Gök Gürleyince Rüzgar Esince Bulut Çıkınca Okunacak Dua

Konu sahibi son olarak 2630 gün önce görüldü

GOK GURLEYINCE RUZGAR ESINCE BULUT CIKINCA OKUNACAK DUA

1833 - Ibnu Omer (radiyallahu anhuma) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) gok gurleyip simsek cakinca su duayi okurdu:

"Allah'im bizi gadabinla oldurme azabinla da helak etme bu (azabi)ndan once bize afiyet (icinde olum) ver."

Tirmizi Daavat 51 (3446).

1834 - Hz. Aise (radiyallahu anha) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) ufuk-i semada bir bulut belirtisi gordu mu isi terkeder namazda idiyse kisa keser ve su duayi okurdu: "Allah'im bunun serrinden sana siginirim." Yagmur baslarsa: "Allah'im boI yagmur faydali yagmur (ver)" derdi."

Ebu Davud Edeb113 (5099); Ibnu Mace Dua 21 (3889).

1835 - Hz. Aise (radiyallahu anha) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) ruzgar estigi zaman su duayi okurdu: "AIIah'im senden bunun hayrini ve bunda olan (menfaatlarin da) hayrini ve bunun gonderilis maksadindaki hayri da istiyorum. Bunun serrinden bunda olanin serrinden burcunla gonderilen seyin serrinden de sana siginiyorum."

Buhari Bed'ul-Halk 5 Tefsir Ahkaf 2 Edeb 68; Muslim Istiska 14 (899); Tirmizi Daavat 50 (3445).

1836 - Yine Tirmizi'de Ubey Ibnu Kà'b (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Ruzgara kufretmeyin. Hosunuza gitmeyen bir ruzgar gorunce: "Allah'im senden bunun hayrini taleb ediyorum" deyin. "

Tirmizi Fiten 64 (2253).

Geri