Gerizekalı

A
  • Kullanıcı asdfghjkl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Yazım yanlışı yapılmış sözcüktür.
Doğrusu geri zekalıdır.
Zeka olarak normal seviyenin altındaki bireyler için kullanılır.
Ancak hakaret olarak kullanılır daha çok.

Eksilerde olan dondurucu zeka :)

Bazen bir parlar cozulur kalirsin

Bknz; bazı üyeler.

Anormal zeka türü.
Halk arasında üstün zeka/dahilik ise normal daha doğrusu ''çok akıllı'' olarak algılanıyor.Oysaki dahi olmakta anormal olmaktır.(Bkz.Akıl ve zekanın farklı terimler olması) Ağır akıl hastalarının çoğunluğu geri zekalı ya da dahidir.Normal IQ seviyesine sahip kişilerin psikotik bir bozukluğa yakalanma olasılıkları zayıftır. Psikiyatri kliniklerinde IQ testinin genel amaçlarından biri de bu duruma netlik kazandırmaktır biraz da.
Hakaret olarak kullandığım da oluyor fakat tercihsel bir nevi mecazi geri zekalılara kullanıyorum bunu.
İnsanın istemeden içinde bulunduğu durumların hakaret olarak kullanılması en nefret ettiğim eylemlerdendir fakat bazıları sahip olduğu işlevsel zekasını,kendi irade ve tercihiyle olmayacak kalitesiz işlere yorunca sinirle ağızdan çıkabiliyor.

Ben direkt gerzek diyorum. Rahatlıyorum da.

Karşı taraf üzerinde etkisi olmayan sözcüktür. : )

çok seviyorum bu lafı ya, hatta bilmem neresine bilmem ne yaptığımın gerizekalısı diyince çok güzel tamamlıyor cümleyi.

Herkesin bir yerde bir geri zekalılığı olmuştur. Olmaya da devam edecektir...

genelde parlak zeka sahiplerinin kullandığına şahit olmadığımdan
antipati duyduğum hakaret ifadesi

Rzekalı diyorum ben genel de hem karşı taraf kelimeyi tam anlamıyo hem de çokdan giren giriyo

Gerizekalı olmak birer ayrıcalıktır.
Bi de hafif delilik katacaksın ohh:)

şu sıralar biri beni güldürdüğü zaman gerizekalı ya diyorum ama.s.s onun zekasının geriliğinden mi yoksa beni güldürdüğü için mi bilemedim.s

Birine hakaret etmek ya da öfkemi çıkarmak istiyorsam bunu kullanmıyorum çünkü ailemde down sendromlu bir birey vardı. Amcam. Allah rahmet eylesin. Ailenizde genetik farklılığı olan ve sizden farklı bir zeka seviyesine sahip birisi olunca, bu tarz kelimeleri kullanmaktan kaçınıyor ve bu tarz kelimelerin hakaret olarak kullanılmasını daha hassas karşılıyorsunuz. Bilmiyorum, belki de, olmasa da, belli bir hassasiyetim olurdu.

Velhasıl öfkemi çıkaracaksam, illa canım içimden bir hakaret geçirmek istiyorsa, tercihim bu tarz kelimelerden yana olmuyor. Öfkemi tam da kızdığım davranışına saymakla çıkarıyorum.

Ben g.zekalı derim.

Geri