Geri dönüşüm fikirleri Nedir ?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bu şekilde ortak bir metin öneri hazırlasak ve bunu defaatle ve çok sayıda yollarsak elbet dikkate alınır gibi geliyor bana....

Şimdi kimse Nasrettin Hoca'nın hindisi gibi durmasın. Bu türlü bile olsa bir fikir üretmek -vah vah Yazık oldu.... demekten çok daha iyidir bana göre.

Bu sayede Kışın soğukta dışarıda kalacak olan insanları sıcak yemek ve barınma imkanı olan alanlarda ortak hareket etme imkanının sağlanması çok daha iyi olur bana göre Hem o insanların psikolojik olarak Yalnızlıktan kurtulması fizyolojik olarak kötü koşullardan kurtulması bakımından yani... Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
Belli bir süre işe yarasa da sonra ne olacak bu insanlara? Yine çaresiz yaşamlarına geri mi dönecekler? Bu insanların topluma kazandırılması gerekiyor ancak nasıl olabilir? Tinerci çocuklar için bir ara "Sevgi Köyleri" kurulmuştu ve orada hem barınıyor hem iş öğreniyor hem de eğitim alıyorlardı fakat evsizlerde durum biraz daha karışık galiba.

Geçenlerde şöyle bir haber çıkmıştı ve yeterli olmasa bile uzun vadede daha çok işe yarar görünüyor.

Evsizleri Sıcak Tutacak Uyku Kapsülleri​

Ulmer Nest, evsizleri soğuktan korumak amacıyla Ulm şehrinin sokaklarına güneş panelli kapsüller yerleştirdi.​

ulmer-nest_11-1536x1048.jpg

Evsizleri Sıcak Tutacak Uyku Kapsülleri

Kırılmış ya da kullanılmaktan sıkıldığımız kupaları çiçek saksısı olarak kullanabiliriz. Bunu yapıyorum görsel atarım.

Eskiden bir ara moda olan plastik çizmelerde boyanınca ilginç saksı oluyor. Gördüm ve ilginç geldi.

Rengini sevmediğimiz ya da çıkmayan bir leke olan tişörtleri batik olarak değerlendirebiliriz.

Birikmiş gazete kağıtlarını suda bekletip tutkalla hamur yaparak yıl başı kartları ya da özel kullanım alanlarında değerlendirebiliriz.

Kartonlar kısa süreliğine de olsa sokak hayvanları için kesilerek barınak olarak kullanılabilir. Önüne eski bir kap koyarak aç susuz bırakmayız onları.

Kavanozları atmak yerine şık kapaklar alarak değerlendirebiliriz. En azından kuru gıdalar poşette beklemez.

Ekmek atmak en istemediğim şey ekmeği kurutup bir çok şeyde çemenden köfteye kadar değerlendirebiliriz..

Çok da aklıma ilk gelenleri sıraladım.

Ekli dosyalar

• CDA36686-E4D6-4E5F-882E-F9E72D160A4A.jpeg
    CDA36686-E4D6-4E5F-882E-F9E72D160A4A.jpeg
    178.4 KB · Görüntüleme: 7
  • F3ADB14C-3CD9-4E6D-BE5C-655F8474F45E.jpeg
    F3ADB14C-3CD9-4E6D-BE5C-655F8474F45E.jpeg
    227 KB · Görüntüleme: 7
Ya ben ne zamandır düşünüyorum ve bununla ilgili izle e-devlet üzerinden mesaj attığımda oldu yani şimdi şehirlerimizde evsizler sorunu var Bu insanları belli bir organizasyon kapsamında ormanlarımızı ve çevremizi temizlemek amacıyla organize etmek daha mantıklı değil mi?
Peki onlar bunu kabul edecek mi?
İnsanlar kendileri hakkında başkalarının karar vermesini kabullenmezler. Onların da kendilerine göre bir mücadeleleri var.

Türkiye'de geri dönüşüm zaten kendi yöntemleri ile çok uzun zamandır uygulanıyor.
Yağ tenekeleri çiçek saksısı olarak kullanılıyor(du). Eski giysiler Kilim oluyordu. Eski Cola şişelerine çamaşır suyu konup, Buzdolabı'nda saklanıyordu. Benim eskilerimi kardeşim giyerdi. Eski telefonlarımı kardeşime hediye ederdim.

Bizim evde zaten hiç bir şey atılamaz. Sanki durduğu yerde düzelecek. Her yer çöp dolu.

Peki onlar bunu kabul edecek mi?
İnsanlar kendileri hakkında başkalarının karar vermesini kabullenmezler. Onların da kendilerine göre bir mücadeleleri var.
Bence sokaklarda kalmaktan ise devlet güvencesi altında konteynırlar bile olsa yaşam alanlarının olması onlar için iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Bence sokaklarda kalmaktan ise devlet güvencesi altında konteynırlar bile olsa yaşam alanlarının olması onlar için iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Belediyelerin genelde imkanları elveriyorsa öyle barınma tesisleri var. Yararlanılıyormu? orasını bilmiyorum.

Şimdi sadece barınma imkanı sunmak O insanları topluma kazandırmak olarak sayılmaz Bence o insanların kendilerini yararlı bir işte görmeleri buna mukabil belli bir ücret ve yaşam standartlarına ulaşabilmeleri O insanları tekrar hayata kazandırmanın yoludur.

50 yaşına gelirsem uğraşırım bunlarla :s şişeleri saklamaya başlayım hepinize süs yapacam xd

Geri