Goodyear'dan pervane olan teker tasarımı

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Herkes uçan araba teknolojisine odaklanırken, Goodyear güzel bir tasarıma imza attı. Bu tekerlekler, yatay konuma geçince pervane oluyor ve taşıdıkları aracı uçuruyor.

Bu tasarımın üstüne çıkabilecek olan var mı? Sanmıyorum.

Fuar tanıtımını da yapmışlar, hangi kısım aklına yatmadı? Tasarımı hayata geçirmişler zaten.
Fuardaki tasarım ile animasyondaki tasarım arasında dağlar kadar fark var.

Bu iş bir lastik ile olacak şey değil. Buna uygun otomobil vs tasarlanmalı. Günümüz teknolojisi ile imkansız.

Ben eşit ağırlıkçıyım, sayısalcıları konuya davet ediyorum.

Sayısalcı olarak salla gitsin diyorum

Bu arada en sevdigim şey başka konuyu diğer konuda devam ettirmek. Kaos seviyorum. İzlemediysen "accidente" diye mini dizi var netflişte. İzle seversin @HosgeldinHarunAbi

Fuardaki tasarım ile animasyondaki tasarım arasında dağlar kadar fark var.

Bu iş bir lastik ile olacak şey değil. Buna uygun otomobil vs tasarlanmalı. Günümüz teknolojisi ile imkansız.

Ben eşit ağırlıkçıyım, sayısalcıları konuya davet ediyorum.
O araçları da Çin tasarlıyor.

İstanbul'da 2026 yılında uçan taksiler faaliyete geçecek, teknoloji o kadar da geride değil.

Sayısalcı olarak salla gitsin diyorum

Bu arada en sevdigim şey başka konuyu diğer konuda devam ettirmek. Kaos seviyorum. İzlemediysen "accidente" diye mini dizi var netflişte. İzle seversin @HosgeldinHarunAbi
Dram diye hiç heves etmemiştim, bugun Rings of Power bakacağım iğrenç senaryo muazzam görsellik kotam için. Yarın bir bakayım hele.

İstanbul'da 2026 yılında uçan taksiler faaliyete geçecek
2026 da İstanbulda uçan taksiler faaliyete geçsin ben de yeni rap albümü yapcam söz.

Daha karadaki taksi sorununu çözemedi İstanbul …
Bu işler öyle bir iki senede olacak işler değil, eğer İstanbulda 2026 da uçan taksi olacaksa şayet, Japonyada son 10 yıldır taksilerin uçuyor olması lazımdı.

Lefty Hanım teknoloji konusunda çok iyimser ve fazla acelecisiniz.

2026 da İstanbulda uçan taksiler faaliyete geçsin ben de yeni rap albümü yapcam söz.

Daha karadaki taksi sorununu çözemedi İstanbul …
Bu işler öyle bir iki senede olacak işler değil, eğer İstanbulda 2026 da uçan taksi olacaksa şayet, Japonyada son 10 yıldır taksilerin uçuyor olması lazımdı.

Lefty Hanım teknoloji konusunda çok iyimser ve fazla acelecisiniz.
Uçan taksi çok zor değil ancak sistemi kurmak tabii ki kolay olmayacaktır.
Çin'in uçan araçları var ancak henüz test sürüşleri devam ediyor. Hava trafiği sistemi kurmadan da faaliyete geçirmezler.
Acelecilik ya da iyimserlik değil de teknolojik gelişmelerin hızına bağlı olarak çok da zor olacağını düşünmüyorum.

Niye öyle diyorsun doktor? Ben uçan doğan slx’ler hayal etmiştim… Slogan bile hazır “artık sokakalarda son ses müzik dinlemeye son, sevdiğiniz kızın camının önünde dinleyin”

Niye öyle diyorsun doktor? Ben uçan doğan slx’ler hayal etmiştim… Slogan bile hazır “artık sokakalarda son ses müzik dinlemeye son, sevdiğiniz kızın camının önünde dinleyin”
Çok bilimkurgu izliyorsunuz

Hahhah ya uçan taksi o değil arkadaşlar. Şehir içi taksi helikopter projesi o.

Deniz taksi diyince aklınıza yüzden Hyundai Accent mi geliyor Allah aşkına hahhaa @Lefty @HosgeldinHarunAbi

Helikopter tarzı tasarımlar da mevcut ancak çoğu uçak kabul ediliyor. Elektrikli uçan araç veya karada-havada gidebilen modeller mevcut. Bazıları da elektrikli jet motorla çalışıyor.

Yanılmıyorsam 22 adet uçan taksi projesi var. Paris Olimpiyatları'na yetişseydi ilk uçuş yapılacaktı.

Bizim tek derdimiz ekonomi olabilir ancak bu teknoloji ile ilgilenen ülkelerin öyle bir sorunu yok ve birkaç yıl içinde uçan taksilere şahit olacağız.

---

Vertical Aerospace’den uçan taksi açıklaması
Havacılık şirketi Vertical Aerospace, 2026 yılı sonuna kadar uçan taksileri için düzenleyici kurumlardan onay almayı ve uçuşları 2027 yılında başlatmayı planlıyor.

Elektrikli uçan taksi ile paylaşımlı yolculuk hizmetleri verilecek

Elektrikli uçan taksiler vaatlerini yerine getirecek mi? - BBC News Türkçe

Volocopter, Paris Olimpiyatlarına Yetişemedi - Havayolu 101

Geri