Gitanes kimdir?

Konu sahibi son olarak 3795 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İsmim Selim.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde doğdum.4 yaşıma kadar burada yaşadım.

4 yaşımda annemle babam ayrıldı.

Annem beni dedemlerin yaşadığı Hatay'ın Payas semtine götürdü.

Okula Payas'ta başladım.Babamla ara sıra görüşürdüm.Kayseriye taşınmıştı babam.Yazları giderdim babamın yanına.Yine bir yaz tatilinde Kayseri'de iken babamın evlenmiş olduğunu öğrendim. 3. sınıfa geçmiştim o zamanlar.Anneme telefonda babamın evlenmiş olduğunu söyledim.Annem ise artık benim babamın yanında kalmam gerektiğini söyledi.
---

Annesine çok düşkün olan Gitanes'in o zamana kadar derslerinde çok başarılı olup sınıf birincisi olması ve Kayseri'de 4. sınıfın ilk yarısında karnesinde bir zayıfının olması annelerin çocuklarının okul eğitiminde ne kadar önemli olduğunun kanıtı olduğunu düşünüyorum.

Yada Gitanes gerçekten ruhsal bir çöküntü yaşadı.
Zira Gitanes'in aklına annesi her geldiğinde boğazında bir düğüm oluşuyor ve gözleri doluyordu.

6. sınıfta okumaya başladı Gitanes.Bol bol kitap okuyordu.Özellikle yabancıların yazdığı bilimkurgu romanlarını.O sıralar Kayseri'den Hatay'ın İskenderun ilçesine taşınan Gitanes'in yarım yamalak, saçma sapan ailesi Gitanes'e hiç hakettiği değeri vermiyordu. Evet Gitanes bunun farkındaydı.Aslında Hataya taşındığı için içten içe seviniyordu.Annesine, o çok sevdiği annesine yakın olacaktı çünki.Her hafta sonlarını annesinin yanında geçirmeye başladı.

Annesinin yokluğunu telafi etmek istiyordu.Aslında eğitiminede katkıda bulunması gerekti bunun.Ama tam tersi oldu.Her haftasonu annesinden ayrılırken tekrar tekrar ölüyordu Gitanes.Şimdi soran olacak Gitanes'in annesi neden çalışıp yanına almadı Gitanes'i diye.Gitanes'in annesi küçükken havale geçirmiş ve sağ ayağının baldır bölümündeki kaslar neredeyse yok olmuş.Yürümede bile zorlanan Gitanes'in annesi kendine uygun bir iş aramış ve bulamamış çünki.

Aradan 1 sene geçti.Bu sefer Hatay'ın Erzin ilçesine taşındı Gitanesin ailesi.Orada ilkokulu bitirdi.Sonra Osmaniye Anadolu Teknik Lisesi'nde liseye başladı.Anneside evlendi bu arada Gitanes'in.İzmir'e gitti annesi.Sonra yaz tatilinde yanına çağırdı onu.Gitanes İzmir'i çok sevdi.Buram buram medeniyet kokuyordu İzmir.Medeniyet aşığı idi Gitanes. Sonra okulu başladı...

Bu arada neredeyse hayatı kitap okumakla geçiyordu Gitanes'in.Hep özeniyordu batıya."Burası neden böyle değil" diye yakınıyordu.Sonra ortamı değiştiremeyeceğini anlayan Gitanes kendisini ortama kabul ettirmek istedi.Hep saygılı oldu,hep sevgi dolu oldu,konuşmasına çok dikkat etti,medeni olmaya çalıştı kendince.Millet baktı ki Gitanes kendilerinden farklı dışladılar onu.Hiç arkadaşı olmadı bu yüzden.Yada tek arkadaşı kitaplardı Gitanes'in.

Gitanes'in annesi üniversiteyi İzmir'de okumasını tavsiye etti.Çok mutlu oldu Gitanes.İzmir onun hayalindeki şehirdi çünki.

Şimdi ise liseyi bitiriyor Gitanes.Ege Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği okumayı düşünüyor.

Gitanes Rap dinler.Kitap okur.Balık avına bayılır.Birde sigaraya.Hele yanında bir kahve ve kitap varsa dünyanın en mutlu insanıdır.

Gitanes imla hatası yaptıysa özür diliyor. :)

İyi forumlar...

Gitanes kendini, yaşantını çok güzle anlatmışsın..Çok duygulandım ama sıkıntılı günleri atlatıp şuanki konumda olmana sevindim..Hayatta başarılar..Allah annene bağışlasın seni okurken boğazom da düğümlendi sözler çokta birşey yazamıyorum güzel anlatımdı.. Teşekkürler..

Gitaness çok zor bi hayatın olmuş ama üstesinden gelecek kararlılık ve mücadele ruhu sende mevcut. Annen neyse ki hayatta dilerim hiç ayrilmazsiniz. Tanrı yardımcınız olsun ve hep sizi korusun :)

Alin senin konularını özledi.

şöyle uzun uzun sen kimsin kısmına yazıyorsunuz ya öyle bir heves geliyor ki bana.
Ağa soruların benim tepemin tasını attırırdı ama son dönemlerde olumlu gelişmelerin vardı ne oldu kızıp gittin mi sende ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri