Gitmiştin

• Kullanıcı Frithjof
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Amatör Şairler
Konu sahibi son olarak 718 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gitmiştin.
Yüreğim sessizce ağlıyordu gözlerim gölgene son kez bakarken.Bir sızı kalmıştı içimde.Sonsuza dek ruhuma hapsettiğim.Ve ellerimde bir deste erguvan.Mavi yıldızlı gök bahçelerinden sana derlediğim.Yalnızlık bestesinin ilk notalarıydı bunlar.Ve hüzün makamının ilk terennümleri…

Gitmiştin.
Gidişin ölümüydü taptaze bir bahar ölüsünün.Ansızın sökülüşüydü nakış nakış yürek gergefime işlediğim sevda örgüsünün.Güneşsiz semalarda süzülüşüydü uzak diyarlara yol alan bir güvercin göçünün.Ve yapayalnız ölüşüydü yüreğini sadece mısralara dökebilen bir sevda öksüzünün…

Gitmiştin.
Bir ateşböceğinin hıçkırıkları titreyip duruyor şimdi eriyen kandillerde.Bir karınca kervanı toplayıp götürüyor beyaz sevdamızın son kırıntısını.Ve mavi ezan çiçekleri açıyor hüznün şerefelerinde.Küçük bir serçe alıp götürüyor umudumun son cıvıltısını.Bir daha arayıp sorma beni.Çünkü istesende duyamazsın yeşil bir ölünün kulak tırmalayan mırıltısını…

• Beğen
Tepkiler: ne
Çok kötü maalesef. Yeni başladıysan şiire bırak bence. Daha yatkın olduğun bişe bul

Çok kötü maalesef. Yeni başladıysan şiire bırak bence. Daha yatkın olduğun bişe bul
Bir ateş böceğinin hıçkırıkları sıçrayıp duruyor " şöyle betimleme okudun mu başka yerde söyle Ssjsj

Bir ateş böceğinin hıçkırıkları sıçrayıp duruyor " şöyle betimleme okudun mu başka yerde söyle Ssjsj
En iyi yer orası ama metafor olabilmesi için sonraki dize karınca ile devam etmemeli.

• Kahkaha
ilk defa climax’ın şiir okuduğuna şahit olmam bir yana, direkt olarak yazılanı gömmesi, savunanın da senin olman?
2024 ilginç başladı.
Yok bazen okur ve yerer hiç beğendiği bir şiir görmedim emin ol Sjsjs

Beğenmek beğenmemek meselesi değil ki @Serçe

Şiir yazmak çok zor. Hele aşk şiiri.

Sık kullanılan betimleme ve tabirler, tamlamalar iğreti duruyor. İlk kullanan belki istenem etkiyi vermiş olabilir ama tekrarlar yavan kalıyor.

Misal sevgilinin tenini güle benzetmek. Ne iğrenç olur şimdi kullansam. Tütün kokan parmak desem? ayrılık acısı ve keder içinde kendini sigaraya vermiş olmak size duygusal gelmez. Aşkı kor, alev, yangın falan diye tanımlasam gülmekten altınıza işersiniz.

Sevgilinin güzelliğini bile övmek mesele. Kiraz dudak mı diyceksin. Çok kasıp deniz gözlüm desen de komedi olur. Çünkü çok sıradan.

Yine duyguyu doğa ile vermeye çalışmak.. bulut, yağmur, dal ağaç nehir.. yok çamur anasını satiyim. Komik, çiğ, basit durur.

Yine tutkun olmayı tanimlanmaya çalışılsak? Yok pranga yok hapisane yok zincir.. ne bu abi bdsm fantazisi gibi..

Yani şiir çok zor artık. Eskisi gibi değil.

Şunu yazmak lazım. :

"Aklımın ipinin ucu da kaçmış, timsah katreleri boşalsın
Bir iki damla hiç değersiz
Hüzün ve kaderin pençesinde bir dev namı değersiz
Gece gündüz ömürden yontar dünya dönmez yaremsiz"

Ama bunun handikapı da anlam kaybolması. Ne diyo la bu diyo insan.

Çok ender olarak bu handikapı aşmakla birlikte klişe hatasına da düşmeyen adam yok mu, var. Misal;

"Sen ışığını arayan güzel günebakan
Ben tozuna dumanına hasret bir enkaz

Alev alev yandığım doğru
Küllerimden doğar mıyım sana doğru?
Kendimi arıyorken
Olmaktan korktuğum yerdeyim
Sendeyim.
Al beni, ne yaparsan yap."

Ama işte bi Feridun olmak çok zor.

Yani şiir zor. Haksız mıyım @doubt

@climax, seni anlıyorum kalemi biraz kırıp aykırı kelimeler ve benzetmeler okumak istiyorsun çünkü günümüzün lugatı farklılaştı değişti ve zenginleşti ama kalıplarda kalmak isteyenlerede saygı duymalıyız değil mi hocam ?

" ayrılık, bir doğum sürecinin başlangıcı devamında yalnızlığı doğuran bir olguydu. Gidenin zaman aşımına uğramış olması kalanın olgunluğa erişmesindeki en büyük etkendi. Onları üzen tek şey yıldızsız gecelerde tek bir beden olamayacak ve tenlerinde kendilerini bir daha bulamayacak olmalarıydı. "

Şöyle biraz açık gerçekçi nasıl olmuş hocam hadi atışalım Sjsjsj

Evet @Serçe
Yazdigin şey şiir değil belki ama anlatmak istediği şeyi kendi meşrebince anlatıyor. Güzel örnek oldu. Yapay zekaya mi yazdirdin. Kaldı ki senin yazabilecegini sanmıyorum :D

• Kahkaha
Evet @Serçe
Yazdigin şey şiir değil belki ama anlatmak istediği şeyi kendi meşrebince anlatıyor. Güzel örnek oldu. Yapay zekaya mi yazdirdin. Kaldı ki senin yazabilecegini sanmıyorum :D
Sen beni ne sanıyorsun o yapay zekayı diz çöktürürüm ! Tabiki ben yazdım ahaha Sjssj

Climax agabey de sanatcilarda olan,muhalif ve isyan ruhu var.Bu yuzden sonuna kadar muhalif ve sorgulayici.Ben sair degilim.Forumda zaman zaman cok eskiden yazdigim deneme/siir turu yazimlari paylasiyorum.Begenmek ve begenmemekte olagan bir sey.Bu dalda bir direncim yok.

Bu sitede bir cogu kendi meslegi disinda da,bir cok konu da maharet ve uzmanlik denilen mefhumu sirtlamis durumda. : )

Ahaha inceden inceden şey etmiş laf vurmakta zeka işi Sjsjsj

Ahaha inceden inceden şey etmiş laf vurmakta zeka işi Sjsjsj

Denize duserken yilana sarilmak,yilan yoksa yilani da duserken,yaninda goturmek deniyor buna. : )

Allah'tan climax agabey ile isyerimiz veya evlerimiz yakin degil,yoksa sabah aksam memleketi kurtarir,atomu parcalar veya dna zincirini munazara ederdik.

• Kahkaha
Olm bok gibi şiir yazıyorsun :)
Bak bu çok değerli bir şey.
Genelde insanlar kırıcı olurum endişesi ile "çok güzel olmus" derler. Oysa düşündüğünu söyleyebilmek ve düşüncesini söyleyene de eyvallah demek lazım.

Bir konuya eleştiri getirmek için o konunun uzmanı olman da gerekmez. Yani bir pastanın iyi olduğunu anlarım ama pasta yapamam.

Bak ama iyi forumcusun. Ağzın laf yapıyor. Edebiyata yatkinsin ama daha çok nesir. Nazım da başkasına kalsın @Frithjof

Benim anlamadigim bir durum var,senin sahsina bir defa dahi olumsuz bir kelime kullanmamisken,neden agzina bu tur kelimeleri aliyorsun?Hayir yani ayni curet ve edepsizlikle cevap versem bu seni mutmain mi edecek?

Bu benim yazdigim bir siir degil,onu bile ayirt edebilecek bilgin yokken,ben yine de adab-i muasaret gosterip,yorumlarina tebessum ediyorum.

Buyur varsa daha iyi bir nesirin,poetik denemen,olculu veya aruz siirin paylasta tilavet edip takdir edelim.Yoksa kucumseyici kelimelerini haznende sakla ve edebiyatin,edebe selam cakan tefekkuruyle "begenmedim" demekle yetin.

Gercekten bir garip adamsin Climax.Amacin uzum yemek degil,bagciyi dovmek.

• Alkış
yazılan bir şey üzerinden bu kadar tartışmak bence doğru değil. elbette üslup vs. önemli şeyler lakin forumun siyasi konulardaki üslubunu da biliyoruz bir de böyle şiir, edebiyata da yansıyacak olursa iyice çekilmez olur. tabii yine de sizin aranızda.
+ @Serçe “ben yazdım” diyene kadar her şey normaldi.

yazılan bir şey üzerinden bu kadar tartışmak bence doğru değil. elbette üslup vs. önemli şeyler lakin forumun siyasi konulardaki üslubunu da biliyoruz bir de böyle şiir, edebiyata da yansıyacak olursa iyice çekilmez olur. tabii yine de sizin aranızda.
+ @Serçe “ben yazdım” diyene kadar her şey normaldi.
Dünyadaki herşeyin sorumlusu benim zaten :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri