Guillermo del Toro'dan "Frankenstein"

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Oscar Isaac, Mia Goth ve Andrew Garfield "Frankenstein" İçin İsteniyor!

Guillermo del Toro'nun "Frankenstein" filminde rol alması muhtemel oyuncular...

Pazar günü En İyi Animasyon Oscar'ını kazanan Guillermo del Toro, sıradaki filmiyle ilgili çalışmaları hızlandırdı. Deadline'ın bildirdiğine göre, del Toro'nun Netflix için çekeceği canlı aksiyon "Frankenstein" filminde rol alması için Andrew Garfield, Oscar Isaac ve Mia Goth ile görüşülüyor.

Guillermo del Toro'nun hala senaryo üzerinde çalıştığı ve herhangi bir oyuncuya resmi bir teklif verilmediği bildiriliyor, ancak Deadline kaynakları onun üç oyuncuyla da görüştüğünü ve her birinin çok büyük bir ihtimalle filmde rol alacağını belirtiyor.

Yönetmen, uzun süredir ikonik Mary Shelley hikayesine odaklanan bir film yapmak istiyor ve "Frankenstein" filmi üstünde çalışıyor. del Toro versiyonunun bir dönem filmi mi yoksa modern bir uyarlama mı olacağı bilinmiyor. Ayrıca Doktor Frankenstein'ı veya onun yarattığı canavarı kimin oynayacağı da bilinmiyor. "X" ve "Pearl" filmleriyle büyük bir çıkış yapan Mia Goth'un doktorun aşkını oynayacağına inanılıyor.

Carlo Collodi'in klasik hikayesinden uyarladığı stop-motion "Pinokyo" filmiyle Oscar kazanan Guillermo del Toro; En İyi Animasyon, En İyi Film ve En İyi Yönetmen (The Shape of Water) ödüllerini kazanan ilk isim olarak Oscar tarihine geçti.

afbde7fc84653218b08cc36df6517a17.jpg

frankenstein tam del toro'nun sinematografisine uyacak nitelikte. bu adam bu tarz hikayeleri anlatmada ve görselleştirmede inanılmaz başarılı. oyuncu kadrosu da böyle güçlü olursa ortaya yine oscarlık bi iş çıkar. netflix o kadar zamdan sonra 365 gün gibi yan sekmede türk ifşa izleyen adamlara hitap eden içeriklerden uzaklaşsın bi zahmet.

frankenstein tam del toro'nun sinematografisine uyacak nitelikte. bu adam bu tarz hikayeleri anlatmada ve görselleştirmede inanılmaz başarılı. oyuncu kadrosu da böyle güçlü olursa ortaya yine oscarlık bi iş çıkar. netflix o kadar zamdan sonra 365 gün gibi yan sekmede türk ifşa izleyen adamlara hitap eden içeriklerden uzaklaşsın bi zahmet.

Pan'in Labirenti,Hellboy gibi filmleri oldukca ilgi gormustu.Zira tam hatirlamasam da sanki bir donem Hobbit serisini cekti gibi bir bilgi kalmis aklimda,ama ne kadar dogru bilemiyorum.Hikaye ve korkuyu muazzam derecede harmanlayip,izleyenlerin zihinlerine izler birakibilen bir yonetmen.

Sehsen ben War Carft'in cekilecegini duydugum da,kwsin yonetmen Del Toro'dur demistim.Fakat yoneten koltugun da Duncan Jones'i gorunce hayal kirikligi olusmustu.

Sizinde dediginiz gibi hocam,dogru cast secimi ile guzel bir film cikabilir ortaya.

Son düzenleme:
Bu adam yaparsa ismi kadar saglam olur abi.

Pan'in Labirenti,Hellboy gibi filmleri oldukca ilgi gormustu.Zira tam hatirlamasam da sanki bir donem Hobbit serisini cekti gibi bir bilgi kalmis aklimda,ama ne kafar dogru bilemiyorum.Hikaye ve korkuyu muazzam derecede harmanlayip,izleyenlerin zihinlerine izler birakibilen bir yonetmen.

Sehsen ben War Carft'in cekilecegini duydugum da,kwsin yonetmen Del Toro'dur demistim.Fakat yoneten koltugun da Duncan Jones'i gorunce hayal kirikligi olusmustu.

Sizinde dediginiz gibi hocam,dogru cast secimi ile guzel bir film cikabilir ortaya.
hobbit serisi için del toro çok konuşulmuştu ama iş peter jackson'a kalmıştı. kendisi çekse nasıl bir şey ortaya çıkardı görmek isterdim doğrusu. bugünlerde lotr kitapları için yeni filmler çekilmek üzere anlaşmalar yapıldığı konuşuluyor, belki görürüz kendisini yönetmen olarak. kitap uyarlaması daha farklı bi mevzu olsa da, hellboy ve blade bıçağın iki yüzü ile çizgi roman uyarlaması konusunda da başarılı olduğunu göstermişti. ama adamın genel tavrı halihazırda çok popüler olmuş işlerden uzak durmak olduğu için çok da ihtimal vermiyorum. peter jackson'a çektireceklerini de sanmıyorum, belki yapımcı olarak bulundurulur. göreceğiz...

hobbit serisi için del toro çok konuşulmuştu ama iş peter jackson'a kalmıştı. kendisi çekse nasıl bir şey ortaya çıkardı görmek isterdim doğrusu. bugünlerde lotr kitapları için yeni filmler çekilmek üzere anlaşmalar yapıldığı konuşuluyor, belki görürüz kendisini yönetmen olarak. kitap uyarlaması daha farklı bi mevzu olsa da, hellboy ve blade bıçağın iki yüzü ile çizgi roman uyarlaması konusunda da başarılı olduğunu göstermişti. ama adamın genel tavrı halihazırda çok popüler olmuş işlerden uzak durmak olduğu için çok da ihtimal vermiyorum. peter jackson'a çektireceklerini de sanmıyorum, belki yapımcı olarak bulundurulur. göreceğiz...

Evet simdi baktim o donem de rivayetler olmus,ama sonuc itibari ile Jackson yonetmis seriyi.

Anna Richin Vitorio adli bir eseri var.Ileride sinemaya uyarlanir mi bilemiyorum,fakat uyarlanirsa her halde o kitabi Del Toro'dan daha iyi beyaz perdeye aktarabilecek bir yonetmen olamaz.

Guillermo del Toro’nun “Frankenstein”ı Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı: “Duygusal Bir Başyapıt Olacak”

Guillermo del Toro “Frankenstein” için çalışmalara başlıyor. Yapımcı J. Miles Dale, filmin duygusal teması ile izleyicileri büyüleyeceğini açıkladı.

Yaratıcılığı ve korku evrenine getirdiği benzersiz bakış açısıyla tanınan Guillermo del Toro, sinema dünyasını heyecanlandırmaya hazırlanıyor. Usta yönetmenin uzun süredir beklenen Frankenstein projesi için hazırlıklar başladı. Yapımcı J. Miles Dale, ödüllü yönetmenin Mary Shelley’nin klasik romanına dayanan uyarlamasında duygusal bir yolculuğa çıkacağını vurguluyor.

Pan’s Labyrinth, The Shape of Water ve Nightmare Alley gibi yapımlarla sinema dünyasına unutulmaz eserler kazandıran del Toro, Frankenstein’a şimdiye kadarki uyarlamalardan farklı bir yaklaşım sunacak. Eski filmlerde ön planda olan korku ve doğa-insan ilişkisi temalarının yerini, bu sefer aile bağlarının alacağı ifade ediliyor.

Yapımcı Dale, yeni film hakkında şunları söylüyor:

“Nightmare Alley ve Pinokyo gibi son filmlerimizde baba-oğul ilişkisine odaklandık. Guillermo ve ben, son birkaç yıl içinde babalarımızı kaybettik. Güçlü bir baba figürü, hayatımızın önemli bir parçası oldu. Frankenstein projesi de bu temaya yoğunlaşacak. Bu film, Guillermo’nun babalarla ilgili üçlemesinin son halkası olacak.”

Guillermo del Toro daha önce James Whale’in 1931 tarihli Frankenstein uyarlamasının gençliği üzerinde büyük bir etki bıraktığını söylemişti. Pinokyo ile birlikte bu iki filmde insan olma deneyiminin temelini bulduğunu söyleyen yönetmen şöyle devam ediyor:

“Kafamda birleştiler… Pinokyo ve Frankenstein’ın insan olmanın ne olduğuna dair ilkel deneyimler olduğu fikrini seviyorum. Çünkü anlamadığınız, sizin için yanlış olan ve ona uygun olmadığınız bir dünyaya atılıyorsunuz ve ilerlerken kendinizi ve dünyayı anlamanız gerekiyor. Ya dünyayı değiştirirsiniz ya da dünya sizi yok eder. Ve bu iki film de bunu yapıyor.”

Guillermo del Toro’nun Frankenstein Uyarlaması İzleyiciyi Duygusal Bir Yolculuğa Çıkaracak

Oscar ödüllü yönetmen ayrıca yeni Frankenstein filminin de benzersiz bir insanlık hikayesi sunacağının altını çiziyor.

Daha önceki yapımlarında da olduğu gibi, yeni Frankenstein filminde de oyuncu kadrosunda göz kamaştıran isimler yer alacak. Oscar Isaac, Andrew Garfield ve Mia Goth gibi yetenekli oyuncuların filmde yer alacağı geçen mart ayında ortaya çıkmıştı.

Film için henüz bir vizyon tarihi belli değil. Ancak Dale, Netflix için hazırlanan projeye başlamaktan dolayı heyecanlı olduklarını ifade ediyor. Guillermo del Toro’nun sinematik yeteneklerinin her geçen gün geliştiğini vurgulayan yapımcı, usta yönetmenin duygusal ve ikonik bir başyapıta imza atacağına olan inancını dile getiriyor.

Guillermo-del-Toro-Frankenstein-Oyuncular-662x352.jpg

“Nightmare Alley ve Pinokyo gibi son filmlerimizde baba-oğul ilişkisine odaklandık. Guillermo ve ben, son birkaç yıl içinde babalarımızı kaybettik. Güçlü bir baba figürü, hayatımızın önemli bir parçası oldu. Frankenstein projesi de bu temaya yoğunlaşacak. Bu film, Guillermo’nun babalarla ilgili üçlemesinin son halkası olacak.”

şu açıklama bile yetti beklemek için. en son pinokyo’yu izlerken hafif burun sızlamaları, mini göz dolmaları yaşamışken bi de bu hikayede bizi duygusallığa sürükleyecekse eğer hazırız, gönderiniz gelsin.

Christoph Waltz, Guillermo del Toro’nun “Frankenstein” Uyarlamasına Katıldı

Christoph Waltz, Guillermo del Toro’nun yıldızlarla dolu “Frankenstein” filmi uyarlamasına dahil olan son isim oldu.

Christoph Waltz, Guillermo del Toro’nun yeni Netflix projesinde Andrew Garfield, Mia Goth ve Oscar Isaac ile birlikte rol alacak. Ünlü yönetmenin Frankenstein uyarlamasında kadro şekilleniyor.

Guillermo del Toro izleyicilerinin karşısına en son 2022 yılında Netflix’teki Guillermo del Toro’s Pinocchio filmi ile çıkmıştı. En İyi Animasyon Filmi dalında Oscar alan Pinocchio’nun ardından del Toro’nun yeni projesi bir başka klasik eser oldu.

İngiliz yazar Mary Shelley’nin 1817 yılında yayımlanan kült eseri Frankenstein için kolları sıvayan Guillermo del Toro ses getirecek bir kadro kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Meksikalı film yönetmeninin yaklaşık 50 yıldır aklında olan “rüya projesi”nin kadrosuna Inglourious Basterds ve Django Unchained ile En İyi Yardımcı Aktör dalında iki defa Oscar kazanan Christoph Waltz da dahil oldu.

Christoph Waltz’lı “Frankenstein” Çekimleri Şubat 2024’te Başlıyor

Collider’ın Pacific Rim’in 10. yıldönümü gösterimine katılan Guillermo del Toro, filmin ardından özel bir soru-cevap etkinliğine dahil oldu. 58 yaşındaki yönetmen sıradaki projesinin Frankenstein olduğunu belirtirken yapımın kadrosunda Andrew Garfield, Mia Goth ve Oscar Isaac’e eşlik edecek bir diğer ismin Oscar ödüllü Christoph Waltz olduğunu doğruladı.

“Frankenstein üzerinde çalışıyoruz. Şubat ayında çekimlere başlayacağız. İlk Frankenstein’ı izlediğimden bu yana 50 yıldır yapmak istediğim bir film. Bir aydınlanma yaşadım ve temelde çok fazla olgunluk ve 10 yıl önce yapamayacağım birçok araç gerektiren bir filmdi. Artık yeterince cesur ya da çılgınım ve bu işin üstesinden geleceğiz. Oscar Isaac, Andrew Garfield, Christoph Waltz, Mia Goth ile birlikte bunun üzerinde çalışıyoruz.”

Waltz yakın zamanda del Toro’nun stop-motion formatındaki Pinocchio filminde Kont Volpe’yi seslendirmişti. Aktörün yeni uyarlamada hangi karakteri canlandıracağı ise şu an için bilinmiyor.

Son olarak Yorgos Lanthimos, Frankenstein’dan esinlenen Poor Things filmi ile izleyicilerle buluşmaya başlamıştı. Türkiye’de ise Çağan Irmak serbest bir Frankenstein uyarlaması dizi Yaratılan ile çok yakında Netflix’teki yerini almaya hazırlanıyor.

Christoph-Waltz-Frankenstein-Filmi-Guillermo-del-Toro.jpeg

Guillermo del Toro’nun “Frankenstein” Filminde Andrew Garfield Yerine Jacob Elordi Yer Alacak

Andrew Garfield “Frankenstein” filminden ayrıldı. Guillermo del Toro’nun yeni uyarlamasında oyuncunun yerini Jacob Elordi alıyor.

Andrew Garfield, takvim uyuşmazlığı nedeniyle Frankenstein filminde yer almayacak. Guillermo del Toro’nun Netflix’te yayınlanacak uyarlamasında, meşhur Frankenstein’ın canavarını Priscilla ve Saltburn filmlerindeki performansıyla tanınan Jacob Elordi canlandıracak.

Oscar ödüllü yönetmen bu uyarlamayla Mary Shelley’nin klasik korku romanını kendine has bir şekilde ele almaya hazırlanıyor. Başlangıçta canavarı canlandırması planlanan Andrew Garfield, grev sonrası aksaklıkların tetiklediği zamanlama çatışmaları nedeniyle projeden geri çekimek zorunda kaldı.

Yeni uyarlamada Oscar Isaac’in, cansız vücut parçalarından canlı bir varlık yaratmanın arkasındaki dahiyane bilim adamı Dr. Victor Frankenstein rolünü üstleneceği doğrulandı. Netflix’in kamuoyuna yaptığı duyuruda açıklandığı üzere, oyuncu kadrosunda ayrıca Christoph Waltz, Mia Goth ve Felix Kammerer de yer alıyor.

Guillermo del Toro, bu filmle birlikte Oscar da kazanan stop-motion Pinokyo uyarlaması sonrası bir kez daha Netflix ile işbirliği yapıyor. Korku antolojisi Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities ve animasyon dizisi Trollhunters gibi bir portföye sahip olan ünlü yönetmen, Frankenstein vizyonunu hayata geçirmeye hazırlanıyor ve del Toro’nun son Twitter gönderisinde paylaştığı üzere prodüksiyon bu hafta başlıyor.

Andrew Garfield “Frankenstein” Filminden Takvim Uyuşmazlığı Nedeniyle Ayrıldı

Del Toro’nun Frankenstein’ın çeşitli versiyonlarına duyduğu derin hayranlık uzun süredir biliniyor. Yönetmen daha önce Mary Shelley’nin orijinal romanının “tüm zamanların en sevdiği kitabı” unvanına sahip olduğunu sosyal medya hesabı üzerinden belirtmişti. Ayrıca Boris Karloff’un ikonik canavarı canlandırmasıyla silinmez bir iz bırakan James Whale’in 1931 yapımı ünlü film uyarlamasına da hayranlığını dile getirmişti.

Christoph Waltz, Felix Kammerer, Lars Mikkelsen, David Bradley ve Christian Convery gibi oyuncuları bir araya getiren del Toro’nun Frankenstein uyarlaması, yaratılış, kibir ve tanrıyı oynamanın sonuçları gibi derin temaları irdelemeyi vaat ediyor. Filmin kurgusuna veya ne zaman geçeceğine ilişkin ayrıntılar henüz açıklanmadı. Yayın tarihi konusunda da henüz bir bilgi verilmedi.

Andrew-Garfield-Frankenstein-Filminden-Ayrildi.jpg

Guillermo del Toro’nun 207 Yıllık Korku Klasiğinden Uyarladığı Rüya Projesinden Fragman

Guillermo del Toro’nun rüya projesi olarak tanıtılan “Frankenstein” uyarlamasından yeni bir fragman paylaşıldı.

Netflix, Guillermo del Toro imzalı Frankenstein için yeni bir fragman yayınladı. Ünlü yönetmenin yorumuyla Canavar’ın ilk kez gözler önüne serildiği tanıtım, filmin gotik atmosferini ve karakterlerin çarpıcı tasarımlarını izleyiciye sunuyor.

Daha önce Euphoria, The Kissing Booth ve Saltburn gibi yapımlarda yer alan Jacob Elordi, bu kez alışılmış rollerinin aksine korkutucu bir canavarı canlandırıyor. Fragmanda, Elordi’nin yeşil teniyle ürkütücü bir görünüme kavuşmuş yaratığı dikkat çekiyor.

Ancak filmdeki tek “canavar” Elordi’nin canlandırdığı yaratık değil. Hikâyenin merkezinde, ölü bir bedeni hayata döndürme fikrinin ardındaki isim Dr. Victor Frankenstein (Oscar Isaac) bulunuyor. Film, Frankenstein’ın bu kararının yol açtığı sonuçları izleyiciye aktarıyor.

Frankenstein Filmi İddialı Kadrosu ile Dikkat Çekiyor

Akademi Ödüllü yönetmen Guillermo del Toro, Mary Shelley’nin 1818 tarihli klasik romanını yeniden uyarlarken geniş ve iddialı bir oyuncu kadrosunu bir araya getirdi.

Yapımın kadrosunda Elordi ve Isaac’in yanı sıra Mia Goth (Pearl), Christoph Waltz (Inglourious Basterds), Charles Dance (Game of Thrones), Felix Kammerer (All Quiet on the Western Front), David Bradley (Game of Thrones), Lauren Collins (Degrassi: The Next Generation) ve Lars Mikkelsen (Face to Face) gibi isimler yer alıyor.

Del Toro, daha önce verdiği bir demeçte yapımı “en büyük tutku projesi” olarak tanımlamış ve, “Otuz yılımı bunun peşinden harcadım… Tırmanacağım Everest Dağı buydu,” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan her ne kadar korku türüyle tanınsa da Guillermo del Toro, Frankenstein uyarlamasının farklı bir yaklaşım sergileyeceğini belirtti. Yönetmen yapımın tonuna dair şunları söyledi:

“Geçenlerde biri bana sordu: Gerçekten korkutucu sahneler var mı? İlk kez bunu düşündüm. Bu benim için duygusal bir hikâye. Bir baba olmak, bir oğul olmak hakkında bir soru soruyorum. Ben hiçbir zaman bir korku filmi yapmıyorum, bunu denemiyorum.”

Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan yapım, festival yolculuğu boyunca aldığı olumlu yorumlarla adından söz ettirmeyi sürdürdü.

Frankenstein, 17 Ekim’de sınırlı sayıda sinemada gösterime girecek ve ardından 7 Kasım 2025’te Netflix platformunda dünya çapındaki izleyicisiyle buluşacak.

Geri