gözden kaçırdıklarımız

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
"aaa böyle bir şey mi varmış" dediğimiz, gözden kaçırdığımız ne varsa, bu başlık altında toplayalım dedim. bu bir şarkı olabilir, film olabilir, kitap olabilir, hatta bir makyaj malzemesi, bir butik, bir cafe vs vs.

bugün izlediğim bir filmle beraber aklıma böyle bir konu açmak geldi. izlediğim film, "copie conforme".juliette binoche'un oynadığı abbas kiarostami'nin yönettiği 2008 yapımı film. bu kadını çok sevmeme rağmen böyle bir filmin varlığından, instagramıma netflix benzeri bir platformun reklamının düşmesiyle haberdar oldum. filmin tamamı -ilk dakikaları hariç- iki kişi ve bunların diyalogları üzerine kurulu. film, eserin orijinal değeri ve taklit değeri tartışmasıyla başlayıp, kadın-erkek ilişkisi üzerine tartışmalara bağlıyor. filmin tartışmalı bir yönü var. spoi olur diye bahsetmiyorum ama bahsedeceğim dklsd film boyunca çiftin gerçekten evli mi yoksa evli bir çifti taklit eden iki çılgın sanatsever mi olduğunu anlayamıyorsunuz. ilginç bir filmdi. benim gibi gözünden kaçan varsa, izlenebilir buldum.

az önce "dolu kadehi ters tut"tan "aldattım" diye bir şarkı dinledim. grup, özellikle ilgimi çekmiyor ama denk geldikçe şarkılarını dinlerim. bunu gözden kaçırmışım, arkadaşlar ben böyle şerefsiz, böyle kahpe bir şarkı duymadım dksjs dinlerken çok keyifli ama her cümlede memati gibi söyleniyorsunuz "ben ömrümde böyle kahpelik görmedim" dkdjd allah'tan daha sonra adamlar'ın erdemli şarkısı "utanmazsan unutmam" dinledim de kendime geldim sksk

söz konusu şarkıyı buraya bırakıyorum ki erkeklere karşı ayıq olalım

kubrick filmlerini gözden kaçırdıysanız hiç komik değil sikeçleri size göre.....

hanimlar beyler;
Satranc, Bilinmeyen Bir Kadinin Mektubu, Olaganüstü Bir Gece gibi şanlı kitapları arasında gözden kacirdigimiz "dünün dünyasi"(stefan zweig die welt von gestern) kitabina rast geldim, okudum, cok da iyi yaptim.
-bu arada zweig bes yuz sayfa hayatini yazmis, evli oldugunu son birkac sayfa kalmadan anlamiyorsunuz, o kadar caktirmiyor.
ya hatun kisisi illallah ettirmis ya da sikinti stefan beyin bulasigindaydi, bilmiyorum tıtıtı-
demem o ki, birakiniz fi'sini çi'sini pipi'sini, henüz vakit varken okuyunuz bu kitabi.

İlgilisine, muhtevasi sanat ve sanat baglaminda felsefenin oldugu, envai cesit konunun irdelendigi bir dergi birakayim: futuristika

bir de en az futuristika kadar degerli "etilen" sitesi var ki, gözümüzden kacan mi bilmiyorum fakat bir haftadir siteye giris yapamamaktan gözümüze bi' sey kacirdigi asikar! Cok mubarek insanlardi, umarim tekrar okuyabiliriz.
Screenshot_20210807-205848_Instagram.jpg

İlgilisine, muhtevasi sanat ve sanat baglaminda felsefenin oldugu, envai cesit konunun irdelendigi bir dergi birakayim: futuristika

bir de en az futuristika kadar degerli "etilen" sitesi var ki, gözümüzden kacan mi bilmiyorum fakat bir haftadir siteye giris yapamamaktan gözümüze bi' sey kacirdigi asikar! Cok mubarek insanlardi, umarim tekrar okuyabiliriz.
Ekli dosyayı görüntüle 42671
Tıkladım diyanetin sayfası açıldı bana ne mesaj veriyor bu böyle ..

baby driver (tam gaz) 2017 yapımı film. çerezlik bir film. çerezlik bir film size ne vaat ediyorsa onu elde ediyorsunuz. az önce bitirdim, film boyunca filmi hiç durdurmadım, hiç sıkılmadım. bu zamana kadar da neden izlememiş olduğuma şaşırdım. bence bu filmde, sizi eğlendiren nokta detaylar. baby kahve alırken fonda gördüğümüz grafitideki siyah kalbin, deborah'yı gördüğünde kırmızıya dönüşmesi, filmde bütün klişelerin alaycı bir tarzda kullanılması, baby'nin müziğin ritmiyle yaşaması filan bunlar sizi eğlendiriyor. imdb puanı yüksek bence; lakin film sona erdiğinde "ay çok eğlendim" diyorsunuz, bazı filmler için bu yeter de artar bile. şey diyorum ben böyle filmlere: hafta içi filmi. hani işten gelirsiniz, yorgunusunuzdur, belki zor bir gün geçirmişsinizdir, kafanızı yormadan bön bön bakmak istediğiniz, sizi yormayacak, eğlence odaklı filmler olur. işte baby driver böyle bir film.

müzikleri çok güzel, birçok şarkı keşfettirdi bana.

missha'nın bu balmını aldım öğle arasında. uzun süredir görüp pek de itibar etmediğim bir seriydi. çok tatlı bir rengi var göründüğü kadar koyu değil. belli belirsiz bir şeftali tonu. kapağı gibi galiba. çok tatlı. fiyatı da 56 tl. indirim dahilinde şu an. hanımlar bir bakın derim.

Screenshot_20211123-142101_Gallery.jpg

başlık takibimde olduğu için yazdığını görünce girdim lari ama "gözden kaçırdığımız ne varsa" dediğinde hiç böyle bir şeyle karşılaşacağımı düşünmemiştim dfgdfg

al bu bilgiyle ne yaparsan yap jdhdh belki lazım olur bu bilgi enc, bilgi güçtür... hem çok güzel bi seriymiş, gözden kaçırdığıma üzülmüştüm dkdks daha entelektüel konularla karşınızda olacağım...

çok ters köşe oldu çok... yani hayır bu bilgiyle napabilirim ki? öyle zannediyorum sonsuza dek hafızamda benimle birlikte yaşayacak. kız arkadaşıma: "çok tatlı bir rengi var göründüğü kadar koyu değil. belli belirsiz bir şeftali tonu. kapağı gibi galiba." diye önerecek halim yok dfgdfg yine de teşekkürler...

Sen buraya nasıl evrildin ya... sen burada ne yapıyorsun... fakirleştin mi noldu..
Bak Sux'un arkadaşları müteahhitken moto kuryeliğe evrilmiş...
Sen de ruj tanıtımı yapıyon. belli belirsiz şeftali tonu.. hanımlar bir bakın diyor ya. cıldırıcam......

Sen buraya nasıl evrildin ya... sen burada ne yapıyorsun... fakirleştin mi noldu..
Bak Sux'un arkadaşları müteahhitken moto kuryeliğe evrilmiş...
Sen de ruj tanıtımı yapıyon. belli belirsiz şeftali tonu.. hanımlar bir bakın diyor ya. cıldırıcam......

hayatıma influencer olarak devam etcem sjsj uğraşıyorum ama hep bi köstek, hep bi alay... hep bi duygularımla oynama... nerede o enc... ona da bi çift lafım var dkdhx sonra memlekette neden influencer yetişmiyor...

Enc, önceden borsacı olan sonradan kuaförlüğe evrilmiş bir arkadaşı varmış ona sac sakala gitti... Dolar niye yükseliyor felan diyecekmiş.. sizinlede paylaşırım dedi ama zannetmiyorum.. bence Enc orada bir şeylere evrilecek.. beklemeyelim....

ben sana influencer olamazsın demedim lari, tek suçum başlığa yüksek beklentiyle girmek oldu fdgdgf sen bu tarz paylaşımlara devam et, devam et ama hedef kitleni de göz ardı etme derim naçizane sgdfgk

öyle söyleme anna, ülkede siyaset ve ekonominin nabzının en güçlü attığı yerler mahalle berberleri. bu gerçek gözardı edilemez. berberimizi ziyaret ettik, henüz siyasi literatüre dahi girmemiş bilgilerle heybemizi doldurduk çıktık...

miyazaki hayranları buraya!!

Screenshot_20211226-012856_Instagram.jpg

aklınızda olsun. gözünüzden kaçmasın.

"büyükannemin sandığı" isminde vintage bir mağaza keşfettim. online olarak ilk ürünümü de aldım. bakıp bakıp iç geçiriyorum. vintageseverler bir baksın derim.

Geri