"German Angst"

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ayagini sicak tut
Basini serin
Kendine bir is bul
Düsünme derin
Der iken Lokman hekim..
Almanlar buna avazi ciktiginca gülmüs olabilir.Cünki garanticidir.Her seyi sigortalatirlar.Plancidirlar vs vs .Kliseleri siz de biliyorsunuz.

"German Angst" diye nitelendirilen,felsefi ve siyasi anlamda skca karsimiza cikan bu deyim,bir toplumun kollektif bicimde olaylara tepki verme cekimserligini anlatiyor.
Cevirdigimizde cok komik duran Alman Korkusu,aman durumumuz degismesin,agzimizin tadi bozulmasin Ali Riza bey gibi duygulari ve ya durusu anlatan bir betimdir.

Allahim yareppim.
Sonra biz niye masada yokuz?
Aha bunlari bilmedigimiz icin.

Saade bir dille anlatılması yararımıza olacaktır.

neyi anlamadiniz ki tam olarak? "german angst" aslinda almanlarin genel karakter ozelligini anlatiyor. diger ulkeler icin dalga konusu da olabiliyo. soyle diyim, almanlar herseyi kafaya takar. mesela ufak bir olay yasansa aninda hallenirler, korkarlar, simdi ne olacak, ne yapacagiz, aman tanrim biz bittik galiba' gibi dusuncelere kapilmalari diyelim :d hollandalilar nasil pintiligi, belcikalilar nasil aptalliklariyla aniliyorsa, buda boyle bise iste

almanlar isini cok iyi biliyo ama. boyle olmalarinin + pointsleri de var

Süreyya nin özgün oldugunu vurguladim . Anlamış ki gülme like i atmis.
Bana da her şeye alt yazı gectiriyosunuz.
Espri nasıl yapılır eğitimi alcam

@Süreyya hanımcığım, senin açtığın konuları profiline bakıp göremiyorum, o kısmı aktif eder misin lütfen.
Senin şu mitoloji, felsefe ile insan analizi konusuna gidecektim :)
O konu güzel ama hemencecik vazgeçtin.

Olabilme ihtimaline karsi her onlemi almaya deniyor. Oysa altinda buyuk bir dram yatar, sebebi savas, diktatorluk vb olumsuz durumlar. Buyuk buyuk babalarinin travmalari Alman genlerine yerlesmis derler.

Bu bende de var, depremde evimizi kaybetmis olmanin korkusudur belki bilmiyorum fakat degerli buldugum her seyi sigortalatirim, gittigim yerlerde olasi bir sakarlikla kirdigim kiracagim seyler bile sigortalidir. Tatile cikarim tatil sigortasi, avukat sigortasi, efenim ayligimin 4'te 1 sigortaya gidiyor desem.....

Almanların Allah'ı yok mu
Biz Türkler de "Allah bilir." deyip geçiyoruz.

Sizin anlayacağınız, kendi gtünden korkarlar yani.
Ama ben seviyorum onları. Oynatıyorum onları ucunda parmağımın .p

Geri