o gün işteydim uçamayan bir güvercin gördüm sokakta peşinden koştum uçar diye yok uçmadı. sonra orada bir kutu buldum. temizlik elemanına da dedim şu güvercini kutuya koyar mısın koydu. bende alıp işim daha bitmediği için iş yerine götüreyim dedim, sonra bir güvercin daha gördüm kanadı kırıktı ama bu sefer kimse geçmiyordu oradan bende tutamam güvercine 2 3 dk bekledim bir arabadan bir amca ind bende amca şu kuşu kutuya koyar mısın dedim koydu.. Sonra buğday al dediler onu yer aldım akşam oluncada eve götürdüm güvercinleri kocaman bir kutuya koydum bu sefer evimizin bodrumuna getiridm orada koyduk 1. güvercin 2. günde uçmuş pencere açıktı ve geri gelmedi.. 2 güvercin kardeşim ona ela gözlü derdi
Ela gözlü 2 ay sonra iyişelmeye başladı artık yürüyebiliyordu. Alçaktan uçmaya başlamış bu kuş ilk uçusuda bizim evin camından eve girmesi olmuş
4 kere mi ne girdi ama pencereden de uçmuyor illede tutup dışarı atacan güvercini .. Sonra bir sabah uyanınca o güvercinde gitmiş hani hayvanlar sadıktır derler ya bu güvercinler öyle değil gittiler bir dahada gelmediler..
Not: Biliyorum karışık yazdım anlamsız noktasız virgülsüz umarım anlasınız hayvanlarla çok anım var aslında