Görücü usulü evlilik

Konu sahibi son olarak 969 gün önce görüldü
Genelde evlenemeyen bay/bayan ların aile çevresi ile konuşup güzel bir nasip bulması için söyleyip bulup tanışıp anlaşmaya çalışması.

Doğru tabii .
Önce ebeleriniz görmeli.:O

Bizim burdaki teyzeler level atladı.
Dışarıda kızları durdurdukları yetmiyormuş gibi kapı kapı dolaşmaya başladılar artık. Hani böyle bi tanıdık, uzaktan akraba neyim olsa, hadi bi bakalım dersin. Ama bu nedir ya :mrslkm:
Görmeyici usulü mü oluyo kapı kapı dolaşmak, görmeden dalıyolar eve.

Günüzde biraz daha modernleşti bu iş.
Bu eski usul evlilikte ömrü uzatır belki, ama tanımadan da olmuyor.
Devir bozuk, insanları hastalıklı.
Bir nevi piyango

En temizi ya.

Batti balik yan going.

Normalde görücü usulü evlilik gericiliktir deyip, Kötü bir ilişki atlatarak evlilikten dönen kişilerin ''en güzeli görücü usulü'' dedikleri evlilik türüdür. :)

Eski insanlara bakılınca görücü üsülü evlilik daha iyi diye düşünmeden edemiyor insan simdiki nesil geziyor tozuyor her haltı koytu koselerde (rezillik) yapıyor evlendimi o maske düşüyor iki kişi bir eve sıgmıyor tabak canak cerceve kırılıyor neden artık paylasabilecekleri bir olay kalmamıstır her haltı yapmıslardır o maskeleri altında.Anne baba saygısıda hak getire

Yani aslında görücü usulü evlilikten ne anladığımıza da bağlı. Ailelerin vesile olduğu evlilik biçimi mi? Eh bir şeyler vesile oluyor, kimi zaman da arkadaşlar tanıştırıyor. Neticede siz görüşüyorsunuz ve bir şekilde gönlünüze ve kafanıza yatıyorsa ilerliyorsunuz. Ben böyle anlıyorum.
Ben bu tarz işlerin kendiliğinden olmasının daha hayırlı ve tatlı olduğunu düşünüyorum ama yine de bu tarz şeylere de karşı değilim. Netice-i kelam, gerçekten bu işler, biraz kısmet, kader, şans ya da tesadüf. Nasıl isimlendirmek isterseniz. Seveceğiniz kişi nasıl gelirse gelsin, fark etmez. Size çıkan yolu bulsun da. İster otobüsle olsun, ister uçakla.

Isteyen istedigi ile "istemek" suretiyle istedigini yapsin.
blind date olur, one night stand olur, gorucu usulu olur ilgilenmiyorum.
en nihayetinde sonunda hepsi sevisiyor

Eskiden çok karşıydım katıydım bu konuda ama artık yaş ilerledikçe anlayabiliyorum.

İş güç nedeniyle evlenemeyen insanların kendi ortamlarında karşısına evlenmeye uygun birisi çıkmıyor, bu durumda arkadaşının arkadaşı ya da bir akrabası vesile olup tanıştırmaya ön ayak olabiliyor.

Mutluluğa gelince uzun süre çıkıp konuşup aynı yastığa baş koyuncaya kadar kimin mutlu olacağını bilemiyor insan. Birisini ne kadar tanırsan tanı evlilik işi kumar gibi mutluluğun garantisi yok.

Biraz şans, biraz da insanın kendi elinde.

Ne olursa olsun insan tanıma işi piyango. Ne çiftler biliyorum evliliklerinin 20. yılında birbirlerini hala tanımaya devam ediyorlar. İstediğiniz kadar "işte o insan" desenizde, bu işler bildiğiniz piyango.

paralı zengin aşırı zenginlere kapım açık , gelsin istesin şeycim :pppp

Devir değiştikçe görücü usulü evlilik kavramı da değişiyor.
Eskiden birbirini hiç görmeyen iki insan anne babaların beğenmesi ve onayı ile evlenirlermiş.Yani çoğu yerde böyle vuku bulmuş olay.Birbirlerini ya düğün günü görmüşler ya da düğünden bir kaç gün önce.Tabii o zamanlar karşına ne çıkacağı şans işi.Şimdi daha farklı insanlar aileleri tarafından tanıştırılsa bile bir süre birbirleri görüp beğenip ya da sevgili olduktan sonra evleniyorlar ya da yol ayırıyorlar.

Not : Genellemeye tabii değildir.Her yerde işleyiş aynı olmayabilir ya da hala eski tarz görücü usulü evlilikler yaşanıyor olabilir ama yine de görücü usulü evlilikler bile çağa ayak uydurdu kendini yenilediler.

Black mirror dizisinde olduğu gibi uygunluk derecesine göre evlenmek en iyisi
E-devletten eşleşelim.

Geri