Gerçek aşk, bir ömür sürer mi, yoksa belli bir dönemin yoğun duygusu mudur?

Konu sahibi son olarak 88 gün önce görüldü
Kişiye göre değişir ama bence sürmez. Duygular-beklentiler sürekli gelişir ve değişir. Karşıdakinin de buna sürekli uyum sağlaması pek kolay değil. Zamanla tutku azalır bir şekilde bence. Tutku olmadığında aşktan söz edemem şahsen. Bağlı olmak, sadakat vs gibi şeyler tek başına aşka dair bir tanımlama değil.

Gerçek aşk, bir ömür sürer mi, yoksa belli bir dönemin yoğun duygusu mudur?
Gerçek aşk hatalarını görüp susmak, tekrar etmemesi için nedenlerini kaldırmak-ki onun da bunu görmesi şart. Güzel olanı açıkca söylemek ama suçlamadan. Geri çekilip sürecin gidişatını iyi anlamak, dikkate alınmamışsan hiç uzatmadan uzaklaşmandır. Kimsenin sana değer vermesini bekleme, en değerli olan Unutma ki sensin..!

Aşk zaten sevgi ve bağlılıktır.
O yüzden mi aşk evlilikleri bir süre sonra boşanma ile sonuçlanıyor?

Aşk, evrimsel açıdan erkek ve dişiyi belli bir süre bir arada tutan duygu yoğunluğudur yoksa dişi tek başına yavrusuna bakmak zorunda kalacaktı. Bu sebeple o yoğunluk er ya da geç bitecektir.

Sevgi ise her şeye karşı hissedilebilir ve korumacı bir duygudur. Aşk ise yerine göre yıkıp geçebilir.

Aşk bittiğinde yerine sevgi gelmiyorsa o çift eninde sonunda ayrılır, her aşk mutlaka sevgiye dönüşür diye bir kural yoktur ve bu sebeple çok aşık olunan zamanlarda evlilik kararı almamak gerekir.

Bi kitap okumuştum aşkın ömrü 3 yıl diye zamanında bencede doğru olabilir

O yüzden mi aşk evlilikleri bir süre sonra boşanma ile sonuçlanıyor?

Aşk, evrimsel açıdan erkek ve dişiyi belli bir süre bir arada tutan duygu yoğunluğudur yoksa dişi tek başına yavrusuna bakmak zorunda kalacaktı. Bu sebeple o yoğunluk er ya da geç bitecektir.

Sevgi ise her şeye karşı hissedilebilir ve korumacı bir duygudur. Aşk ise yerine göre yıkıp geçebilir.

Aşk bittiğinde yerine sevgi gelmiyorsa o çift eninde sonunda ayrılır, her aşk mutlaka sevgiye dönüşür diye bir kural yoktur ve bu sebeple çok aşık olunan zamanlarda evlilik kararı almamak gerekir.
Yanılgı evliliği demek istemişindir.

Sık partne değiştirenlerde şunu gördüm. Önceki beraberliklerini hep inkâr ederler. Birbirinden nefret ederler. Diğerini kötüler ve ifşa ederler, iftira atarlar. Karşılaşmamaya çalışırlar. Ortak tanıdıklar arasından taraf toplamaya çalışırlar. Ama öncesinde ne kadar çabaladıklarını da herkes görmüştür. Sonradan savaş çıkıyor.

Bu aşk değil.

Dışarıdan aşk gibi görünür ama değil. Sade ve sade yararlanmak.

gerçek aşk hangisiydi ya
bi sürü aşk var

Mesela ben artık hoşlanmak veya sevmek istemiyorum. Olursa sadece sevilmek. Dışında ilişki istemiyorum.

Hayır.
Şöyle; sevildiğimi hissetmediğim sürece hiçbir ilişkiye başlamayacağım. Yanlış biriyle olmaktansa yalnızlık iyidir. İhanete tahammülüm yok zarar verebilirim.
Herkese kötü olabilir gözü ile bakarsan bir sürü insana haksızlık edersin. hayata olumlu bakmayı öğren. (Piskolojik yardımım ücretsizdir)

Herkese kötü olabilir gözü ile bakarsan bir sürü insana haksızlık edersin. hayata olumlu bakmayı öğren. (Piskolojik yardımım ücretsizdir)
Psikolojik yardıma ihtiyacım yok bu konuda. Aslında sadece daha "temkinli" yaklaştığımı farklı şekilde anlatmaya çalıştım ahah. Yoksa hayata karşı olumsuz değilim genel olarak. Şayet deprem sonrası enkaz gibiyken daha güçlü kalkamazdım. Gönül işlerinde şanssız veya iyi bir yol izleyemedim sanırım.

Hayırlısı diyelim.

Geri