Giyim bagis kutusu

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Turkiye'de her yerde gormeyi arzuladigim seydir. Insanlar giymedikleri kiyafetleri senelerce dolaplarinda bekletmek yerine bu kutulara koyup ihtiyac sahiplerine ulasmasina vesile oluyor.

Cami onlerinde, belediye onlerinde, Avm onlerinde her yerde her yerde gormek istiyorummm :ask

images

Adana/Çukurova da Belediye sayesinde sokak başlarında her park köşesinde var, oldukça duyarlılık gösteriyor ahali, güzel bir şey.

İhtiyaç sahiplerine yarayan güzel bir uygulama.

Bi ara gördüm kadının biri küçük çocuğunu içine atıp eşyaları alıyodu :asd:

Evet Türkiyenin birçok yerinde buna benzer uygulamalar var. Uygulama demek doğru olur mu bilmiyorum ama bağış kutusu olmasa da bu tarz bağışlarla ilgilenen sivil toplum kuruluşları var, dernekler var, mağazalar var, gönüllüler var. Var yani yeter ki hepimiz bilinçlenelim.

Bağcılar Meydan Yürüyüş Yolu'nda kutu yok ama buna benzer bir uygulama var. Duvara ip germişler ve giymediğin elbiseleri oraya asıyorsun, ihtiyacı olanlar alıyor. Tabii gerçekten ihtiyacı olanlar mı alıyor, yada alım gücü olduğu halde aç gözlülük yapanlar mı alıyor orasını bilemem.

Birilerinin beğenip sırtına takmadıgı giyecekler belki başkalarını ısıtır, mutlu eder duyarlı olup herkesin bu uygulamaya katılması gerek. İstanbul'da bir çok noktada var ve gerçekten ihtiyaç sahiplerine gidiyordur diye umduğum uygulama. Bir gün yağmalandıgına sahit oldum ve içimden geçirdiğim tek şey " inşallah ihtiyacınız oldugu için alıyorsunuzdur" oldu.

İhtiyaç sahibine aktarılamadan kullanıldıklarına, yakıldıklarına yada giyilemez hale getirildiğine sıklıkla rastladığım kıyafetleri toplayan kutulardır.
Amaç güzel sonuç çok zayıf

Buralarda var hem giysi hem de bayat ekmek kutuları.Güzel bir uygulama .

Çanakkale'de bir tane bile yok.
Evlere gelen temizlikçi kadınlara verilirdi eskiden, artık onlar da beğenmiyor.

Apartmana girip kapı önünden ayakkabı çalan insanlarla dolu olunca güzel İstanbul'um bu bağış kutularını ne yaparlar merak etmiyor değilim..

Geri