Soru Gerçek sevgi ispat gerektirir mi?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İnsanların hissettikleri sevgiyi ifade etme biçimleri farklıdır ve bazen aşırıya kaçar bazen de tam olarak gösteremezler. Bu durumda akıllara şu soru gelir:"Gerçekten seven insan bu durumu bir şekilde ispatlamak zorunda mıdır yoksa doğal akışında yansıtması yeterli gelir mi?"

O senin sairligin be oscar abim. Hayat senin romanlarinda oldugu gibi degil be guzel abim.
Gercekten sevmeyi bile birilerinin yaptigi hareketlere atfetmisken. Kalbini acip bakamayacagimiz icin. Litaraturde gecen hareketleri yapinca bir de seviyor digince onu oyle adlandiriyoruz.
Kimin neye ihtiyaci varsa sevgi yada ask kavrami o kiliga girer. Ama iyi , ama kotu.

Risk alıp sonra ortada bırakılmak da var ya da bir şeyleri feda etmen gereken bir ilişki ne kadar sağlıklı olabilir ki?

• Beğen
Tepkiler: ne
Ne olursa olsun bırakmıyor ise Ispata gerek yok yanındayım ve seninleyim diyordur

Bir şeyleri ispat etme çabası, insan ilişkilerinde hem yorucu olur hem de güvensizliğe işarettir. Bilimsel konularda ispat şart yoksa sürekli sevgiyi kanıtlamaya çalışmak biraz gösteriş gibi duruyor ve samimi gelmiyor.

Hissettiriyorsa ispata gerek kalmıyor. Hatta sorgulamıyorsun bile. Aklına bile gelmiyor doğru insanlarla beraberken.

Satır aralarında gizlidir gerçek sevgi. Sözde, pahada herkes şovunu yapar.

Geçen twitterda görmüştüm, tişörtünün boyun kısmındaki etiketi kesmiş mesele kadın.

Böyle minik detaylarda, satır aralarında sevginin boyutu gizlidir.

Ortada ispat yoksa neye güveneceğiz sözcüklere mi?

İspat deyince biraz tuhaf oluyor:d Emek, ilgi, merhamet, sorumluluk alma, karşı tarafın hayatını kolaylaştırmak vs bunlar işaret sayılır. Yoksa kimse hiçbir şeyi ispatla yükümlü değil ve buna sevgi de dahil. Nasıl olacak ki zaten? Ama saydığım duygu ve eylemler, evet bunlar sevginin hem işaretleri hem gerekleridir.

Her şeyin fazlası zararlıdır ama sevgi hariç. Onun fazlası da güzeldir. Sevginin sınırsız olması makbuldür. Sevgi haricinde her şeyin fazlası kınanabilir. Amma velakin; Sen seversin, aşkı yaşarsın, her şeyini yaşarsın, sevdiğini ispat etmek için her şeyini feda edersin sevgili için belki canın lafı bile olmaz amma o sevgiliden herhangi bir nimet, bir tat bir ispat gelmez ise o sıkıntı; İmamı rabbani hazretlerinin güzel bir sözü vardır. Aşığın aşktan tek beklentisi maşuğun onun için yandığını bilmesidir. Fuzuli daha farklı izah etmiştir. Ey sevgili lütfedip beni anmıssın, kölelerimin en ucuzu demişsin, tenezzül buyurmuşsun, beni kölelerimin arasında sayman bana öyle bir zevk bahşetti ki kendimi saltanat tahtında hissettirdi.
O yüzden sevgi ispat gerektirir ve emek gerektirir

Yani bence ispata gerek duyurmaz herhalde. Bence öyle olmalı. Çünkü hissedersin varlığını. Sana kızsa da kıyamaz, küs duramaz, senin rahatsız olduğun konuya dikkat eder, hayatını iki kişilik de yaşar. Böyle olmalı gerçek sevgi. Kaldıysa…

Geri