Göze sokarak sergilenen özgüven

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
O büyük bir eksikliktir. İş gösterişe döküldüğü an kişi eksikliğini yüzeysel olarak gizlemeye hedef değiştirmeye başlar.

Misal kendini bilen insan gösteriş yapmaz, hakaret etmez, başkasını ezmeye kalkmaz uğraşmaz yani bu tür şeylerle.

Tabi yaşla da alakalı bunlar. Takvimde atan yıllar zaman zaman yanıltsa da aklı başında insan neyi nerede yapması gerektiğini bildiği için utanır, sözle peynir gemisinin yürümeyeceğini bildiği için davranışlarıyla sözleri uyumludur.

komik oluyolar. keşke biraz beni örnek alsalar. ajdşlajşlajfajş

Kesinlikle ozguvensizlik.
Komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş

Bazısı şımarıklıktan, ölçüsünü bilmemekten, bir şeyleri kamufle etme ihtiyacından. Gerçek özgüven saygısızlığı makul göstermez.

Özgüven nasıl göze sokulabilir ki?
Bence şımarıklık ve kendini beğenmişlikle karıştırıyorsunuz.

Demekki adamın/kadının göze sokacak bir şeyleri var.bunu sergilemek organik

Her kim neyin eksikliğini yaşıyorsa ,onun çığırtkanlığını yaparmış .

:T:

Bizim de kendimize güvenimiz fazla alip onu sokuyor muyuz?

Demeye gelmiştim iki üstteki hanımefendi erken davranmış.. .p

Ben o anlarda gozlerimi baska yone cevirir umursamam, o guveninin alti dolu bile olsa kendim hissedeyim usul usul. Saygi, karsidan beklenti olmadigini hissettigimde gelisir bende.
Yoksa bana gore asiri ozguvende yalan vardir, hissettigim an sogurum.

vardir bir bildigim hahahljk

bazi konular sirf bana ozel aciliyor da ben mi "yok yaaa degildir heralde" diyorum?

8akqpr.png

Ozguven degildir o "ozguven"olsaydi goze batmazdi

Ben böyle seyler yapmam, bilmem..

Yani saçma sapan "ne kadar güzelim bugün" "çok iyi kalpliyim" "benim gibisi zor bulunur" tarzındagöze sokulan bir davranış biçimi, gösterişten ibaret.
Yalnız bazen de, gerçek bir özgüven taşıyan insanlara da saldırgan bir tavır sergileyenler oluyor ki o zaman problem, özgüvensizliğini göze sokan kişiden kaynaklanıyor.
Neyse ayırt etmek lazım onu diyeceğidim.

Yani saçma sapan "ne kadar güzelim bugün" "çok iyi kalpliyim" "benim gibisi zor bulunur" tarzındagöze sokulan bir davranış biçimi, gösterişten ibaret.
Yalnız bazen de, gerçek bir özgüven taşıyan insanlara da saldırgan bir tavır sergileyenler oluyor ki o zaman problem, özgüvensizliğini göze sokan kişiden kaynaklanıyor.
Neyse ayırt etmek lazım onu diyeceğidim.

Örnek : http://www.forumsal.net/uye-fotograflari/641416-birgun-yine-cok-yakisikliyim.html

Geri