Gribal Enfeksiyonlara Dikkat! Kalp Hastalarında Ritim Bozukluğuna Yol Açabilir

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
H5WDhlf.md.jpg

Avrupa Kardiyoloji Derneği Akut Kardiyovasküler Hastalıklar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, soğuk gribal enfeksiyonların kalp hastalarında bazı olumsuzluklara sebebiyet verebildiğini söyledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi de olan Görenek, havaların iyice soğumasıyla bugünlerde gribal enfeksiyon vakalarında artış gözlemlendiğini belirtti.

Kalp hastalarına bu konuda dikkatli olmaları uyarısında bulunan Görenek, "Bu enfeksiyonlar bizim hastalarımızı yani kalp hastalarını maalesef olumsuz etkiliyor. Bazen enfeksiyonlara bağlı olarak kalpte ritim bozuklukları yani çarpıntı gelişebilmektedir. Bunlar genellikle kalbin kulakçıklarından kaynaklanmaktadır. Ayrıca eğer altta yatan bir kalp yetmezliği varsa soğuk hava ve buna bağlı gelişen enfeksiyonlar kalp yetmezliği tablosunu daha da kötüleştirebilmektedir." diye konuştu.

Prof. Dr. Görenek, soğuklarla kalp hastalıklarının direkt ilişkisinin olduğunu, soğuk havanın kalp krizini tetikleyebileceğini gösteren bilimsel çalışmaların bulunduğunu dile getirdi.

Görenek, şunları kaydetti: "Büyük bir oranda çok önemli bir hasta grubunda soğuk hava, kalp spazmı dediğimiz halk arasında damar büzüşmesi olarak da bilinen duruma neden oluyor. Soğukta, özellikle de soğuğa, rüzgara, kara ve tipiye karşı hele bir de yokuş çıkan bir insanda kalp damarlarında büzüşme meydana gelebilir. Eğer kişi şanslıysa damardaki spazm belli bir süre sonra çözülebiliyor. Eğer çözülmezse kalp krizine neden oluyor ki bu da kalp kaslarının ölümü ile sonuçlanan çok tehlikeli bir durumdur. Ayrıca soğuk havalarda kan basıncının yani tansiyonun yükseldiğini de biliyoruz. Soğuk, sisli, puslu havalar insanın tansiyonu yükseltiyor. Bu durum da kalp krizini gelişimini kolaylaştırabilmektedir."

Gribin kalp krizine etkisi olduğu bir dönememi girdik yani eskiden yoktu böyle şeyler :d

Soğuk havanın kalp krizini tetikleyici etkisi var ve grip olunca da kalp hastaları olumsuz etkilenebiliyor.
Yani enfeksiyon ciğerlere kadar indi ise evet öksürük zor nefes alma bunlar etken olabilir. Fakat ortada ki farklı virüsler daha öldürücü diye düşünüyorum.

Yani enfeksiyon ciğerlere kadar indi ise evet öksürük zor nefes alma bunlar etken olabilir. Fakat ortada ki farklı virüsler daha öldürücü diye düşünüyorum.
Kalbi yoruyor aşırı soğuk hava ve basit bir gripten sağlıklı biri etkilenmez ancak kalp hastalarını çok etkileyebiliyor.

Spor salonunda kalp krizi geçiren çoğu kişide, gizli kalp hastalıkları çıkıyor yani çoğu insan, kalp hastası olduğunun bile farkında olmayabiliyor.

Kalbi yoruyor aşırı soğuk hava ve basit bir gripten sağlıklı biri etkilenmez ancak kalp hastalarını çok etkileyebiliyor.

Spor salonunda kalp krizi geçiren çoğu kişide, gizli kalp hastalıkları çıkıyor yani çoğu insan, kalp hastası olduğunun bile farkında olmayabiliyor.
Ya bu eskiden bu kadar yoktu gıdalardan stresten ortadaki hastalıklardan aşıdan bile Oluyordur :)
Eskiden böyle bişey çok nadir görülürdü

Ya bu eskiden bu kadar yoktu gıdalardan stresten ortadaki hastalıklardan aşıdan bile Oluyordur :)
Eskiden böyle bişey çok nadir görülürdü
Aşıyı araya sıkıştırmasan şaşardım.:)

Aşı ile ilgisi yok Serçeğim ancak virüsler sürekli kendini geliştirip daha güçlü hale gelebiliyorlar.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Ahaha Lefty mesajı aldı ve geliyor gelmekte olan kahkaha atıyorum şuan : D

Ben ne dedim? : D

Lefty kalp kalp kalp kalp :)

Ben ne dedim? : D

Lefty kalp kalp kalp kalp :)
Haftalardır öksürüyorum ve hiçbir ilaç da etki etmiyor. Onun dışında başka bir şikayetim de yok ve anlaşılan o ki hepimiz bir şeylere yakalanıyoruz ancak bağışıklık tepkisine göre belirtiler değişiyor.

• Üzgün
Haftalardır öksürüyorum ve hiçbir ilaç da etki etmiyor. Onun dışında başka bir şikayetim de yok ve anlaşılan o ki hepimiz bir şeylere yakalanıyoruz ancak bağışıklık tepkisine göre belirtiler değişiyor.
Çok geçmiş olsun canım doktor bişey yazmadı mı?

Anladım Allah şifa versin bir an önce iyileş <3
Öksürük dışında hiçbir sorun yok ve halsizlik ya da ateş de yaşamadım ancak yine de rahatsız ediyor. Girdiğim ortamlarda izin isteyip dışarı çıkmak zorunda kalıyorum ve maske takıyorum ki şayet bulaşıcı ise kimseyi riske atmayayım.

Sağol Serçeğim.:emoji_purple_heart:

• Kalp Gözler
Öksürük dışında hiçbir sorun yok ve halsizlik ya da ateş de yaşamadım ancak yine de rahatsız ediyor. Girdiğim ortamlarda izin isteyip dışarı çıkmak zorunda kalıyorum ve maske takıyorum ki şayet bulaşıcı ise kimseyi riske atmayayım.

Sağol Serçeğim.:emoji_purple_heart:
Bogazını yumuşak tutacaksın o zaman dikkat et canım geçer ama zor durumda bırakıyor demek ki..

Geri