Gerçekten Yanlış Yapıyoruz

Konu sahibi son olarak 2659 gün önce görüldü
Merhaba arkadaşlar bazen düşünüyorum da aslında biz hata yapıyoruz şu an dünyanın çeşitli yerlerinde hatta TÜRKİYE de dahi yiyecek bir tek lokma ekmeğe muhtaç olan insanlar var onlar yiyecek bir tek lokma ekmek bulamazken biz ne yapıyoruz yemek beğenmiyoruz yani kısacası bize verilen rızıktan şikayet ediyoruz ha ben yemek seçmiyorum ama seçen akrabalarım var ve onlar için üzülüyorum ya yiyecek bir tek lokma ekmeğe muhtaç olsak ne yapardık bizler yanlış yapıyoruz önümüze gelen yemeği beğenmiyoruz ekmeğin kıymetini bilmeyen bir toplum olmuşuz iyi ki ben yemek seçmiyorum yemek seçenlere de acıyorum ha mideye dokunan yemek olur ona bir şey diyemem ama dokunmayan yemeği de sırf sevmediği için yemeyen insanlara acıyorum Saygılarımla.

Hayal Perest

Doğru diyorsunuz lâkin sadece yemek seçmiyoruz aynı zamanda israf da yapıyoruz. Günde onlarca ton ekmek çöpe gidiyor.

Bende kendimi eshefle kınıyorum üç ailenin rıskını bi oturuşta yiyorum.

Evet aynen öyle az alıp tekrar almak yerine fazla alınıyor oda bayatladı diye doğrudan çöpe gidiyor ben az alıyorum israf etmemek için zaten evde iki kişiyiz ben işte olduğum için tek kişi için 2 tane ekmek çok rahat yetiyor bayatlamıyorda şükür ki israftan elimden geldiğince kaçıyorum.

Doğru söylüyorsun aslında ama bende bamyayı hiç
yiyemem sevmem,seven belki bunu bulup da alamazken benim
yaptığıma bak kendimi esefle kınım kınım kınıyorum :T:

Simdi durum soyle.

Yemek secmek ayri tercih etmek ayri.

Tercih etmedigin yemegi yapmazsin yada rica edip yaptirtmassin annene esine vs. Eger is yerinde istemedigin yemek cikarsa da yemezsin bu israf degil ki. Zorla yemek olmaz.

Bunun haricinde asil nelerde yanlislar yapiyoruz. Elektrik su harcama bos vakit vs.

Ama guzel bir konu. Dusunce cok faydali.

Geri