Güçlü Hafıza

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
* Sakız çiğneyin. Sakız çiğnemek hafızanın yüzde 25 daha güçlü olmasına yol açıyor.
* Aşırı derecede alkol tüketiminden kaçının. Her gün aşırı derecede alkol tüketimi beyin hücrelerinin daha hızlı ölmesine neden oluyor.
* Haftada iki-üç kez balık tüketmeye özen gösterin.
* Sigarayı bırakın. Yapılan araştırmalara göre, tiryakilerin Alzheimer’a yakalanma riski sigara içmeyenlere göre üç kat fazla.
* Stresin beyin hücrelerini etkilemesini engellemek için düzenli olarak nefes egzersizi yapın. Sıkıldığınızda doğru nefes almaya dikkat edin.
* Gün de 5 kilometre yürüyün. Yürüyüş sadece beyni değil kalbi de koruyor. Kalp krizi geçirme riskini yüzde 40 oranında azaltıyor.
* Her gün aynı saatte yatıp kalkmaya özen gösterin.
* Zekâ oyunları oynayın.
* Sevdiğiniz arkadaşlarınızla buluşun. Arkadaşlarla birlikte vakit geçirmek, Alzheimer riskini yüzde 38 oranında azaltıyor.
* Düzenli olarak B vitamini içeren brokoli tüketin.

benmde hafızam zayıf yaa bi gün kalktığımda ben kimim nerdeyim burası neresi diyerek uyanmaktan çok korkuyorumm :D

Kocamanda kafam var ama genede unutkanım . piww .

aldımda 2 tane içtim sonra bıraktım onu zorla içirtcek brileri lazım banaa kliniğemi yatsam acabaa bunun için :DDD
ya alzaymır olursam genç yaşta :(
Size benzer bir arkadaşım var ona 4 gündür döve döve içirtiyorum. Ama size uymaz bu yöntem. Yenisini düşünmek lazım. :D

Size benzer bir arkadaşım var ona 4 gündür döve döve içirtiyorum. Ama size uymaz bu yöntem. Yenisini düşünmek lazım. :D

gerekirse döv ya nolcak bacam kırılsın kaynar gözm çıksın takılır saçım kopsun ektirirz yeterki alzaymır olmayım:DD

yoktu bir zamanlar korku kapanını seri halinde arka arkaya izleynce böle oldum :kiki:
Bende böyle böyle girdim bu sektöre zaten. Sonra bir insan sevgisi bir yardım etme zorunluluğu. Aldı yürüdü. :aga:

Alternatif tıp sektörü. :D Tesbihlerim pazardan Allah korusun bıyıklarımı nazardan. :D

heaa zordur ağaam her kulun harcı diil o sektöre girip orda senn gbi yüzyıllarcaa yıklmadan dmdik ayakta kalabilmek byüksün :D

amin her tanesi korusun kem gözden elemtera fiş kem gözlere şişşş :kiki:

heaa zordur ağaam her kulun harcı diil o sektöre girip orda senn gbi yüzyıllarcaa yıklmadan dmdik ayakta kalabilmek byüksün :D

amin her tanesi korusun kem gözden elemtera fiş kem gözlere şişşş :kiki:
Tesbih benim sakal benim. Rakip varsa tesbihini alsın gelsin. :horsey:

:aga: benim tesbihm daha güzel benm bıyklarım daha has kaşlar kaytan gözler fettan :D
ee picaamamda desen zaten o biçim yakıo söylememe hacet yok göroorsuun :D

Ben de bundan korkuyordum zaten. .s .s

madem korktun taam artk ben çekiliorumm :kop: galibeytmi kutlıycam zafer çığlığı atıcam konvoy yapıcam taksimde turlıycammm :DDDD
Ben rekabetten korkmadım yalnız. :ahah: Taksime gelince çaldır ben de çıkayım kutlamaya. :D

hıı o olgun tavrlarınlaa kandrmaya çalşma beni korktun korkuyosun korkıcaksınn :D

tamm ben aşağıdaan zile basarım senı inersin oke :D

Bence sendeki yeteneği başka alanlarda kullanalım. Sakalsa sakal bıyıksa bıyık senden tır şoförü bile olur. Ağalık bende kalsın. :sunabak: Kapı açık içeri girebilirsin. :D

Geri