Gezi Parkı

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Eskiden sadece bir park'tı
bir gün bir şeyler oldu ve ülke de yaşayan hükümet e karşı ne kadar insan var ise bu parkta birleşti ve o park bir direnişin simgesi oldu.

belki de hayatında bir çok insan ilk kez eyleme bu yüzden katıldı.
belki de ilk kez bir çoğumuz gerçekten birlik olmayı yardımlaşmayı öğrenmiş olduk.

sloganları ve duvar yazıları yaşanmışlıkları,fotoğrafları ile gelecekte çocuğuma anlatacağım taksim direnişine konu olan güzel park.

#direngeziparkı

marianın mekanı.

Yıllar sonra yine tüm Türk Milletinin bir araya geleceğini umut ettiğim,bu ülkede hala uyumayan kişilerin olduğunu düşündüğüm,sağcısıyla-solcusuyla sadece bu ülke için birleşen ,ama sonrasında istenilen sonuça ulaşamayan(Hala bu millet birleşemediği için) büyük bir direniş.

Gezi Olaylarında gerçekten uyumayan milyonlarca insanın olduğunu görmüştüm.Sonrasında ise gerek hükümetin kolluk kuvvetleri,gerekse araya karışan,eylemi yanlış mecralara çeken,insanları proveke eden kişiler malesef bu eylemin olumsuz sonuçlanmasında en büyük etken oldu.

31/05/2013 te başladı hersey.
Tam 1 yıl sonra yine aynı yerde.
Değişen çok şey var aslında görmesini bilmek yeter.
Çocuklarıma anlatacağım "en güzel hikaye"m.

önceden yiyiş yuvasıydı şimdi direniş yuvası olmus ahahaha

Zamanında umut diye bile nitelendirilebilirdi dediğim, seslerin haklı yükselişinin temsili, yanı sıra çok canımızı yakan olayların başlangıç yeri.
Bi kaç kelimeye sığmayacak kadar anlamlı, Madımak Oteli kadar utanç verici, milli maç kadar coşkulu, evladının okulu bitirmesi kadar gurur verici.

Gezi parkı kaşeli kitaplar sanırım bana kalan en güzel hediye.
Bu park sayesinde the marmara ya girdim daha ne olsun? askjdhsjkadhjska :p

Neyin ne olduğunu bilmeyenlerin direniş diye orada iş olsun diye bulundukları caaanım parkın her köşesinde birer imzaları bulunan (1 ağaç isterler her yeri rezil edip giderler yazı ile) yer.

Kimilerinin iddia ettiği gibi manitanızla sevgilinizle vsvsvs .. oturacağınız ya da oturup kuş seslerini dinleyeceğiniz doğayla iç içe olan bir yer olmayı bırakın gündüz vakti içerisinden geçmeye korkacağınız bir yerdi önceki yıllardan hatırlıyorumda içinde dolaşmaya kalktıkta çıkınca toprağı öpen arkadaslarım vardı taksim meydanı isimli otobüs ve yolcu karmaşasından oluşan curcunanın üzerine konmuş bir kelebek sadece şimdi buraya hükümet el attığı için istanbulun akciğeriymiş istanbulluların şehir yaşamından kaçıp nefes aldığı yermiş muamelesi yapmak çok gülünç.Nitekim yine 2005 lerden hatırlıyorum ankaranın bi gençlik parkı vardı.İçinde ayyaş tinerci keş gibi insanlıktan çıkmış vahşiler yaşardı.Şimdilerde duyumlarıma göre sevgililer el ele dolaşır olmuş.Gözlük satılıyormuş çarşıda bazarda AT gözlüğü gidimde alim bitane bakış açım değişir belki

Bazılarının da ağaç kesildi diye yapıldığı sanılan eylem mekanı.
Gezi ruhunu bilmeyen, gitmeyen, katılmayan şahıslar anca böyle konuşurlar.
Ben neredeyse her zıt düşüncenin birlik olduğu böyle bir ortam daha görmedim .

O sadece bir park değil bir sürü anısı olan bir park artık buluşma mekanlarında burger king önü değil gezi parkında buluşalım denilen park..

Geri