Görücü usülü evlilik daha uzun sürüyor

A
  • Kullanıcı aXi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Kızlara Özel
607729_detay.jpg

ABD’de Harvard Üniversitesi’nden Dr. Robert Epstein’ın yaptığı araştırmaya göre “aşk evliliği” yapanların bağları, arabulucular ya da yakınları tarafından tanıştırılıp evlendirilenlerinkine oranla daha zayıf. Bu nedenle “aşk evlilikleri” ABD’de uzun sürmüyor.

Araştırmaya göre evliliğin 10’uncu yılında “ayarlama evlilik” yapanların arasındaki bağ, diğerlerine oranla iki kat daha güçlü oluyor. Çiftlerle yüz yüze konuşarak araştırma yapan Dr. Epstein, tutkuyla yapılan evliliklerde çatırdama riskinin daha yüksek olduğunu belirtti ve “Tanıştırılarak evlendirilenler, zorlukları daha kolay ve güçlü atlatıyorlar. Çünkü tutkuyla evlenenlerin gözünü aşk kör ediyor ve kişiliklerinin uyuşup uymadığını ölçmeden evleniyorlar” dedi. Aşk evliliklerindeki boşanma sayılarının yükseldiğine değinen Dr. Epstein, “Tanıştırılma sonucu evlendirilenlerin birbirlerini ölçmek, anlamak için daha müsait ortamları oluyor ve bu da evliliği kalıcı kılıyor, ilk başta olmasa da ilerleyen yıllarda aralarında sağlam bir sevgi, hatta aşk oluşuyor” görüşünü savundu.

Genel olarak insanlar sıkıntılı olduğu için uzun sürmüyor evlilikler. Görücüyle sevmeyle alakası yok.. gerçi görücü usülüyle evlenenin bişeylere katlanmasından da olabilir uzun sürme konusu

Bir insanla cocukluk yasayip oyle evlenin yinede ayni evi paylasmadan onu taniyamazsiniz. Gorucu usulu evlilikler en iyisi bence.

İstisnaları olabilir belki, görücü usulü evlilik kadından daha çok kadının babasının onayına kalmış, verdik derse veriyor, kadının finansal özgürlüğü yok ve boşanma hoş karşılanmıyor, sonra merhaba uzun süreli çin işkencesi

birbirleriyle birilerinin vasıtasıyla tanıştırılan insanlar da bir sevgililik, flört ya da işte adına ne derseniz onu geçiriyor-bazı kesimleri, bölgeleri ya da çevreleri saymazsak- bir şekilde tanıma dönemi gerçekleşiyor, duygusal bir bağ kuruluyordur veya insanların evlilikten ya da bir ilişkiden beklentisi neyse o azami derecede ya da en üst düzeyde karşılanıyordur.

yeterince tanıdığınız sandığınız insanların bile bazı değişimler geçirdiğini görüyorsunuz ya da öngörülemeyen şeyler olabileceğini. ikisinin başarı/başarısızlık oranı bence yakın. birinin daha başarılı olduğunu söylemek çok gerçekçi değil. çünkü tanışma biçime ne olursa olsun, çeşitli gerekçelerle boşanmayı tercih etmeyen insanlar da var. riski en aza indirebilmek adına elbette tanıma süresi ve iyi bir gözlem gerekli, benim fikrim bu yönde. evlilik ya da ilişkiler bana göre çok farklı yerlere evriliyor, hiç tahmin edemiyorsunuz.

dipçe: benim peder, anneme nereden bakarsan bak görücüye gitmiş dksj ikisi de eğitimli insanlar, yani eğitimli insanlar da bunu tercih edebilmişler. tanımışlar tabi birbirlerini, o ayrı. 41 yıldır da evliler-bunu nasıl başardıklarına dair bir fikrim yok- ksjs aralarında çok özel bir bağ var. hala. gözle görülebilir bir biçimde. bunu yakalamak çok zor; tanışma biçiminiz ne olursa olsun. biraz piyango. biraz kısmet. şans ya da tesadüf. bilmiyom.

Son düzenleme:
ben denemek isterim. bir de bu yöntemle biriyle tanışmak isterim.

Sevdiği ile evlenen de mutlu mutsuz, aracı olup evlenen de mutlu mutsuz..İçinden çıkılmaz bir kaos ortamı..İyi düşünüp sağlam karar vermek gerek.

Sevmedigim biri ile evlenemem.
Yapabilenlere mutluluklar diliyorum tabii ki.

Karşı değilim ama yangından mal kaçırır gibi bir iki ay içinde hemen düğün yapılması falan planlanıyorsa ben o işe yanaşmam. İyi tanımadığım biriyle evlenmem.

ha tanıdım tanıycam derken bir iki çocuk
büyümeleri filan derken ömür bitiyor tabi
ne gerek var mazoşist misiniz.

isteyen istediği şekilde evlensin

Aşkın gözü kördür derler. Senin sevdiğin kişiye bakışınla, dışarıdan birinin ona bakması aynı değil. Sen çoğu zaman hatalarını göremiyorsun ama başkaları farkediyor ve sana ona göre birini öneriyor

Eğer görücü usulüyle evlenip birbirini seversen süper, ama ya sevmezsen ? O zaman nanay

şans meselesi hiç ummadığın an da hayatının merkezine koyarsın senelerce gisersin fakat genel bir algı vardır görücü evliliklerde yüzeysel ve ömrü kısa olan sevgiye rastlanılır

Doğru, çünkü önceden böyle değildin lafı çok sonra geliyor. O zamana kadar da çocuk oluyor. Ya artık çiğ tavuk bile olsa yiyeceksin Abi başka yolun yok. Mantıklı bir adam düşünür Hem çocuğu hem de kadına nafaka her babayiğit'in harcı değil hahaha.

Geri