Gıybet Nedir?

Konu sahibi son olarak 1015 gün önce görüldü
Gıybet hakkında Efendimiz (sallallahu aleyhi vessellem): "Zinadan eşeddir" yani daha şiddetlidir buyuruyor.

Bunu şöyle açıklayabiliriz.
Kişi nefsine uyup o kötü fiili(zina) irtikap ettiğinde tövbe edip o günahtan kurtulabilir.
Ama bir topluluğu gıybet ettiğinde (gıybet kul hakkına girdiği için) hepsiyle tek tek helalleşmesi gerektiğinden (bu da çok zordur) zinadan şiddetlidir buyurmuş.

Ben bi fark goremedim. Hepsi de giybettir bence :nopsrn:

İnsanlarla kurulabilen bir ilişki türünün ham maddesidir gıybet. Peki nasıl bir ilişki? Karşılıklı samimiyetsizlikle dolu sen anlat bende sana anlatıyımcı bir ilişki. Etrafınıza insan toplama garantili bir ilişki. Yazık denilecek bir ilişki.

Bir arkadaşım ekolüyle önceki sayfada ne de güzel laf sokmuşum. Yok olum öyle bir arkadaşım. Konudaki birine giydirdim. :p

nezaman bu kelimeyi görsem arkasında çekemiyolaaağr bizim kıskanıyorlaağğr biziii diyesim geliyor. Serdar ortaç yine yaptı yapacağını

Enerjisi yüksek insanların gıybet yaptığını düşünüyorum benim enerjim çok düşük ve gıybeti bünyem kaldırmıyor

Efendim gıybet, bir kaç kisinin bir araya gelip,
diger bir baska kişilerin arkasindan,
hakkinda ileri geri laf sokuşturmalarina giybet denir.

Başkalarının yediği naneleri konuşmaktır.

Vitamin C ye ya Vitamin C dersin ya da Ascorbik asit.
Giybetin bilimsel adi ise psikanaliz olabilir.Tek fark ise protoganistlerin yaptiklarinda bilincli olmasi ve analizcilere ondan dolayi yalniz motive olduklari noktalari arastirmak kaliyor.Aa böyle dedim de, belki sosyal psikolojiye girebilir.

Yapmayan var mi ya?

ya o mullayı
sandala atıp diyor
mualla naber

Geri