Görenleri hayrete düşüren ‘Eller Mağarası’

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Tatil ve Seyahat Rehberi
Konu sahibi son olarak 1198 gün önce görüldü

Görenleri hayrete düşüren ‘Eller Mağarası’​

Arjantin'in güneyindeki Santa Cruz eyaletinde yer alan Cueva de las Manos mağarası görenleri hayrete düşürüyor.​

Görenleri hayrete düşüren ‘Eller Mağarası’

‘Eller Mağarası’ anlamına gelen mağarada, insanlık tarihine ışık tutan el izleri ve resimler bulunuyor.

las7.jpg

En eskisinin M.Ö. 11.000 ile M.Ö. 7.000 yılları arasında yapıldığı tahmin edilen birçok eser ilk günkü canlılığıyla ziyaretçilerini karşılıyor.

las3.jpg

Yapılan karbon testlerine göre el izlerinin tarihi yaklaşık olarak M.Ö. 7300’lere dayanıyor.

las2.jpg

Bu tarihlerde, insanların yaptıkları boyalar sayesinde el izlerini mağara duvarlarına bıraktığı belirlenmiş.

las4.jpg

Mağarada, el izleri için kırmızı, sarı ve siyah olmak üzere üç renk boya kullanılmış.

las5.jpg

Arkeologlar, farklı renkteki el izlerinin ne anlama geldiği konusunda hala bir anlayış birliği sağlayamıyor.

las9.jpg

Mağarada el izlerinden farklı olarak hayvan figürleri ve avlanmayla ilgili resimler de bulunuyor.

las10.jpg

Cueva de las Manos Mağarası, 1999 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları listesine alınmıştı.

las8.jpg

düsünsenize bunlari yapanlar ile illa bir yerde akrabasiniz
buyuleyici

düsünsenize bunlari yapanlar ile illa bir yerde akrabasiniz
buyuleyici
Sivasta ya da Tokatta olsaydi akrabam olabilme ihtimalleri olabilirdi belki. Taaa dunyanin bir kosesi arjantin elin arjantinlisi ile ne akrabaligim olabilir. Buyulenemedim;)

Simdi hay senin hayal gucune diyip saydirirmis bana ;))

Sivasta ya da Tokatta olsaydi akrabam olabilme ihtimalleri olabilirdi belki. Taaa dunyanin bir kosesi arjantin elin arjantinlisi ile ne akrabaligim olabilir. Buyulenemedim;)

Simdi hay senin hayal gucune diyip saydirirmis bana ;))
insanlar birbirleri ile akraba bilmem kacinci dereceden olursa olsun .dddd
ben demiyorum genetik diyor

neden büyülenmedin
düsünsene magaranin önünde oturup,dedikodu yaptigimizi,sonra o ellerin bize uzandigini..
gece olsa daha güzel olur

insanlar birbirleri ile akraba bilmem kacinci dereceden olursa olsun .dddd
ben demiyorum genetik diyor

neden büyülenmedin
düsünsene magaranin önünde oturup,dedikodu yaptigimizi,sonra o ellerin bize uzandigini..
gece olsa daha güzel olur
Anliyorum. Bu ara pek bi romantiksin gozumden kacmadi degil :)

Belki de bir el size ait.
Önceki yaşamınıza...

belki de yooo..

olabilir
insan sonucta

Geri