Gözler " Çok Şey Anlatır "

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Bunları Biliyor Musunuz?
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Gözlerden kişinin yalan söylediğini veya bizden hoşlandığını anlayabilir miyiz ?

Bugün kendimde birşey gözledim. Sosyal bir grupta bir sohbet esnasında söylediğim birşey yüzünden herkes bir anda beni hor gördü, dışladı. Asıl ilginç olan kısım bu değil. Çünkü bu gerçek bir dışlama değildi ve herkes gülüyordu, bende dahil. Fakat yinede içimde bir düşünce vardı " Acaba gerçekten dışlanıyor muyum? " . Ve bununla birlikte utanmaya başladım, ve sonra gözlemlediğim şey gerçekten ilgi çekiciydi: Gözlerim yaşarmaya başladı ve yüzümü insanlardan saklamaya çalıştım...

Başlıkta da belirttiğim gibi gözler gerçekten de ' çok şey ' anlatır. Nedenini bilim adamları henüz açıklayamadılar fakat bunu kendileri de onaylıyorlar. Bir insanın ruh halini, o anki duruma(veya olaya) ne kadar ilgili olduğunu, bizden hoşlanıp hoşlanmadığını ve hatta yalan söyleyip söylemediğini gözlerinden anlayabiliriz. Şairlerin de hep söylediği gibi; ' Gözler kalbin aynasıdır ' .

İlk olarak göz kapaklarından bahsetmek istiyorum. Göz kapakları, kişinin en çokta ruh halini anlatırlar. Ayrıntıya geçmeden önce gözde beyaz kısım, renkli kısım ve göz bebeği olduğunu unutmayalım, çünkü göz kapağının ne kadar aşağıda veya yukarıda olduğunu bunlara bakarak anlayacağız. Bir kişinin yorgun olup olmadığını göz kapaklarına bakarak anlayabiliriz. Nasıl mı ? Eğer kişi yorgunsa göz kapakları düşer ve gözün renkli kısımında olur, fakat gözbebeğine yakın bir yerde. Eğer kişi yorgun değilse bu seviye biraz daha yükseğe çıkar ve gözün renkli kısmının en üst seviyelerine yükselir. Eğer göz kapağı daha da yükseğe çıkarsa(yani gözün üst tarafından beyaz kısmı görebilirsek) kişinin şaşırmış veya heyecanlanmış olduğunu söyleyebiliriz. Tabiiki şaşırma ve heyecanlanma durumunda başka belirtiler de var, fakat konumuz şu anda gözler. Göz kapakları kişinin konuya ne kadar ilgili olduğunu da gösterir. Önceden de söylediğim gibi göz kapağı 'nötr' haldeyken gözbebeği ve renkli kısmın sonu arasında(bu iki yerin tam ortasında) bulunur. Eğer kişinin göz kapakları bu orta seviyeden aşağıya inmeye başlarsa kişinin ilgisinin azaldığını söyleyebiliriz.

alıntı

Yüz yüze iletişim kurmak bu yüzden çok önemlidir.

• Beğen
Tepkiler: ne
Geri