Grip İçin Hemen İlaç Kullanmayın!

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Sağlık Konuları
Grip için hemen ilaç kullanmayın
Uzmanlar, soğuk havalarda iyice yaygınlaşan grip ve nezleye karşı uyarıyor.

grip_icin_hemen_ilac_kullanmayin_1.jpg

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, grip hastalığının tek çaresinin ilaç olmadığını belirterek "Grip olduktan sonra bol sıvı alınmalı. Ilık duş yapılmalı. Bunlara rağmen ateş düşmüyorsa, ilaçlara başvurmak lazım. Çünkü ilaç kimyasal maddedir. İlaçların kimi böbreğe, kimi karaciğere zarar verebilir. Dirençli mikropların gelişmesine yol açabilir. Bu hastalıklarda ilacın hiçbir yeri yok. Bol bol sebze ve meyve yemek kafi" dedi.

İlaç konusunda hastaların dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Küçükusta, grip ve nezle oldum diye vitamin alınmasını da eleştirdi. C vitamininin sağlıklı olmak için şart olduğunu vurgulayan Küçükusta, "Vitamini yüksek dozda almanın hiçbir manası yok" dedi.

Sekersiz bol limonlu limonata için hiç bir şeyiniz kalmaz. Hem zayıflamanızı sağlar.

Ayrıca sıcak corbayı da ihmal etmeyin.

Bu arada limonu aç karnınıza içmeyin reflüye neden oluyor.

he hapşurmaktan burnumuz düşsün yani öyle mi :D

he hapşurmaktan burnumuz düşsün yani öyle mi :D

Bağışıklık sistemini güçlü tutarsan burnunun düşmesine gerek yok. Hastalıklar zaten sana yaklaşamayacak. Bunun için bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz gerekiyor. Kelle paça, işkembe ve tarhana çorbalarını için, ev yoğurdu yapın, ev turşusu kurun onu tüketin. Bunlar doğal probiyortik, vucuda faydalı bakteriler... Eğer bunları yapamıyorsanız probiyotik kapsüller var onlardan da alıp kullanabilirsiniz. Ben bu dediklerimin hepsini yapıyorum ve çok şükür grip bana uğramadı, önlemini alacaksın ki hastalanmayacaksın... Probiyotikler

Bağışıklık sistemini güçlü tutarsan burnunun düşmesine gerek yok. Hastalıklar zaten sana yaklaşamayacak. Bunun için bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz gerekiyor. Kelle paça, işkembe ve tarhana çorbalarını için, ev yoğurdu yapın, ev turşusu kurun onu tüketin. Bunlar doğal probiyortik, vucuda faydalı bakteriler... Eğer bunları yapamıyorsanız probiyotik kapsüller var onlardan da alıp kullanabilirsiniz. Ben bu dediklerimin hepsini yapıyorum ve çok şükür grip bana uğramadı, önlemini alacaksın ki hastalanmayacaksın... Probiyotikler

iyide ben et türü şeyler yemiyorum canım onun için nane limon bana yeter :)

Zaten ilac icemiyorum o haplar bogazimda sanki buyuyor. Hastaliga karsi hep bi inatlasma halindeyim

Geri