Ginik

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Burun icerisinde olusan kabuklanma, kurumus ve sertlesmis sumuk parcaciklarina ''ginik'' veya ''kinik'' denir.

Sizler bu kelimeyi hic duydunuz mu? Normalde biraz on bilgi paylasirim, ama bunda bilemedim ya, emin olamadim. Anneme sordum hatta, acaba Rumca bir kelime mi diye. O da emin degildi. Ginik giniktir iste dedi. Arkadaslar, simdi bu kelimeyi Trabzonlular bilir, kullanir (acaba her Trabzonlu bilir mi o da ayri bir soru). Acaba Karadeniz bolgesinde genel olarak bilinen bir kelime mi? Kelime Turkce mi, baska bir dilden tureyip 'agiz' haline mi gelmis yoksa? Karadeniz bolgesi disinda, Turkiye'nin baska bolgelerinde kullanilan bir kelime mi? Iste bolca soru isaretleri.. Ginik uzerine arastirma yapacagimi, hatta konusup tartisabilme ihtimali olabilecegini bilemezdim, ama yararli da simdi. Bilelim, ogrenelim iste. Netten bulamazsiniz ''ginik'' kelimesini bu arada. Bulsaniz da, farkli bir mana cikiyor.

Forumun Karadenizlilerini, Trabzonlularini, Rumlarini ve farkli sehirlerden olan arkadaslari buraya toplayalim.. GINIK KELIMESI HANGI DILDEN TUREMIS? NERDE KULLANILIR?

Son düzenleme:
Hmmmss bilmiyordum

giniklerimi aldırdım kalbimin?

thalassa cümle içinde kurar mısın rica etsem....... :emoji_thinking:
mesela:
-Bu cocugun burnu ginik dolu, bu sebepten dolayi da nefes alamiyo. burun ici temizlenmeli
-Burnun giniklenmis, bu ne pisliktir!!!! aaaaaa :emoji_unamused:
-Abdest aldigin zaman buruna da 3 kez su verilir. boylece burunda bulunan pislikleri, ginikleri bosaltmis olursun

hiç duymadım. bu kelimeyi thalassa uydurmuş olabilir.

Bu konuya biraz kinik yaklastim.
Felsefede kuskulu demek.
Kurumus sümükle bi alakasi yok tabii.

bakin ciddi soyluyorum.. nette bu kelimenin anlamini bulamazsiniz. ilk kez bizim oralara giden insanlar bu kelimeyi duyup, merak edip aratsa, bu topice yonlendirilecektir google'dan :d yani bir ILK bu, anlaymizunuz..

buralar degerlenecek bir gun
1637009408121.png

• Üzgün
Tepkiler: ne
Anahtar kelime ginik mi olacak yani ?
Bu kelime sayesinde ünlü olurmuyuz..

Hadi Thalassa yokmu başka böyle konular aydınlat bizi

Ginik, realizm ve surrealizm akimiarasinda gidip gelen bir akim olarak dunyaya gelmistir.

Gidip gelme durumu oldugu icin ginik olarak evrilmistir. Kisa bir sureligine ginizm olarak anilan akim. Sonucta karar veremedigi icin 'izm' ekinden mahrum birakilmis ve ginik olmustur.

.d .d iyi uydurdum ama hea. .d

Anahtar kelime ginik mi olacak yani ?
Bu kelime sayesinde ünlü olurmuyuz..
henuz degil.. ama degerlendigi gunler gelecek ve "thalassa demisti" diyeceksiniz.. anahtar kelime: "ginik kelime anlami" "ginik ne demek". bir gun sozluge eklenecek olan kelime yolda.. bu anlami da yazilacaktir elbet.. burasi da ilk kaynagi...
Hadi Thalassa yokmu başka böyle konular aydınlat bizi
cok yakinda.. takipte kal..
1088415501-Arrogant_Obama.jpg

Son düzenleme:
Ginik formunu duymadım ama Doğu Anadolu ve Karadeniz'in güney kısımlarında hınık/hinik formuna çok rast geldim. Erzurum'da halkın ağzında hala kullanıldığını bilyorum ama diğer şehirlerden emin değilim.

Geri