Güçlü insanların doğruları..

Konu sahibi son olarak 3538 gün önce görüldü
Her zaman daha güçlü olmak için çabaladım. Sevdiğinde kendini kaybetmeyen, herkes için önemli biri olmak, yanılmayan biri olmak istedim. Ama bu fazlasıyla yanıltıcı bir şey.. Küçükken bir arkadaşıma çok güvendiğim için bir sene boyunca çok saçma şeyler yaptım. Aslında o zaman doğru olduğunu düşünüyordum ama sanırım işler böyle işliyor buralarda. Doğru olanı yapıyorum diyorsun ve bum! Elinde patlıyor..
http://1.bp.blogspot.com/-gIi_GqtJn...s1600/217965_273873606049827_2056477460_n.jpgDoğru da fazlasıyla yanıltıcı bir şey aslında. Yani kime göre doğru neye göre? Bazılarına göre uzaylılar vardır bu bir doğrudur, bazılarına göre de yoktur. Bazıları somut delillere inanır bazıları inançlıdır. Doğru dediğimiz şeyi ben şöyle tanımlıyorum; senin beden ve ruh sağlığına hangisi en az zarar veriyorsa o şey senin için doğrudur. Yani bence herkesin kendi doğruları olmalı. Ama yok. Genelde herkes başkalarının doğru dediklerini yapıyor. Onların doğrularını taklit ediyor. İşte güçlü dediğim insanların ve diğerlerinin ayrımını burada yapıyorum güçlü olanların kendi doğruları var. Bilirsiniz, ya çoban olursunuz sürü sizin peşinizden gelir ya da koyun olursunuz ve birinin gölgesini takip edersiniz.. İşte bunun için okumak önemli, sormak, merak etmek.. Kendi doğrularımızı bulmak için okuyoruz, düşünüyoruz. Kendi doğrularımızı.. Bunlar sadece düşünce değil yani doğru insan dediğimiz kişiyi mesela.Tamam herkes etrafta dolanıp doğru kişiyi bekliyorum diyor ama onun nasıl biri olacağını bilmiyor. Yani ne sanıyoruz ki onu bulunca nur mu yağacak üzerine.. Sonra kötü evlilikler onlardan doğan sağlıksız çocuklar ve yine kötü evlilikler.. Hepsi sadece doğruyu bulamamaktan kaynaklanıyor bence.
Umarım benim doğrularım fazla uzakta değildir. Çünkü onları aramaktan çok yoruldum.

kendim yazsam anca böyle olurdu ve o doğrular için bende yoruldum ama her şey bilinmezlik:)

Geri