Gökhan Zan, TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Duruş desen yok, Gurur desen yok, Vizyon desen o hiç yok.

Bir dahaki seçime forumda admin adayı olabilir. Benim olmayan oyum Gökhan'a.

Ne gelirse kârdır bunu da kazanamazsa bir daki seçim muhtar adayı olur
Sağ gösterip sol vurmak revaşta bu aralar kjkjkj

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yine haberi okumadan yorum yapacağim barış Atay bir hikaye anlatmıştı zeytin ağaçları yada maden köyde direniş var köyde o ihale gerçekleşmemiş sonucunda bir seçim sonuç ne bütün oylar malum partiye bu ülke kesinlikle adam olmaz benim eniştem koyu akpli sabahın 6’sında kalkıp et balık kurumuna gidiyor halk ekmeğime kuyruğa giriyor sorunlusu chp, dış güçler oluyor bu ülkeyi başkaları yönetiyor

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Büyükşehir Belediyesi adayını yarın sabah açıklayacağını bildirdi.
CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediyesi adayı Lütfü Savaş’ın aday gösterilmesinin üzerine kamuoyunda tartışmalar yaşanmış, başlayan tartışmalar, Kahramanmaraş merkezli olmasına rağmen Hatay’da da derin yıkıma sebep olan depremlerin birinci yıldönümü anmalarına da yansımıştı. 6 Şubat anmasında iktidar temsilcilerine yönelik protestolardan Lütfü Savaş da nasibi almıştı.
rd.jpg

YARIN AÇIKLANACAK
Uzun süredir Hatay’da başta Türkiye İşçi Partisi (TİP) olmak üzere çeşitli muhalif kanatların aday çıkarabileceği konuşuluyordu

TİP, bugün resmi X hesabından yaptığı paylaşımla, 12 Şubat Pazartesi günü (yarın) saat 11.00’de 'Hatay İttifakı'nın Büyükşehir Belediye başkan adayını kamuoyuna açıklayacaklarını duyurdu.
dtgfh.jpg

TİP HATAY ADAYI GÖKHAN ZAN MI?
Gazeteci Hasan Basri Akdemir
, Gökhan Zan’ın
TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlendiğini iddia etti.
Akdemir açıklamasında, “PM kararı alındı. Gökhan Zan kabul etti. Yarın resmi açıklama yapılacak” ifadelerini kullandı.
tes.jpg

Haber Kaynağı

Fotograftaki gozu sis dayi :emoji_rose:. Uzuntusunu kalbimde hissediyorum.

Arjin komik olan ne ? Fotograf depremi anma yuruyusunde cekilmis.

Açıkçası çok ilginç bir durum. İYİP’den aday gösterilmiş birinin TİP’den aday olması bir tür toksik ilişki gibi geliyor bana. Hayır, aradan 7-8 ay geçti. Bu kadar keskin bir dönüşü yapacak ne yaşadı acaba… Gökhan Zan’ın İYİP’den aday olması ilk başta da çok şaşırtıcı gelmişti zaten. Bir tür ideoloji karmaşası yaşıyor anlaşılan.

Muhtemelen AKP buradaki seçimi kazanacak. Ama iyi olduğu için değil, TİP zayıf olduğu için, CHP’de tepki çeken bir aday gösterdiği için kazanacak. Ve bu halleriyle hiçbir şekilde Hatay’a katkıda bulunabilecek yapıda değiller. Hatay’lıların yatırıma ihtiyacı var. Ve bunu da en iyi iktidarla uyumlu bir şekilde yapacaklarını biliyorlar. Maalesef gerçek bu. Depremde yaşanan kayıplar, yardımların geç gelmesi, hükümetin sorumluluğu vs bir şekilde unutulur, unutturulur. CHP Lütfi Savaş dışında her isme gidebilirdi ama maalesef bu kararı nedeniyle kaybedecek.

Açıkçası çok ilginç bir durum. İYİP’den aday gösterilmiş birinin TİP’den aday olması bir tür toksik ilişki gibi geliyor bana. Hayır, aradan 7-8 ay geçti. Bu kadar keskin bir dönüşü yapacak ne yaşadı acaba… Gökhan Zan’ın İYİP’den aday olması ilk başta da çok şaşırtıcı gelmişti zaten. Bir tür ideoloji karmaşası yaşıyor anlaşılan.

Muhtemelen AKP buradaki seçimi kazanacak. Ama iyi olduğu için değil, TİP zayıf olduğu için, CHP’de tepki çeken bir aday gösterdiği için kazanacak. Ve bu halleriyle hiçbir şekilde Hatay’a katkıda bulunabilecek yapıda değiller. Hatay’lıların yatırıma ihtiyacı var. Ve bunu da en iyi iktidarla uyumlu bir şekilde yapacaklarını biliyorlar. Maalesef gerçek bu. Depremde yaşanan kayıplar, yardımların geç gelmesi, hükümetin sorumluluğu vs bir şekilde unutulur, unutturulur. CHP Lütfi Savaş dışında her isme gidebilirdi ama maalesef bu kararı nedeniyle kaybedecek.
Bu mesajı yazdıktan 2 Dk sonra son dakika haberi düştü. Kabul ederse dengeler değişir;

Haluk Levent her sekilde kazanir, ama siyasete girerse Halugu kaybederiz gibime geliyor. Siyaset insani bir sure sonra kirletiyor.

Fotograftaki gozu sis dayi :emoji_rose:. Uzuntusunu kalbimde hissediyorum.

Arjin komik olan ne ? Fotograf depremi anma yuruyusunde cekilmis.
Ben aday mitingi sanmıştım depreme gülecek kadar insanlıktan çıkmış biri olabileceğimi düşünmeniz üzücü çünkü ne kadar hassas olduğum yorumlarımdan da anlaşılabilir

Abicim ne keskin dönüşü, ne ideolojisi? Bunların ideolojisi de dünya görüşü de para.

her şeye fazla duygusal bakıyoruz. gökhan beyin kendisi de bir depremzede ve deprem zamanı çok çalıştı, çabaladı. emeğinin hakkını kimse inkar edemez, ama siyaset yapmak, yönetmek çok farklı şeyler. bununla alakalı hiçbir tecrübesi yok maalesef. fikren belki çok sağlıklı şeyler üretebilir, ama icraata dökmek konusunda sıkıntı yaşayacaktır. kazanmasına pek çok kişi gibi ben de ihtimal vermiyorum, ama çok ters köşe olduk, neler gördük. sandığımız gibi olmayabilir de. bakalım.

Abicim ne keskin dönüşü, ne ideolojisi? Bunların ideolojisi de dünya görüşü de para.
Gökhan Zan’ın para için aday olacağını zannetmiyorum. Para için aday olabileceği yada aday olmasa bile dışardan destekleyebileceği farklı oluşumlar var. Öte yandan kendisi yanlış bilmiyorsam Arap Alevisi. Aile yaşantısı ve fikriyatı esasıyla İYİP İle uyuşmaya çalışmasını anlamlandıramamıştım zaten. Nihayetinde İYİP her ne olursa olsun MHP’nin bağrından kopmuş ve içinde hala ülkücü kadroların barındığı bir yapı. O nedenle ideolojik karmaşa yaşıyor dedim. TIP ise TKP’den ayrılmış bir ekibin kurduğu parti. Genel Başkan Erkan Baş TKP’nin eski genel sekreterdir. Haliyle insan ister istemez partiye üye yaptığı, aday yaptığı kişinin de öyle olmasını umar. Belli ki ikna etmişler bir şekilde. Hoş gerçi herkes Barış Atay isminden söz ediyordu ama Zan oldu. Hayırlısı olsun.

Siyaset duygusallık değil. Yazık etti kendisine. Asla siyasete girmemesi gerekliydi. Şimdi daha değiṣik anılırdi ve konumda olurdu.
İYİ'pe neden girdin ve şimdi nasıl TİP'li oldun be kardeşim, akıl işi değil.

Saçı peruk bu yaşta bu saç imkansız

Sasilacak ne var, anlamis degilim.
Ideoloji corbasi ittifaklarla basladi.
Zan olayi, ideoloji karmasasinin net bir özeti.
Kökenini idea kavramindan almis ideoloji, fikir üretmekten gecer.
Ülkeyi fikirler yönetmiyor artik.
Ülkeyi oligarsi yönetiyor.Onlarin tek anladigi dil de, para.
Bunu kabullenip, neodemokratik bir fikir dengesi üretilmeli.
Onun da karsisinda, kimlik kargasasi dogum sancilari cekecektir...al sana nur topu gibi bir oklokrasi.
Gelecek 100 yil, ilginc bir sürecten gececek.
Biz göremiyecegiz ama bizden sonra gelecek olan nesiller belirleyecek.

Geri