Gitarımın Tel Bakımını Nasıl Yapmalıyım?

Konu sahibi son olarak 3357 gün önce görüldü
Gitarımın Teline Nasıl Bakım Yapabilirim?,Gitar Bakımı,Gitar Teli Bakımı,Gitar Onarımı,Tellerin paslanmaması için ne yapabilirim?

jts5n.jpg

Selamlar. (www.forumbahane.net)

Biliyorsunuz gitarda tellere bakım yapmazsanız kolay şekilde paslanır,bakımsız bi' biçimde zaten gitarınız kaliteli bi' ses vermez,cızırdamalar veya seslerin boğuk bi' şekilde çıkmasına neden olur,bu kolay bi' şekilde farkedilir zaten. (www.forumbahane.net)

Tellerin bakımı ve kaliteli olması çok önemli bi' kere kaliteli mal almakta önemli,gitar marketlerde 20-30 liraya satılan tellerden daha çok eğer maddi imkanınız varsa ben 100-120 liralık telleri öneririm şahsen Daddario tel tavsiye ederim,Amerika malıdır zaten ve çok kaliteli bi' tel markasıdır hemde dayanıklıdır. (www.forumbahane.net)

Tel seçiminden sonra bakımda çok önemli,özellikle yaz aylarında ellerimiz çalarken terliyor ve tellere o terli ellerimiz ile temas ediyoruz bu da telin daha çabuk yıpranmasına yardımcı olur her çaldıktan sonra bi' ıslak mendil ile silmenizi öneririm hem teller temiz kalır hem de eskimesini geciktirir hem de klavye içinde + ömür kazandıracaktır. (www.forumbahane.net)

Onun dışında son olarak tel yağları var,tel yağlarıda tellerin paslanmasına engel olacaktır. (www.forumbahane.net

Yazı Forumbahane.NET'e aittir.

kanka ben 10.000lik bakıma sokuyorum :zuha:

Öncelikle klasik gitarda Hannabach marka teller Daddario'yu döver bence :p Elektrik gitar çalıyosanız Ernie Ball,Elixir,Dean Markley,Jim Dunlop da iyi markalardır.Gitarınızı çaldıktan sonra telleri yumuşak bi bezle silebilirsiniz.Tel temizlemek için dediğin gibi ağlar mevcut.Islak bezle olmaz o iş.

Geri