Gizli kamera ile şantaj

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Son yıllarda siyasi şantajlar ile gündeme gelen bir konu gibi algılansa da uzun yıllardır çoğu kişiyi mağdur eden bir durumdur.

Gittiğiniz herhangi bir ortamda hiç tahmin etmeyeceğiniz bir obje, kamera veya ses kayıt cihazı olabilir. Yıllardır bazı insanlara bu şekilde şantaj yapılıp para sızdırılmaktadır ancak mağdur kişiler ne yazık ki yakın çevrelerinin duyması endişesi ile yargıya başvurmaktan çekinmektedirler.

bkz: diline, uçkuruna, beline sahip çıkamayanların mağdur olması

Gizli kamerada görüntü paylaşımı yasal ama ses paylaşımı yasal değil
Gizli kamera ile kimsenin sesini konuşmalarını kaydedemezsiniz suçlu siz olursunuz
Ayrıca görüntüde bile gizli kamera olduğunu belirtmeniz gerekiyor bile olabilir

Gizli kamerada görüntü paylaşımı yasal ama ses paylaşımı yasal değil
Gizli kamera ile kimsenin sesini konuşmalarını kaydedemezsiniz suçlu siz olursunuz
Ayrıca görüntüde bile gizli kamera olduğunu belirtmeniz gerekiyor bile olabilir
Kişinin izni olmadan ne çekim yapılabilir ne de ses kaydı alınabilir ne de paylaşılabilir ve şayet yapan kişi tespit edilirse çok sayıda TCK maddesi kapsamında ceza alır.

Kişinin izni olmadan ne çekim yapılabilir ne de ses kaydı alınabilir ne de paylaşılabilir ve şayet yapan kişi tespit edilirse çok sayıda TCK maddesi kapsamında ceza alır.
Ben iş yerlerindeki gizli kameraların görüntülerini diyorum be bunu tabi halka paylaşmak değil kolluk kuvetleri ile paylaşımın yasal olduğunu kastetmiştim

Ben iş yerlerindeki gizli kameraların görüntülerini diyorum be bunu tabi halka paylaşmak değil kolluk kuvetleri ile paylaşımın yasal olduğunu kastetmiştim
Çakmak, kalem, saat v.s tarzı kameralarla gizlice çekim yapabiliyorlar hatta mağaza giyinme kabinlerinde bile birkaç defa gizli kamera bulunmuştu.

siz çok iyi niyetli insanlarsiniz, yazık

Geri