kamil0920
Bronz Üye
-
-
-
-
-
Günümüzde Ticari işletmelerin kalitesi ancak müşteri portföyü ile belli olabilir Doğru muyum? yani hangi işletmenin ne kadar müşterisinin olduğu sahip olduğu Kaliteyi ortaya çıkarır. bugün baktığımızda en büyük sorunlardan birisi faiş fiyat artışları konusu. Pekala şöyle bir şey yapılsa=örnek veriyorum; mesela pırasa diyelim ki fiyatı 4 lira olarak belirlendi. bu konuda işlemeler ne yapabilir.? Bir işletme olarak kar marjını arttırmak amacıyla çok fazla ürün satmak zorunda değil mi yani, müşteri çekme gibi.. Eğer bu ürünü her yerde 4 lira satılıyor ise 3.5 veya 3.75 olarak satar ise mutlaka mutfak masrafını aza indirmek amacıyla gelen insanlarla dolacaktır. doğru mu? Başka bir markette, bu Market ile olan rekabette var olabilmek için pırasayı yine karşı rakibinin fiyatından verdiği gibi diğer ürünlerine de ilginin artması amacıyla Belki de aynı yöntemi uygulayacaktır. Yani bir artı olarak ben de şu da var demek için pırasa 4 lira olmuştu. Ama bir firma 3.75 satmaya başladı. Diğer firma, rekabet edebilmek için yani müşteri çekebilmek için o da aynı fiyattan satmaya başladı artı diğer ürünlerine belli oranda indirimler yaptı. Şimdi gelelim işin aslına arkadaşlar, burada olan ne oldu? Ben size söyleyeyim; tarlada bir buçuk liraya mal olan pırasa nakliye ve diğer giderler ile birlikte 4 liradan fiyat belirlendiği için marketler bu fiyattan satış yaptılar. Çoğu markette rekabet yapmak için daha ucuz fiyat ile verdi ve üreticinin elindeki tüm pırasalar halka arz edildi. Halk pırasa yiyebildi hem kaliteli hemde bazı marketlerden daha ucuza.. Düşünün kim kazançlı. 1 liralık ürünü 10 lira deyip de satan mı kazandı yoksa herkes mi?