Gereksiz bilgileri ötelemenin hatta silmenin yolu varmı?

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Ben bu konuda sizden gerçekten bir yardım veya öneri bekliyorum.

Bu konu ilginizi çekmecede ben elbet yolunu bulacağım.!

Yok abi hiç uğraşma bence

Beyin kanalize edildiğinde neleri yapabileceği ortadayken bence bu basit bir iş. Bulunacak emin ol.

İnsan beyni gereksiz bilgileri genelde flu hafızaya yollar. Bu bölümde bulunan bilgiler ancak bir hatırlatıcı vesilesiyle tekrar net hafızaya taşınır.
Eğer gereksiz olarak nitelediğiniz bilgiler net hafızanızda yer alıyorsa, gerekli olarak nitelediğiniz bilgiler için hala kapasiteniz var demektir.

Hatta şöyle düşünüyorum; sınırsız belleğe sahip beyin bilgiyi unutmuyorsa o halde yeni bilgiler ona gerekmeyen düşünceleri otomatik olarak yok saymasını da sağlamıştır, yoksa hepimiz felç olurduk. Sanırım olay bizim seçimlerimizin hep ayak izlerini takip etmesinden kaynaklı.

Bir gün kendime çakra yaparım diye korkuyorum.d

Aslında unutma olarak söylediğimiz olay beyinin kendini koruma yöntemi. Öncelik sıralaması yaparak, bir dizin yapıyor. Yine kayıt altında ama anımsatıcılar oldukça meydana çıkarıyor. Hani eskiden parmağımıza ip bağlama gibi bir yöntem önerlirdi ya; Bunun amacı çağrışımı devamlı dinç tutmak. Bu şekilde beyin hedefini unutmuyor, devamlı üzerinde çalışıyor olması gerek.

Başka incelediğim bir konuda var ki, beynin bilgileri özümsenmesi için mutlak suretle hiçbir şey düşünmeden Mola vermeye uyku gibi mesela ihtiyacı var. Çoğu hafıza olayın da otorite sayılan insanlar bilgi öğrendikten sonra en az 10 dakika boyunca Hiçbir şey yapmadan ve düşünmeden mola vermeyi öneriyor.

Benim yaptığım gereken düşüncelerimi sadeleştirmek. Yapabildiğim gün gerçekten başarılı bir insan olacağım.

benim aklımda tutmam lazım... hiçbir şey kalmıyor güzel gafamda

Birden yürümeyi, konuşmayı nefes almayı unuttuğunu söyleyen birisini hiç görmedim.

Climax, bu konuda açıklamalarını gerçekten umut ediyor ve heyecanla bekliyorum. Lütfen.

Beyin ile ilgili konular benim de çok fazla ilgimi çekiyor çünkü insanı doğru anlamak için öncelikle biyolojik işleyişi iyi bilmek sonra da beynin yapısını çok iyi kavramak gerekiyor ancak elbette işin uzmanı olmak apayrı bir durum.

Tanıdığım birine beyin kanseri teşhisi konmadan önceki süreçte, ilk olarak karakteri ve davranışları değişmeye başlamıştı, olaylara tepkisi çok aşırıydı ve sonradan da anlaşıldı ki beyninde tümör varmış, ameliyatla alındı ve tamamen düzelmese de eskiye oranla çok daha iyi durumda sayılır.

Beyindeki gereksiz bilgilerin atılması ancak gece uykusu ile mümkünmüş ve bu sebeple de gece uykusuna dikkat etmek gerekiyor. Gece uykusunda yapılan bu temizlik olmasaydı birçok çöp bilgiyi taşımak zorunda kalacak ve öğrenme güçlüğü yaşayacaktık. Beyin, duygusallık yüklediklerimizi önemli, duygusallık bağlantısı kurmadıklarımızı ise önemsiz kabul edip depolamıyor yani depolanıyorsa duygusal bir bağlantı var demektir. Geçmişteki bazı kötü ya da iyi anılara sıkı sıkı bağlı kalıp sürekli hatırlamayı da yine duygusal bileşenler etkiliyor.

İnsanın geçmişe ait olumsuz izleri tamamen silmesi için ise sanırım bazı özel teknikler gerekiyor yoksa kendi başına da başarabilir mi, emin değilim.

Son düzenleme:
Geçmişe ait olumsuz izleri silmek diye bi teknik yok. Misal tecavüze uğradı biri. Bunu baskılamak için beyin ekstra enerji harcar. Silemez ama görmezden gelmeyi öğrenir. Ama o anı hatırlatan en ufak şey ( özel hayatında cinsellik) yeniden parlatacaktir anıyı. Beyinde boş yer açmak için gereksizleri sileyim diye bişey de yok. Zaten silip üzerine tekrar tekrar yazar. Hafızaya alınan bilgi ne kadar çok tekrarlanıyor ve kullanılıyor ise o kadar kalıcı olur. Fazla konneksiyon kullanılarak yazılan verinin silinmesi zor olur. Ayşe teyze komşunuz ise bu bir puan. Ayşe teyze iş arkadasinizin annesi ise iki puan. Komşu Ayşe teyze iş aynı zamanda terzinizse 3 puan...
Yürümek yüzmek bisiklete binmek gibi ogrenildikten sonra subkortikal yürütülen isler, artık olay sadece bilinç alanında olmadığı için unutulamaz. Yani yazılan yer de önemli. Yazılan kalem de önemli. Çocuğunun doğumunu, mezuniyetini unutmazsin. (Alzheimer deme bana orada hard disk arızası var)

İşin komik olan tarafı anıları zaman zaman çağırsin. Bunlardan sekanslar fragmanlar ve kolajlar yaparsın.

Şu an aydınlanma geliyor.

Çocukluğuna ait şeyleri geri cagir zihninde... Bak geldi birşeyler. Aaa bak geliyor.

Bu hatirladiklarinin hepsi aslında paket. Her geri cagirmada aynı görüntüler geliyor. İçlerinde hiç daha önce hatirlamadigin yok.

Yani zaten silmiş. Başlıklar bırakılmış.

Ya neyse meme falan varsa paylasin moralim bozuk zaten.

Geri