Giyim Bedenleri

Konu sahibi son olarak 3033 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Giyim bedenleri, özellikle giyim piyasasında en çok kullanılan 38, 40 ve 42 bedenler için uluslararası genel terim tanımlamasıdır.

Hazır giyimde hiçbir zaman kişinin tam bedenine göre ölçü olmadığı için birçok ülkenin 38 bedeni 40 bedeni 42 bedeni farklı olmaktadır. Bu açıdan ABD'de 38 giyen bir bayan Türkiye'deki ölçülere göre 40 beden giymek zorunda kalabilir. İşte bu nedenden elbise standartlar açısında ölçüler değişmemekle beraber sadece genel ortalama ölçülerin daha fazla müşteri tarafından tüketilebilmesi için bolluk rahatlıktır tarzındaki bir anlayışla müştere empoze edilen daha çok spor tarzı giyim ürünlerinde uygulanan bir beden ölçü sistemidir.​

Avrupa ve Asya arasında ki dağ gibi farkı da aklımıza getirelim:p

Asya bedeni olarak 38 giyiyorum.
Avrupa olarak 36.
Bazi sizelara göre omuzlarim yok:/

Amerikan bedenleri Pötit( bizim 34 beden güya)
Small (36-38 arası)
Large(40-42 arası)
Xlarge(44-46)

DKNY'de bedenler böyleydi.Ben güya en küçük bedeni alıyordum ama bana Large gibi oluyordu.
Amerikan bedenleri cidden çok farklılık gösteriyor.Mağazaya gelirlerdi ben Türk bedeninde buyum ama kadın giyer elbise çuval olurdu :D bir yandan moral veriyordu

Bu bilgi benim için çok önemliydi yapmış olduğum işte çok işime yarayacak bundan emin teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri