sabahlar herkese.

M.K.

29/7/2012

Gülmek için yaratılmış gözlerde yaşlar niye :p heheh. Teşekkürler ^^

Sevdiğim bir yazar soyle diyor;
"eğer acıya gülebiliyorsan sen pahalı bir tablosun"

yuregine sağlık guzel bir yazıydı.

Söz çok iyiydi ^^

Teşekkür ederim , minnettarım.

Geri