Glu kimdir?

Konu sahibi son olarak 644 gün önce görüldü
emeğinize sağlık...... oldukça kapsamlı, sebep ve sonuçları ile iç içe bir araştırma olmuş...... glu'nun kim olduğunu merak eden forum üyeleri için kesinlikle vazgeçilmez bir kaynak olacak...... katkı niteliğinde 'glu kimdir' araştırma sorunuza yanıt olarak şunu da eklemek isterim; bir rivayete göre glu, guru kelimesinin iç anadolucasından gelmektedir...... en basit anlamıyla guru kelimesi öğretmen olarak tanımlanabilmektedir...... eğiten, öğreten, bilgi yüklü kişi....... bu hal, üye grunun forumda çizdiği profil ile oldukça bağlantılı...... kendisi, bomboş konularda bile paragraflarca açıklama yapmaktan çekinmeyen bir kişi...... peki hal böyleyken neden guru değil de glu....... şöyle ki üsteki açıklamamızda guru kelimesinin iç anadolucasından geldiğini söylemiştik....... bu doğrultuda forumda yer alan 'hangi kentlerde bulundun' konusu içerisinde gluya ait mesaj incelendiğinde, kendisinin hayatının hiçbir dönemi içerisinde iç anadolu kentlerinden çıkmadığını görmekteyiz...... iç anadolu kentlerinde konuşma anında fonetik olarak k'lerin g yapıldığını, bazı harflerin tamamen değiştiğini, bazı harflerin ise çıkarıldığını ya da aksine eklendiğini bilmekteyiz...... bu bilgiler ışığında evrimsel sürecini inceleyecek olursak guru > gru > glu (sonraki süreçte belki) glum/gülüm....... teşekkür ederim......

Ekran görüntüsü 2022-10-29 112506.png

Siz hiç tanımadığınız birinin resmini çizdiniz mi?
Ben çizdim.
Hem de 3d ile.
Zihnim acaba protein mi karbonhidrat mı dedi?
düşündüm ve anladım ki,
glutamat her zaman içimizde..

teşekkürler..

Son düzenleme:
Geri